fbpixel

Search icon
Search
Τα top γαστρονομικά ντοκιμαντέρ στο Netflix που μας παρασέρνουν γευστικά
ARTS & CULTURE

Τα top γαστρονομικά ντοκιμαντέρ στο Netflix που μας παρασέρνουν γευστικά

Ιστορίες ταξιδιού, μαγειρικής δημιουργίας και γευσιγνωσίας κορυφώνουν το ενδιαφέρον


Αρώματα και γεύσεις από κάθε άκρη της γης, άνθρωποι που μοιράζονται τα μυστικά της κουζίνας, με την οποία μεγάλωσαν, παραδοσιακές και σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές παίρνουν τη σκυτάλη και μας συνεπαίρνουν σε ένα μοναδικό ταξίδι γευσιγνωσίας. Η γαστρονομία αποτελεί πλέον τον πρωταγωνιστή στο Netflix και κάθε ντοκιμαντέρ είναι κι ένα εντατικό μάθημα γνωριμίας με την πολιτισμική ταυτότητα κάθε λαού. Μας χαλαρώνουν, μας εμπνέουν, είτε είμαστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι στην κουζίνα και μας δίνουν το κίνητρο να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και αρώματα στο σπίτι μας. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε κορυφαία ντοκιμαντέρ γαστρονομίας στην πλατφόρμα του Netflix, μέσα από τις οποίες εκπαιδευόμαστε, διασκεδάζουμε και το ενδιαφέρον μας για τις νέες εξελίξεις στον κόσμο της μαγειρικής κορυφώνεται.

Somebody Feed Phil

somebodyfeedphil-season4-rio-de-janeiro-00-01-10-06-1068x767.webp

O Αμερικανός τηλεοπτικός συγγραφέας και παραγωγός, Philip Rosenthal, ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και μοιράζεται λαχταριστές τοπικές συνταγές μαζί με φίλους, διατηρώντας ισχυρή την δόση του χιούμορ του. Από το 2018 μέχρι σήμερα, μεταφερόμαστε μαζί του σε εξωτικά μακρινά μέρη, γνωρίζοντας διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Flavorful Origins

origins-2.webp

Τα γαστρονομικά μυστικά της Κίνας μας αποκαλύπτονται σιγά σιγά μέσα από τοπικές αφηγήσεις και χαρά για μαγειρική. O Yang Chen μας υποδέχεται και μας εισάγει δημιουργικά στα γηγενή ασιατικά υλικά από τις περιοχές Chaoshan, Yunnan, Gansu, Guiyang. Τρεις σεζόν που αξίζει να αφιερώσουμε και να μάθουμε μια διαφορετική κουζίνα που μπορούμε να εντάξουμε τις τεχνικές της στην καθημερινότητά μας.

Street Food: Ασία

street.jpg

Οι σκηνοθέτες David Gelb και Brian McGinn μας καλούν σε μια ξενάγηση με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα γεμάτη από σπάνιες μυρωδιές και νοστιμιές. Κεντρικό τους ενδιαφέρον το street food και οι ιστορίες των δημιουργών του. Μέσα από συναντήσεις στους δρόμους της Ανατολής προετοιμάζουν γευστικά πιάτα και μοιράζονται την αγάπη τους για την παράδοση και την τοπική κουζίνα. Σε μια σεζόν, έχουμε την laευκαιρία να απολαύσουμε την αισθητική μιας γης διαφορετικής που όμως έχει μοναδικούς γευστικούς θησαυρούς.

Salt Fat Acid Heat

salt-1.webp

Η Αμερικανίδα chef, τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας τροφίμων και podcaster, Samin Nosrat, ανακαλύπτει πρωτοπόρες μεθόδους, αγαπημένες μαγειρικές συνταγές των ντόπιων και νέα μπαχάρια που αποτελούν σημαντικές πηγές ιεροτελεστίας σε κάθε κουλτούρα. Ο βασικός σκοπός της, όπως βλέπουμε και στον τίτλο του ντοκιμαντέρ, είναι να μπορέσει να εντοπίσει και να μάθει βαθιά τέσσερα κύρια στοιχεία κάθε πολιτισμού: το αλάτι, τα λιπαρά, τα οξέα και την θερμοκρασία. Ο ρόλος της είναι επίσης καίριος, καθώς ανταλλάσσει απόψεις με τους ντόπιους και προσφέρει και τις δικές της συμβουλές.

Chef's Table

chefs-table.jpg

Κάθε επεισόδιο αφορά και σ' έναν chef που διαγράφει χρόνια επιτυχημένης πορείας στις μεγαλύτερες κουζίνες του κόσμου. Βιώματα, δυσκολίες, αλλά και αγαπημένες στιγμές του καθενός παρουσιάζονται από τους ίδιους μαζί με τις γεύσεις και τις πρώτες ύλες που σέβονται και συνηθίζουν να ακολουθούν πιστά. Η gourmet φιλοσοφία πρωταγωνιστεί και είναι βασισμένη σε παραδόσεις και τόπους, δομώντας μια νέα γαστρονομική αυτοκρατορία. Η συγκεκριμένη σειρά απέκτησε επιτυχία και πολλούς θαυμαστές, στοιχείο που αποδεικνύεται από την υποψηφιότητά της για Emmy.

Enjoy!