fbpixel

Search icon
Search
Ταξίδι με σκάφος; Η boat expert, Ροζάννα Γενοφκιάν, μας δίνει τις απόλυτες συμβουλές της
MAGAZINE

Ταξίδι με σκάφος; Η boat expert, Ροζάννα Γενοφκιάν, μας δίνει τις απόλυτες συμβουλές της

Η Managing Director των Continental Maritime και Boat.gr, διαπρέπει στο τιμόνι του luxury yachting, τιμώντας τη βαριά κληρονομιά της στον χώρο των ναυτιλιακών


Με αμείωτο ενθουσιασμό, αγάπη για το αντικείμενο και περηφάνια για την κληρονομιά της, η Ροζάννα Γενοφκιάν, κόρη του ιδρυτή & Ceo, Ρόμπερτ Γενοφκιάν, συνεχίζει το όραμά του μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, συστήνοντας το Boat.gr, μια πρόσφατη προσθήκη με επίκεντρο το luxury yachting και τις exquisite experiences. Η ίδια ανατρέχει στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, στις εμπειρίες που απέκτησε on board και μοιράζεται μαζί μας όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με σκάφος.

STORY UNVEILED

Ήδη από τις αρχές του 1980, ο πατέρας μου «έσπασε» την οικογενειακή παράδοση της μουσικής οικογένειάς του, ιδρύοντας την Continental Maritime, μία αμιγώς ναυτιλιακή εταιρία. Μου μεταλαμπάδευσε το μεγάλο του πάθος για τη θάλασσα, κι έτσι αποφάσισα ν’ ακολουθήσω τον δρόμο των ναυτιλιακών. O όμιλος Continental Maritime αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση,που για πάνω από 40 χρόνια ηγείται στην ευρύτερη σκηνή του yachting. Έβρισκα πάντοτε συναρπαστικό ν’ αντεπεξέρχομαι στις διεθνείς προκλήσεις, να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, ενώ με διασκέδαζε το γεγονός ότι πολλοί σοκάρονταν όταν είχαν απέναντί τους ένα νεαρό κορίτσι που ασχολούνταν με τον συγκεκριμένο χώρο.

CHALLENGE ACCEPTED

Εκείνη την εποχή ήταν δύσκολο να εισχωρήσεις σ’ έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο, που είχε συνηθίσει να «βλέπει» τις γυναίκες μόνο σε υποστηρικτικούς ρόλους. Πολλοί έκρυβαν μία ελαφριά αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου - ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχα ρόλο σε σημαντικές αποφάσεις. Σήμερα, χαίρομαι που βλέπω μεγάλο ποσοστό γυναικών ν’ ασχολούνται με το yachting. Απολαμβάνω το να συνεργάζομαι μαζί τους. Άλλωστε, πιστεύω ότι η ανάπτυξη του κλάδου έρχεται μέσα από τις συνεργασίες και το team working. Το motto μας είναι: “Collaboration over Competition”.

titlo-cQaow.jpg

ONCE-IN-A-LIFETIME EXPERIENCE

Η πιο σουρεαλιστική εμπειρία που έχω ζήσει επάνω σε σκάφος ήταν όταν, πηγαίνοντας από την Κω στην Πάτμο, ξαφνικά προέκυψε μια βλάβη, καθηλώνοντάς μας μεσοπέλαγα. Τυχαία, βρεθήκαμε κοντά στο φαντασμαγορικό πάρτι μίας διάσημης παραγωγού του Χόλιγουντ, στο οποίο βεγγαλικά έσκαγαν από παντού, με αποτέλεσμα να γεμίσουν το σκάφος μας με στάχτη. Ήμασταν τόσο εξουθενωμένοι, κι ευτυχώς είχαμε καλή παρέα, που μας φάνηκε τρομερά αστείο. Σαν να γιόρταζαν την άφιξή μας έπειτα από έναν φοβερό άθλο!

5 MUST-KNOW YACHT TIPS

1. Ο καπετάνιος έχει πάντα δίκιο.

2. Να συμβουλεύεστε συνέχεια τον καιρό.

3. Επιλέξτε σκάφος ανάλογα με τις ανάγκες σας. Π.χ. Άλλο σκάφος χρειάζεται μία παρέα, άλλο μία οικογένεια.

4. Πάρτε μικρή βαλίτσα.

5. Αφήστε στο σπίτι τα τακούνια σας.

titlo-OkJIf.jpg

ΗIGH-LUXURY EVENTS

Σ’ ένα yacht έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε τις πιο αξέχαστες προσωπικές σας στιγμές, όπως μία πρόταση γάμου ή ένα γαμήλιο ταξίδι, μέχρι εταιρικά events, private dinners, δεξιώσεις, bachelor parties, συναυλίες. Υπάρχει πάντα ένα σκάφος που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει θάλασσα.

DON’T FORGET!

Όσο πολυτελές κι αν είναι ένα yacht, δεν παύει να έχει περιορισμένο χώρο και να περιβάλλεται από θάλασσα. Γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να επιλέγετε πολύ προσεκτικά την παρέα σας. Ακόμη πιο σημαντικός, δε, είναι ο καπετάνιος. Μπορεί να φτιάξει -ή να χαλάσει- την εμπειρία, ακόμη και πάνω στο καλύτερο σκάφος.

Φωτογραφία πορτρέτου: Oλυμπία Κρασαγάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022