fbpixel

Search icon
Search
Τέλος στα σκασμένα χείλη με έξυπνα και αποτελεσματικά tricks
FACE & BODY

Τέλος στα σκασμένα χείλη με έξυπνα και αποτελεσματικά tricks

Φυσικοί τρόποι που θα σας χαρίσουν baby lips


Είναι γεγονός, ότι τα σκασμένα χείλη αποτελούν μια δυσάρεστη συνθήκη για πολλές γυναίκες, καθώς συχνά καταλήγουν να ενοχλούν καθημερινές μας συνήθειες, να μας δημιουργούν προβλήματα στην αίσθηση και πάνω από όλα να μας στερούν το σαρκώδες αποτέλεσμα που επιθυμούμε να έχουμε σε κάθε μας εμφάνιση. Ωστόσο, η μείωση της θερμοκρασίας, αλλά και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες που γίνονται εντονότερες αυτήν την εποχή, μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και ξηρότητα στην επιφάνεια των χειλιών, με αποτέλεσμα σταδιακά να αρχίζουν να εμφανίζονται αντιαισθητικά πετσάκια, τα οποία μάλιστα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν οποιοδήποτε κραγιόν ή και lip gloss επάνω τους.

Δυστυχώς λοιπόν, στο σημείο αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε πως ένα lip balm από μόνο του δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Θα χρειαστεί να καταφύγετε στην ιδιαίτερη φροντίδα τους και να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας μερικές φυσικές θεραπείες για να δείτε πραγματική διαφορά.

Αποκτήστε τα χείλη των ονείρων σας και απαλλαγείτε από την ενοχλητική ξηρότητα!
xeilh.jpg


Χρησιμοποιήστε έλαια

Εκτός από το ελαιόλαδο, ένας καλός τρόπος για να κάνετε τα χείλη σας πιο μαλακά είναι το θαυματουργό αμυγδαλέλαιο, το οποίο είναι υποαλλεργικό και φουλ ενυδατικό. Απλώστε μια μικρή ποσότητα πάνω τους μία φορά την εβδομάδα και αφήστε την να απορροφηθεί. Ιδανική στιγμή είναι να το εφαρμόσετε πριν κοιμηθείτε και να το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το έλαιο καρύδας, το οποίο είναι εξίσου ενυδατικό και θα απομακρύνει το σκάσιμο και την ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε το όπως και το almond oil.

Πιείτε άφθονο νερό

Είναι αλήθεια ότι τα σκασμένα και ξερά χείλη οφείλονται κυρίως στην αφυδάτωση. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονο νερό και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό, όπως λαχανικά, φρούτα, γιαούρτια και σούπες. Και φυσικά μην ξεχνάτε, ότι το να πίνετε πολύ νερό βοηθάει συνολικά στην υγεία σας!

Εφαρμόστε φυσικές θεραπείες

Το τσάι είναι από τα αγαπημένα μας ροφήματα για τον χειμώνα, οπότε κάθε φορά που φτιάχνετε ένα στο σπίτι, κρατήστε το φακελάκι και τοποθετήστε το στα χείλη σας. Αφήστε το για 5 λεπτά εκεί κι έπειτα αφαιρέστε το. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.

Επίσης, μια άλλη καλή λύση είναι να βάλετε πάνω τους φέτες αγγουριού αφήνοντάς τες και αυτές για πέντε λεπτά. Θα δείτε πολύ πιο ενυδατωμένα τα χείλη σας.

Εκμεταλλευτείτε το μέλι

Για να αποκτήσετε και πάλι την μαλακή όψη των χειλιών σας, χρησιμοποιήστε ένα φανταστικό φυσικό «φάρμακο»: το μέλι, το οποίο αποτελεί ένα ενυδατικό συστατικό με πλούσιες αντιβακτηριδιακές κι επουλωτικές ιδιότητες. Εφαρμόστε το σε γυμνά χείλη αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Εναλλακτικά, προσπαθήστε να φτιάξετε μια πάστα με μέλι και γλυκερίνη. Τοποθετήστε την στα χείλη σας και αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί αυτά θα είναι πιο βελούδινα και όμορφα από ποτέ.

skasmena-xeilh.jpg


Κάντε απολέπιση

Μπορεί να φαντάζει ως ένα περιττό βήμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αποτελεί το νούμερο 1 στη λίστα των tips που θα πρέπει να εφαρμόζετε, για να έχετε λεία και απαλά χείλη κάθε μέρα ανεξαρτήτως καιρού. Η απολέπιση απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλει στη δημιουργία νέων, υγιέστερων. Μπορείτε να προμηθευτείτε είτε τα έτοιμα και αποτελεσματικά lip scrubs, που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών είτε να φτιάξετε ένα δικό σας με απλά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαλλικός καφές (άρωμα της προτίμησής σας)

How to: Ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή ποσότητα και κάντε πολύ καλό και ήπιο μασάζ στην επιφάνεια των χειλιών σας για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε εβδομάδα ή και πιο συχνά εάν παρατηρείτε τεράστιο πρόβλημα.

Welcome, baby lips!