fbpixel

Search icon
Search
Τα styling tips στα οποία πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε
STYLING TIPS

Τα styling tips στα οποία πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Απόψεις που καλείστε να αφήσετε στην άκρη


Αν ανήκετε στις γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα και επιθυμείτε να δημιουργείτε πάντοτε ολοκληρωμένα και stylish σύνολα, τότε σίγουρα ακολουθείτε τις μυστικά των fashion gurus. Πολλές από αυτές τις συμβουλές, τις οποίες πλέον τις ακολουθούμε με «κλειστά» μάτια, έχουν εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στον fashion world κι έχουν μετατραπεί σε «άτυπους κανόνες» που όλες τους ακολουθούμε. Παρόλα αυτά, κι ενώ οι περισσότεροι συνεχίζουν να θεωρούνται in fashion, υπάρχουν και εκείνα τα styling tips που όχι μόνο θεωρούνται passe αλλά καλούμαστε να τ' αφήσουμε στην άκρη μια για πάντα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλες εκείνες τι στιλιστικές συμβουλές που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για να είστε πάντοτε updated, ανεξαρτήτως ηλικίας και στιλ!

1. Μην φοράτε μαύρο με καφέ 

ebd22d72eabd5375c91b7d74251c8080.jpg

Αυτή η άποψη διατηρείται εδώ και πολλές δεκαετίες και αν παρατηρήσετε λίγο περισσότερο το στιλ σας θα αντιληφθείτε ότι την έχετε υιοθετήσει κι εσείς, ακόμα και ασυναίσθητα. Έχει έρθει η στιγμή να καταργήσουμε αυτόν τον μύθο και να σπάσουμε τους κανόνες. Κι όμως, το καφέ κι όλες του οι αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα με το μαύρο και είναι ένας από τους πιο hot συνδυασμούς για το φθινόπωρο που βρίσκεται προ των πυλών. Αν δυσκολεύεστε να κάνετε από την αρχή statement combos μπορείτε να ξεκινήσετε βήμα-βήμα. Δημιουργήστε ένα total black look και ολοκληρώστε με καφέ αξεσουάρ, στους τόνους που σας αρέσουν. 

2. Αποφύγετε το print on print

e9cfda643f4b684a3542df89a4e653e5.jpg

Αποτελεί μία απαιτητική και πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία αλλά σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων σεζόν. Η φιλοσοφία ότι τα δύο οι περισσότερα μοτίβα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους είναι κάτι το οποίο δεν υποστηρίζεται πια. Μπορείτε να κάνετε φοβερούς combos και να δημιουργήσετε statement εμφανίσεις, ακολουθώντας το print on print, απλά πρέπει να είστε πιο προσεκτικές. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με την εικόνα σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα που θα σας χαρίσουν ανανέωση. Ακολουθήστε τους κανόνες για σωστό αποτέλεσμα και εντυπωσιάστε με την εικόνα σας. 

3. Υπάρχει όριο ηλικίας στα χρώματα

299206180-634416084520012-2967261856011515604-n.jpg
Image source: @venswifestyle

Με την ανάγκη της μόδας για εξωστρέφεια αλλά και με τη σημαντική κυριαρχία των έντονων χρωμάτων, είναι απόλυτα κατανοητό ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα bold colours έχουν θέση σε κάθε μια γκαρνταρόμπα, ανεξαρτήτως της ηλικίας σας. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι over 40s & 50s fashionistas που μας έχουν χαρίσει υπέροχες εμφανίσεις, επηρεασμένες από αυτό το big trend. Πέρα όμως από κάθε τάση και σχέδιο που συναντάμε, μεγαλύτερη σημασία έχει αισθανόμαστε όμορφα μέσα στα ρούχα που επιλέγουμε. Αυτό είναι το παν!

4. Minimal jewels 

b91152ed79e17fcf44ac426a625769e4.jpg

Τα κοσμήματα είναι αυτά που θα προσφέρουν μια final touch στα every day looks μας και γι' αυτό δεν πρέπει να λείπουν. Κι ενώ παλιά επικρατούσε η άποψη ότι η επιλογή τους θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές του μινιμαλισμού και να μην προτιμούμε το layering ή τον ταίριασμα φαινομενικά διαφορετικών στιλ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει την περίοδο που διανύουμε. Πολύχρωμα κοσμήματα, συνδυασμός χρυσών και ασημένιων designs και layering με αλυσίδες και βραχιόλια είναι μερικά από αυτά που επιλέγουν οι απανταχού fashionistas. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε. 

5. Η capsule wardrobe δεν είναι απαραίτητη

273568202-1475683019492317-2890508000125398062-n-1.jpg
Image source: @emmahill

Αλήθεια, γιατί να ισχύει κάτι τέτοιο; Η capsule σημαίνει ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα, με όλα τα απαραίτητα κομμάτια που πρέπει να έχει στην κατοχή της κάθε γυναίκα με στιλ. Αν επιθυμείτε να δημιουργείτε κομψές εμφανίσεις, τότε ναι, είναι απαραίτητη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα κομμάτια της μεταξύ άλλων είναι denim, white shirts, blazers και κοστούμια, τα οποία λειτουργούν σαν «λευκός καμβάς» που μπορείτε να ζωγραφίσετε ότι επιθυμείτε επάνω τους. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα, το φετινό φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να δημιουργήσετε την απόλυτη capsule wardrobe που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε σας εμφάνιση.