fbpixel

Search icon
Search
Τέλειες προτάσεις για το πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Τέλειες προτάσεις για το πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Θα σας μείνει αξέχαστο!


Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά και η Θεσσαλονίκη τον υποδέχεται με τις πιο updated προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις και stand up μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το δικό σας φθινόπωρο.

Have fun!

Θέατρο

Οι «Φοίνισσες», με σταθερή παρουσία στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου στις σκηνοθεσίες του Αλέξη Μινωτή, που ανέβασε τελευταία φορά το έργο το 1988, επανέρχονται σε μια σύγχρονη παράσταση, με ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών και την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στη σκηνοθεσία. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Λουκία Μιχαλοπούλου κ. ά. 

Info: Θέατρο Δάσους, απόψε στις 21:00.


Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική και χιούμορ στο Θέατρο Δάσους. Με τίτλο «1821 - η επιθεώρηση», είναι η παράσταση των ημερών που δεν πρέπει να χάσετε! Παίζουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Κουκουράκης κ. ά.

Info: Θέατρο Δάσους, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00.


Stand up

Ο Γιάννης Κατινάκης δηλώνει περήφανα «λίγο ηθοποιός, λίγο κωμικός, λίγο σαμπουάν και λίγο μαλακτικό». Είναι το next big thing της κωμωδίας, κάνει θραύση στα social media και μετά την πρώτη του παράσταση, το «Άι σιχτίρ μαντάμ», έγραψε φρέσκο υλικό κι έρχεται στο νέο open air στέκι της Θεσσαλονίκης, στον κήπο του Block 33, για να μιλήσει για όσα τον ενοχλούν. Ένα stand up με τίτλο «Μεγάλη Κατίνα», που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας!

Info: Block 33 Garden, απόψε στις 21:15.


Σινεμά

Η ταινία "Candyman" είναι ιδανική για εσάς που λατρεύετε την περιπέτεια. Για πάρα πολλά χρόνια, η περιοχή που βρισκόταν το συγκρότημα Καμπρίνι-Γκριν στο Σικάγο, ζούσε υπό τον τρόμο ενός αστικού μύθου που ταξίδευε από στόμα σε στόμα, σχετικά με έναν υπερφυσικό ψυχοπαθή δολοφόνο που είχε έναν γάντζο στη θέση του χεριού του, ο οποίος εμφανίζονταν σε όσους είχαν το κουράγιο να πουν το όνομά του πέντε φορές συνεχόμενα μπροστά στον καθρέφτη.

Info: Cineplexx One Salonica, Σάββατο & Κυριακή στις 21:45.


Στην ταινία "The Dry", η Αυστραλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία εδώ κι έναν αιώνα, και στη μικρή πόλη της Κιβάρα έχει να βρέξει δύο ολόκληρα χρόνια. Ένας αστυνομικός επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του καλύτερου φίλου των παιδικών του χρόνων και, παρά τη θέλησή του, αναγκάζεται να συμμετάσχει στην έρευνα για τα αίτια θανάτου του. Καθώς τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, ο ίδιος υποχρεώνεται να έρθει αντιμέτωπος με μυστικά από το δικό του παρελθόν.

Info: Ελληνίς θερινός, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 22:10.


Μεταξύ άλλων, μη χάσετε την ελληνικής παραγωγής ταινία "Man of God". Σύμφωνα με την πλοκή, η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος, και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο, χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα.

Info: Cine Πυλαία, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:45.


Εκθέσεις

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Για μια φλόγα που καίει: Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη - Μακεδονία 1821-2021». Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ένα έτος, αποτελεί τη συμμετοχή του μουσείου στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τον σημαντικότερο σταθμό της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Σχεδόν 100 χρόνια μεσολαβούν από το 1821 μέχρι το 1912, όταν ενσωματώνεται και η Μακεδονία στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Ένας αιώνας προσμονής, όπου η φλόγα της εξέγερσης γίνεται μια φλόγα που καίει χρόνια για τους απανταχού Έλληνες.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00 - 20:00.


Μια σύγχρονη πραγμάτευση της πλατωνικής αλληγορίας του σπηλαίου μέσω του δημιουργικού συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων αποτελεί η έκθεση «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη πραγματικότητα», η οποία παρουσιάζεται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών.

Info: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00.