fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

The Art of Style

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΕΛΕ

The  Art  of  Style

Είναι από τις γυναίκες που κεντρίζουν τα βλέµµατα µε τον αέρα και την αύρα τους και φυσικά, τη µοναδική αίσθηση του στιλ. Η Γεωργία Παντελέ ανοίγει το σπίτι της και µιλάµε για το στιλ και τη µόδα, ενώ µοιράζεται µαζί µας τη δική της favorite list για την καθηµερινότητά της.

Fashion stylist, editor σε site µόδας, ενώ την ίδια στιγµή επιµελείται editorial µόδας, campaigns, αλλά και συνεργάζεται µε celebrities στην τηλεόραση, όπου και αναλαµβάνει τα looks τους. H Γεωργία Παντελέ από τότε που θυµάται τον εαυτό της είχε εµµονή µε τα περιοδικά µόδας, τα οποία συνέλεγε µε µανία και από πάντα ένιωθε ότι ανήκει στον «κόσµο» τους. «Ήξερα πως είχα βρει αυτό που ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της εργασιακής µου ζωής και φυσικά, µόλις πήρα την απόφαση, ήµουν επίµονη και αποφασισµένη να την ακολουθήσω. Πιστεύω πως το να είσαι στιλίστας είναι σαν να είσαι ο σκηνοθέτης µιας ταινίας».

Η πορεία της µετρά σχεδόν 17 χρόνια, καθώς ξεκίνησε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε στη σχολή Βελουδάκη. Η είσοδος στον κόσµο των περιοδικών έγινε µε το Maison Decoration, ενώ η πορεία της συνεχίστηκε στις Εκδόσεις Λυµπέρη, όπου κι έµεινε 13 υπέροχα χρόνια… τα χρόνια της Vogue! «Στο επάγγελµά µου καµιά µέρα δε µοιάζει µε την προηγούµενη, ακόµα και τα χρόνια που ήµουν στα περιοδικά δεν ένιωσα ούτε για µια στιγµή αυτό που λέµε ρουτίνα. Στρεσογόνο µεν επάγγελµα, αλλά και τόσο δηµιουργικό. Όλη η διαδικασία για την πραγµατοποίηση ενός editorial µόδας, από τη σύλληψη της ιδέας, το casting των µοντέλων, την επιλογή των ρούχων, µέχρι την ώρα της φωτογράφισης είναι µαγική. Γνωρίζω ότι πρόκειται απλώς για µόδα και ότι αφορά µονάχα το τώρα, αλλά η επιθυµία που δηµιουργείται εκείνη τη στιγµή είναι απερίγραπτη».

Το µέλλον για την ίδια αναµένεται λαµπρό, καθώς µαζί µε τις δύο καλύτερές της φίλες βρίσκονται στη φάση δηµιουργίας ενός ξεχωριστού project για τα ελληνικά δεδοµένα, που αφορά στην επιχειρηµατική επέκταση της µόδας στην Ελλάδα.

Place to be

H ίδια, µας υποδέχτηκε στο σπίτι της, το δικό της “comfort zone” όπως το αποκαλεί, όπου µπαίνοντας µετά από µια κουραστική µέρα ξεχνάει τα πάντα. Ένας χώρος συνδεδεµένος µε τις αναµνήσεις από τις στιγµές της κοινής ζωής µε τον σύζυγό της. «Το σπίτι αυτό φτιάχτηκε σε µόλις τρεις µήνες σαν προσωρινή κατοικία, σε µια περίοδο που δεν ήταν και η καλύτερη για µένα, παρ’ όλα αυτά «ουδέν µονιµότερο του προσωρινού». Σήµερα, είµαι ακόµα εδώ και δεν το αλλάζω ακόµα κι αν στριµώχνοµαι στα 60 τ.µ. Μου αρέσει που είναι ζεστό και µπαίνοντας καταλαβαίνεις αµέσως την ιδιοσυγκρασία µου. Τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι οι ασπρόµαυρες κορνίζες µε θέµα  editorial µόδας, το µαρµάρινο τζάκι µε το µπαρόκ κηροπήγιο και ο καναπές στη mint απόχρωση».

Style matters

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο θέµα στιλ, τονίζει πως είναι η αυτογνωσία που το καθορίζει. Αστικό και σύγχρονο µε διαχρονικά κοµµάτια και ταυτόχρονα επίκαιρα είναι ο χαρακτηρισµός που θα δίναµε  στο προσωπικό της ύφος. «Για να έχουµε στιλ πρέπει να ξέρουµε τι µας αρέσει, τι µας ταιριάζει και ποιοι είµαστε. Το µυστικό δεν είναι απλώς να βρούµε το στιλ µας. Κυρίως πρέπει ν’ ανακαλύψουµε ποια ρούχα κολακεύουν το σώµα µας και µας κάνουν να νιώθουµε άνετα. Εάν καλύψετε αυτά τα κριτήρια, τότε σίγουρα έχετε δηµιουργήσει το δικό σας στιλ, που είναι µοναδικό». Η συµβουλή της για chic looks; «Άνεση και κοµψότητα είναι το κλειδί για κάθε επιτυχηµένη εµφάνιση».

The way of Living

Βιώνει και η ίδια το γεγονός ότι το σηµερινό lifestyle αλλάζει µε γρήγορους ρυθµούς και προσαρµόζεται αναλόγως την εποχή. H σύγχρονη Ελληνίδα, για τη Γεωργία, είναι ιδιαίτερα ενηµερωµένη. «Είναι κοµψή,  παραµένοντας πιστή στη µεσογειακή της οµορφιά». Άλλωστε, αν και πιστεύει ότι τα ρούχα δε δηµιουργούν προσωπικότητα, µπορούν, όµως, να την αναδείξουν, αφού το ντύσιµο αποτελεί κοµµάτι του εαυτού µας και δοµικό συστατικό του προφίλ µας.

My
favorite list

Σχεδιαστής µόδας: Karl Lagerfeld

Οίκος µόδας: Altuzarra

Άρωµα: Eau des merveilles, Hermès

Beauty product: To Μidnight Recovery Concentrate της Kiehl’s

Details για το σπίτι: Zara Home

Χρώµα: Το λευκό

Décor items: Τα κεριά Fornasetti

Gadget: Το Luna Mini της Foreo για καθαρισµό του προσώπου.

∆εν µπορώ ν’ αντισταθώ... στις γάτες.

Ευτυχία είναι… η ισορροπία στη ζωή.

Η απόλαυση... βρίσκεται στις µικρές καθηµερινές συνήθειες.

∆εν αντέχω... τους µίζερους ανθρώπους.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Οι πιο ανέξοδοι τρόποι για sophisticated εμφανίσεις στο λεπτό
STYLING TIPS

Οι πιο ανέξοδοι τρόποι για sophisticated εμφανίσεις στο λεπτό