fbpixel

Search icon
Search
The big comeback: Ο Michael Rider είναι ο νέος creative director του οίκου Celine
FASHION NEWS

The big comeback: Ο Michael Rider είναι ο νέος creative director του οίκου Celine

Όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά την αποχώρηση του Hedi Slimane


Μετά την ανακοίνωση ότι ο Hedi Slimane θα αποχωρήσει από τη Celine έπειτα από έξι χρόνια ως δημιουργικός διευθυντής, προέκυψαν πολλά ερωτήματα γύρω από το ποιος θα είναι ο διάδοχος. Αλλά εξίσου γρήγορα με την αποχώρηση του Slimane, ένα νέο πρόσωπο ήρθε για να δώσει την απάντηση: Michael Rider. 

«Ο οίκος Celine είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Michael Rider ως creative director», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση. «Ο Michael Rider θα έχει όλη τη δημιουργική ευθύνη όλων των συλλογών της Celine, από τη γυναικεία και ανδρική ένδυση, τα δερμάτινα είδη και τα αξεσουάρ μέχρι την υψηλή ραπτική».

bfa-40562-5714713.webp
Michael Rider | Photo: Ben Rosser/BFA.com


«Η Celine είναι ένας οίκος με αξίες πολύ κοντά στην καρδιά μου και όμορφη κληρονομιά πάνω στην οποία μπορώ να χτίσω», μοιράστηκε ο Rider για τον διορισμό του, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2025. «Είναι τιμή μου να επιστρέψω και να διαμορφώσω το μέλλον του οίκου μαζί με την ομάδα της Celine», δήλωσε ο Rider με τη σειρά του για τον διορισμό του, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2025. «Είναι τιμή μου να επιστρέψω και να διαμορφώσω το μέλλον του οίκου μαζί με την ομάδα της Celine».

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στη μόδα στον οίκο Balenciaga υπό τον Nicolas Ghesquière, ο Michael Rider πέρασε στη συνέχεια δέκα καθοριστικά χρόνια στον οίκο Celine κατά τη διάρκεια της θητείας της Phoebe Philo ως διευθύντρια σχεδιασμού. Πιο πρόσφατα, ήταν ο δημιουργικός διευθυντής της Polo Ralph Lauren.

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον Michael πίσω στη Celine, έναν οίκο που γνωρίζει καλά», δήλωσε η Severine Merle, CEO της Celine. «Το όραμα, το δημιουργικό ταλέντο του Michael, σε συνδυασμό με τον γνήσιο χαρακτήρα του και την ισχυρή σύνδεσή του με την κληρονομιά της Celine, τον καθιστούν φυσική επιλογή για να συνεχίσει να χτίζει μια μακροχρόνια επιτυχία για τον οίκο».

Αν και δεν δόθηκε κανένας λόγος για την αποχώρηση του Slimane, η φημολογία είναι σε έξαρση, με πολλούς να εικάζουν ότι θα μεταφερθεί στη Chanel μετά την αποχώρηση της Virginie Viard. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση.

celine-ss25-womenswear-028width-1280-cseiangcblfvmduf.jpg
Celine SS25


Για να γιορτάσει τη θητεία του στον γαλλικό οίκο, μοιράστηκε μια δήλωση που τιμά τη βαθιά επίδραση του Slimane στη Celine: «Το ολιστικό όραμα του Hedi Slimane, η απαιτητικότητα και η αυστηρότητά του κατέστησαν δυνατό να επαναπροσδιορίσουμε τους κώδικες της Celine, ενώ παράλληλα επιβεβαιώσαμε τις θηλυκές και παριζιάνικες ρίζες της», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Celine. «Έχει επίσης εμπλουτίσει αξιοσημείωτα νέα εδάφη για τον οίκο, όπως οι ανδρικές συλλογές, η υψηλή ραπτική και η υψηλή αρωματοποιία. Το εξαιρετικό ταξίδι που έκαναν μαζί τα τελευταία επτά χρόνια έχει κάνει τη Celine έναν οίκο με τρομερά θεμέλια για το μέλλον».

Πηγή: Grazia