fbpixel

Search icon
Search
The big comeback: 5 iconic στιγμές που μας έχει χαρίσει ο Rafael Nadal στην σπουδαία καριέρα του
PEOPLE & MOMENTS

The big comeback: 5 iconic στιγμές που μας έχει χαρίσει ο Rafael Nadal στην σπουδαία καριέρα του

Ο Ισπανός ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή κι εμείς, απλά ανυπομονούμε!


Υπάρχουν αθλητές που ξεχωρίζουν με όσα κάνουν εντός κι εκτός court. Υπάρχουν αθλητές που αποτελούν πρότυπα, που εμπνέουν, που μαγνητίζουν τα βλέμματα σε κάθε τους εμφάνιση. Ο Rafael Nadal ανήκει -αναμφίβολα- σε αυτήν την κατηγορία. Οι Ισπανοί τον χαρακτηρίζουν «εξωγήινο» και για πολλούς, αποτελεί τον κορυφαίο τενίστα της σύγχρονης εποχής. Ξεκίνησε σαν ένα παιδί από τη Μαγιόρκα με απίστευτο ταλέντο που κυνήγησε τα όνειρά του και κατέκτησε την κορυφή. Είναι ένας σύγχρονος superhero, που δεν σταματάει να ονειρεύεται και σπάει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τα όριά του.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, ο Nadal θα κάνει το δικό του, μεγάλο comeback. Μετά από ένα χειρουργείο, μετά από σκληρή δουλειά, μετά από μία τεράστια μάχη, ο Ισπανός τενίστας θα επιστρέψει στο court και θα δώσει το «παρών» στο Μπρισμπέιν, θέλοντας να δείξει σε όλους πως είναι πλέον πραγματικά καλά. Με αφορμή τη μεγάλη επιστροφή και τα πολύ έντονα συναισθήματα που τη συνοδεύουν, αξίζει να κάνουμε ένα flashback στις iconic στιγμές αυτού του υπεραθλητή...

Έχει γράψει τη δική του ιστορία!

The comeback

shutterstock-2306185847.jpg

Πέρασε περίπου ένας χρόνος. Βίωσε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, χρειάστηκε να κάνει απίστευτη υπομονή μετά το Australian Open, τον περασμένο Γενάρη και μεσολάβησαν άκρως απαιτητικοί μήνες. «Αν συνεχίσω να παίζω τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να παίξω την επόμενη χρονιά. Δε θα πάω στο Roland Garros, δε θα παίξω αυτούς τους μήνες και πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου. Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, για το πώς θα είναι το σώμα μου. Η διαδικασία τώρα είναι να αποδεχτώ την κατάσταση, να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, χωρίς δράμα», ανέφερε τον περασμένο Μάιο και λίγο αργότερα, μπήκε στο χειρουργείο. Ο Rafael Nadal -ωστόσο- δεν έχασε ποτέ την πίστη και το χαμόγελό του. Το είδαμε και στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Sani Resort, το πολυβραβευμένο θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η αύρα του ήταν μαγική! Βρέθηκε στο Rafa Nadal Tennis Center κι από την πρώτη στιγμή μαγνήτισε τα βλέμματα. Δεν αρνήθηκε τίποτα και σε κανέναν, δεν σταμάτησε λεπτό να κάνει αστεία και να πειράζει τους μικρούς fans του και πέρασε αρκετό χρόνο με τον κόσμο που βρέθηκε κοντά του. Ήταν απλά μοναδικός! Βίωνε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς -ουσιαστικά- μόλις είχε κληθεί να συνειδητοποιήσει πως είχε φτάσει η στιγμή για μία σκληρή απόφαση, όμως, ο Ισπανός παρέμεινε το ίδιο δυνατός, το ίδιο αισιόδοξος. Τελικά, ο μεγάλος στόχος επετεύχθη και η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή έφτασε. «Μετά από έναν χρόνο μακριά από την αγωνιστική δράση, ήρθε η ώρα να επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε video που δημοσίευσε στα social media του, για να συνεχίσει: «Θα γίνει στο Μπρισμπέιν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Θα σας δω εκεί». Κάπως έτσι, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα τον δούμε ξανά να δίνει τη μάχη του μέσα στο court και φυσικά, όλοι εμείς περιμένουμε τη στιγμή αυτή με απίστευτη προσμονή. Μέχρι τότε, αξίζει να θυμηθούμε μερικές iconic στιγμές του, που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε λίγο περισσότερο...

The moments

Η πρώτη παράσταση

Λίγες μόλις ημέρες αφότου έγινε 19 ετών, βρέθηκε στο Roland Garros και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει ένα λαμπερό ταξίδι. Γυρίζοντας πίσω στο 2005, ο Rafael Nadal μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πρώτο του, σπουδαίο τίτλο. Είχε ήδη προλάβει να δείξει σε όλους τον απίστευτο τρόπο παιχνιδιού του στο χώμα κι όσοι γνώριζαν το άθλημα, μπορούσαν να αντιληφθούν πως μπροστά τους γεννιόταν ένας νέος θρύλος. Έκανε μυθικά πράγματα μέσα στο court και κυρίως, αγωνιζόταν με απίστευτη αυτοπεποίθηση, απολαμβάνοντας το κάθε χτύπημα, την κάθε στιγμή. «Κατάπινε» τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον κι έφτασε μέχρι τον τελικό, για να βρει απέναντί του τον Mariano Puerta. Έχασε το πρώτο set, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε. Πήρε τα τρία επόμενα κι έγραψε για πρώτη φορά τη δική του ιστορία, κερδίζοντας με 3-1 sets τον Ισπανό, για να πανηγυρίσει τον πρώτο major τίτλο του. Μαγική στιγμή!

Ο τελικός που έμεινε στην ιστορία

Είναι γεγονός πως εδώ και χρόνια το Wimbledon έχει συνδεθεί με τον Roger Federer. Το 2008 -ωστόσο- και μετά από τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις του Grand Slam από τον Ελβετό (2004, 2005, 2006, 2007) έφτασε η στιγμή του Nadal. Ο Ισπανός πάλεψε σκληρά από το ξεκίνημα του τουρνουά και step by step, έφτασε στον μεγάλο τελικό. Δεν ήταν -όμως- απλά ένας τελικός... Ήταν μία απίστευτη μάχη, μία απίστευτη κόντρα δύο σπουδαίων αθλητών και έμεινε στην ιστορία για πολλούς-πολλούς λόγους. Για τέσσερις ολόκληρες ώρες και 48 λεπτά, οι tennis-lovers είχαν την ευκαιρία και την τύχη να παρακολουθήσουν κάτι μοναδικό! Ο Nadal κατέκτησε τα δύο πρώτα sets με 6-4, 6-4, για να ισοφαρίσει με δύο tie breaks ο Federer, με 6-7(5), 6-7(8) και να οδηγήσει τον μεγάλο τελικό σε 5ο set. Εκεί, έγιναν όλα τα μαγικά του κόσμου. Στο 16ο game, ο Ισπανός έφτασε στο 9-7 και πανηγύρισε με τον πιο iconic τρόπο ένα απίστευτο τρόπαιο στο Λονδίνο, που φυσικά δε θα ξεχαστεί ποτέ κι από κανέναν.

Η μαγική στιγμή στη Νέα Υόρκη

Πόσο πολύ διαφέρει ένας top-level τενίστας, από έναν απλά καλό αθλητή; Τα Grand Slam είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Είναι δύσκολο να κατακτήσει κανείς έναν major τίτλο, αλλά για μερικούς δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Rafael Nadal ξεκίνησε τη... συλλογή του σε πολύ νεαρή ηλικία και στα 24 του χρόνια, κατάφερε κάτι αδιανόητο! Το 2010, πήγε στη Νέα Υόρκη βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά και step by step, έφτασε στον μεγάλο τελικό. Εκεί, τον περίμενε ο Novak Djokovic. Οι δυο τους έδωσαν μία απίστευτη μάχη και στο τέλος, αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Ισπανός. Μετά από πέντε Roland Garros, δύο Wimbledon και ένα Australian Open, ο Nadal κατέκτησε και το US Open κι έγινε ο νεότερος σε ηλικία τενίστας που είχε στη συλλογή του όλους τους major τίτλους. «Έχω μεγάλα όνειρα, αλλά αυτό τα ξεπερνάει όλα. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι έχω κατακτήσει πλέον και το US Open», σχολίασε τότε ο Ισπανός τενίστας από τη Μαγιόρκα, όντας αρκετά φορτισμένος κι ο κόσμος, απλά υποκλινόταν στο μεγαλείο του.

La Decima

Έχει συνδέσει το όνομά του με το Roland Garros κι αν υπάρχει ένας τενίστας που αποτελεί σήμα κατατεθέν αυτού του σπουδαίου, Grand Slam, είναι αναμφίβολα αυτός. Ο Rafael Nadal λατρεύει το Παρίσι και το Παρίσι λατρεύει τον Ισπανό! Έχει πανηγυρίσει μαγικές στιγμές εκεί, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και το 2017, κατάφερε κάτι που δεν είχε κάνει κανείς. Κατέκτησε για δέκατη φορά στην καριέρα του το Roland Garros, διαψεύδοντας όλους όσους είχαν προδιαγράψει το πρόωρο τέλος του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε αρκετούς να τον αμφισβητούν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αρκετοί θεωρούσαν πως έφτασε η στιγμή για το μεγάλο φινάλε. Ωστόσο, ο Ισπανός έδωσε την μεγαλύτερη απάντηση σε όλες τις πλευρές. «Το να κατακτήσει κανείς το Roland Garros μία φορά, είναι σχεδόν αδύνατο. Το να το κατακτήσει πέντε φορές, είναι αδύνατο. Το να το κατακτήσει δέκα φορές, είναι απερίγραπτο. Δεν ξέρω πώς να το πω», ανέφερε ο θρύλος του τένις, Boris Becker, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σπουδαίο επίτευγμα του Nadal και φυσικά, υποκλίθηκε κι αυτός στο μεγαλείο του.

shutterstock-1511424764.jpg

The No1

Έχει πανηγυρίσει πολλές μεγάλες νίκες, έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους. Έχει δει ακόμη κι αντιπάλους να τον αποθεώνουν, έχει κάνει τα μεγαλύτερα όνειρά του πραγματικότητα. Μία στιγμή που φυσικά δε θα ξεχάσει ποτέ ο Rafael Nadal, ήταν όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο1. Τα συναισθήματα ήταν πολύ-πολύ έντονα και το χάρηκε όσο τίποτα άλλο. Ήταν και είναι μία ημέρα που δε την ξεχάσει ποτέ. Ήταν η μέρα που... έριξε τον Roger Federer από την κορυφή και πήρε αυτός τη θέση του, για πρώτη φορά μετά από 237 ολόκληρες εβδομάδες. «Είναι μία απίστευτη σεζόν για μένα, χωρίς αμφιβολία. Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα και προφανώς κυριαρχεί η χαρά για το Νο1, είναι μία ικανοποίηση». Αυτά ήταν τα λόγια του τότε και φυσικά δεν έμεινε εκεί. Ακολούθησαν πολλές περισσότερες επιτυχίες, πολλές σπουδαίες στιγμές και αμέτρητα χαμόγελα. Αυτός είναι ο Rafael Nadal και τώρα, απλά περιμένουμε να τον δούμε ξανά εκεί όπου ανήκει...