fbpixel

Search icon
Search
5 φθινοπωρινές τάσεις μόδας ιδανικές για γυναίκες άνω των 50
STYLING TIPS

5 φθινοπωρινές τάσεις μόδας ιδανικές για γυναίκες άνω των 50

Oι πιο κομψές και κολακευτικές τάσεις


Η αρχή του φθινοπώρου καλεί για ένα wardrobe revamp καθώς εισάγει μια ποικιλία από διασκεδαστικές τάσεις, φρέσκες συλλογές και νέα must-haves για κάθε τύπο, στιλ και περίσταση. Και ενώ η γενιά Z μπορεί να είναι ενθουσιασμένη με τα πιο funky trends, όπως την άνοδο των κορσέδων, των παντελονιών cargo, οι πιο ώριμοι buyers μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο να αγκαλιάσουν ένα διαφορετικό κύμα τάσεων. 

Φυσικά, μη διστάσετε να δοκιμάσετε όποια τάση σας αρέσει ή σας εκφράζει, ας μην ξεχάσουμε ότι η μόδα δεν έχει κανόνες. Για να σας βοηθήσουμε, λοιπόν, να ξεφύγετε από τις φαινομενικά ατελείωτες επιλογές, επιλέξαμε τις πέντε πιο κομψές, κολακευτικές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές τάσεις, ιδανικές για γυναίκες άνω των 50 ετών.

Ανακαλύψτε τες παρακάτω! 

1. Denim midi skirt

josefine.jpeg
Image source: @josefinehj

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να φορέσετε αυτή τη φθινοπωρινή τάση και μας αρέσει που υπάρχουν τόσες πολλές εκδοχές της ίδιας της φούστας για να πειραματιστούμε, όπως blue-wash, λευκές ή μαύρες με ψηλά σκισίματα ή σιλουέτες σε γραμμή Α. Επιλέξτε, λοιπόν μια απόχρωση της επιλογής σας και συνδυάστε με ένα δομημένο σακάκι και pointy boots.

2. Cropped jackets

matilda-djerf-VEl85.jpeg
Image source: @matildadjerf

Είτε πρόκειται για σακάκι, είτε για δερμάτινο jacket, οι cropped εκδοχές τους είναι απόλυτα on trend αυτή τη στιγμή. Μπορεί να μην βρίσκονται στην λίστα των wardrobe essentials, όπως ένα μακρύ παλτό, όμως θα σας συνοδέψει άρτια σε διάφορες περιστάσεις. Ένα σακάκι που φτάνει ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας είναι απίστευτα κολακευτικό, επειδή σφίγγει τη σιλουέτα σας ακριβώς πάνω από το φαρδύτερο σημείο σας (τουλάχιστον για τις περισσότερες γυναίκες). Απλά να θυμάστε πως κάθε φορά που φοράτε κάτι κοντό, πρέπει να παίζετε με τις αναλογίες, οπότε τα υπόλοιπα κομμάτια σας πρέπει να εξισορροπούνται. 

Bonus tip: Προτιμάμε τα cropped jackets από ότι τα tops καθώς δίνουν ένα πιο εκλεπτυσμένο αέρα στις εμφανίσεις.

3. Knit dress

styledumonde.webp

Τα άνετα πλεκτά κομμάτια αποτελούν hero pieces για ένα σικάτο και ταυτόχρονα cosy φθινοπωρινό σύνολο. Μη διστάσετε να παίξετε με διαφορετικές υφές, υφάσματα και σιλουέτες ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ, αλλά θυμηθείτε πως ένα knit dress είναι πάντα ανεπιτήδευτα chic. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αξεσουάρ - όπως χρυσούς κρίκους, κομψές μπότες (ή sneakers) και μια κλασική δερμάτινη τσάντα.

4. Retro sneakers

anoukyve-u44c0.jpeg
Image source: @anoukyve

Τα retro σχέδια σε sneakers έχουν επιστρέψει δυναμικά στο street style με όλους τους A-listers και fashionistas να τα προτιμούν. Διαλέξτε, λοιπόν, το ζευγάρι που σας αρέσει και σας ταιριάζει και φορέστε το με τα πιο καθημερινά σας outfits. Φορέστε τα με τζιν και μια μακριά καμπαρντίνα, ή με ένα maxi φόρεμα - δεν υπάρχει στην κυριολεξία λάθος τρόπος να τα ενσωματώσετε στο ντύσιμό σας!

5. Latte dressing

321008489-1211773709413414-1332411982697990720-n.jpg

Το 2023 είναι η χρονιά του καφέ - σε όλες τις αποχρώσεις. Μας ελκύουν τα καφέ μονοχρωματικά looks επειδή αποτελούν απόκλιση από τα κλασικά (και φυσικά, πάντοτε πετυχημένα) απλά μαύρα ή λευκά look, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ουδέτερα και διαχρονικά. Συνδυάστε, λοιπόν, οποιοδήποτε από τα  χρώματα που θα βρίσκατε στο ρόφημα καφέ, από το χρώμα του κακάο μέχρι της καραμέλας, της βρώμης και άλλα.

Feature image source: Style Du Monde, @clairerose