fbpixel

Search icon
Search
TRENDS & CATWALKS

Τα sneakers' designs που πρέπει να έχει κάθε stylish γυναίκα στη συλλογή της

Τα αθλητικά παπούτσια που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας


Τα sneakers' designs που πρέπει να έχει κάθε stylish γυναίκα στη συλλογή της

Τα sneakers έχουν καταφέρει τις τελευταίες σεζόν να «ξεγλυστρίσουν» από τη θέση που είχαν αποκλειστικά στο γυμναστήριο και να εισχωρήσουν στη γκαρνταρόμπα μας αλλά και στις πασαρέλες των luxury fashion houses. Με την casual chic αισθητική να κυριαρχεί στα day to night σύνολα, από τα office looks μέχρι τις βραδινές εξόδους, η δημοφιλία τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη, γεγονός που οδηγεί στην παρουσίαση νέων updated σχεδίων, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μας. Σε περίπτωση που θέλετε να χαρίσετε στις καθημερινές σας εμφανίσεις μια super stylish touch, καλείστε να δημιουργήσετε μία πλήρως ολοκληρωμένη συλλογή, που θα περιλαμβάνει όλα τα hot designs

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά!

1. The "fashion" sneakers

2ef4b61bc221066782f684005b4925e7.jpg


Τα sneakers έχουν υιοθετήσει μια πιο street style μορφή, όσον αφορά το σχήμα αλλά και το χρώμα τους. Τα τελευταία χρόνια, τα ugly/dad/platform αθλητικά παπούτσια - στιλ πλατφόρμας, με χοντρή σόλα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί με διάφορους τρόπους- μετατράπηκαν στον πιο εύκολο και άνετο τρόπο για να αναδείξετε και να απογειώσετε την εμφάνισή σας. Ο οίκος Balenciaga με το fashionable "Triple S" αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην επικράτηση των dad sneakers στον χώρο της μόδας. Τα σχέδια αυτής της φιλοσοφίας ταιριάζουν σε κάθε περίσταση από κοστούμια για τα office looks μέχρι φορέματα και mini skirts για night outfits. 

2. The sports star

titlo-Hnfoo.jpg


Ένα από τα βασικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας διαχρονικής αλλά και πλήρως ολοκληρωμένης συλλογής είναι η ευελιξία. Καλείστε να βρείτε κομμάτια, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν ως μπαλαντέρ και να πάρουν τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε. Με λίγα λόγια τα items «χαμαιλέοντες» βοηθούν σημαντικά όχι μόνο στο στιλ αλλά και στη βιωσιμότητα της μόδας. Τα αθλητικά παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε τόσο στο γυμναστήριο όσο και στις βόλτες σας είναι πολλά, με στόχο να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Σ' αυτήν την κατηγορία παρατηρούμε ότι την προσοχή των fashion gurus έχουν κερδίσει brands, όπως η Asics, η οποία παραμένει μέσα στις δεκαετίες σταθερή στην sport αισθητική της. Για πιο minimal looks μπορείτε να κινηθείτε σε μονοχρωμίες ενώ για πιο «παιχνιδιάρικη» διάθεση, μη διστάσετε να επενδύσετε σε πιο colourful εκδοχές. 

3. The everyday design 

0a222b921ed4c8a32d1561e4ec378c53.jpg


Ποιος είπε ότι τα sneakers δεν μπορούν να σας χαρίσουν έξτρα πόντους και να κολακεύσουν τη σιλουέτα σας. Η ομορφιά των «υπερυψωμένων» σχεδίων καθιστούν το αθλητικό luxury style πιο εφικτό για τα καθημερινά σας σύνολα. Μ' έναν διακριτικό τρόπο προσφέρουν πρακτικότητα και παράλληλα είναι πολύ κομψά. Μπορείτε να τα φορέσετε με ό,τι εσείς επιθυμείτε, από midi dresses, tailored pants αλλά και bermuda shorts. Οι λευκές εκδοχές τους θα σας κάνουν να μην μπορείτε να τα αποχωριστείτε, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να τα «παντρέψετε» με περισσότερες επιλογές. 

4. The vintage sneakers 

story-body-content-23rdjune2022-0-1655459774553.gif


Υπάρχουν καταπληκτικά σχέδια, τα οποία έχουν κάνει ένα «βήμα» πίσω στον χρόνο αλλά είναι πιο μοντέρνα και σύγχρονα από ποτέ. Το update στα ρετρό-κλασικά sneakers είναι ότι πιο stylish υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Τα ξεβαμένα-φθαρμένα τζιν designs αντλούν έμπνευση από τη δεκαετία των '70s και μας «ταξιδεύουν» σε μία άλλη εποχή. Για να απογειώσετε αυτό το vintage feeling, συνδυάστε τα αθλητικά σας μ' ένα slouchy trouser κι ένα oversized blazer ή πουκάμισο και δημιουργήστε ένα polished look, βασισμένο στην άνεση. 

5. The pop sneakers 

bb10b4ed64a6c23f963a3f8095ee04e7.jpg
Image source: @harpersbazaar


Η επιθυμία της μόδας για εξωστρέφεια και χαρούμενη διάθεση έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο και στα sneakers. Πολυχρώμα σχέδια, τα οποία κρύβουν μέσα τους μία πιο cult αισθητική, όπως αυτά που παρουσίασαν οι οίκοι Gucci και Stella McCarntey είναι το next big think στον fashion world. Από την άλλη πλευρά, αν είστε λάτρεις των chunky sneakers δεν γίνεται να μην εκτιμήσετε τη super hot συνεργασία της Adidas Originals με την Parley -μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που στοχεύει στην προστασία των ωκεανών μας. Αφήστε τα να είναι οι πρωταγωνιστές της εικόνας σας και φροντίστε τα υπόλοιπα κομμάτια να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. 

1

Sneakers

Chloé, Kalogirou BUY HERE

2

Sneakers

Asics, Nak shoes BUY HERE

3

Sneakers

Renato Garini, Tsakiris Mallas BUY HERE

4

Low-Top Sneakers

Veja, Karida 1912 BUY HERE

5

Sneakers

Kurt Geiger BUY HERE

6

Flow Runner nylon and suede sneakers

Loewe, Luisaworld.com BUY HERE