fbpixel

Search icon
Search
Τα snacks για την παραλία με λιγότερες από 170 θερμίδες
TASTE

Τα snacks για την παραλία με λιγότερες από 170 θερμίδες

Χορταστικά, υγιεινά και πολύ ελαφριά!


Πόσες φορές έχετε βρεθεί μπροστά σε ένα αρκετά μεγάλο και συχνό, για τους περισσότερους από εμάς, δίλημμα; “Τι να πάρω μαζί μου στην παραλία;”. Αυτή είναι η ερώτηση που βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό μας και μας ταλανίζει περισσότερο από κάθε άλλη. Αυτό συμβαίνει, επειδή επιθυμούμε να έχουμε πάντα μαζί μας κάτι χορταστικό, υγιεινό και θρεπτικό, το οποίο, παράλληλα, δε θα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες, αλλά θα προσφέρει στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα συστατικά που έχει πραγματικά ανάγκη. Θέτοντας, λοιπόν, ένα οριστικό τέλος σε αυτήν την διακαή απορία, παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε ορισμένα ελαφριά γευματάκια που μπορείτε να προτιμήσετε, αφού είναι super απολαυστικά, ενώ έχουν και λιγότερες από 170 θερμίδες. 

Ας ξεκινήσουμε!

Το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης

shutterstock-1154700322.jpg

Αποτελώντας, ίσως, την πιο κλασσική και παραδοσιακή επιλογή το κουλούρι Θεσσαλονίκης θα μας συντροφεύσει για ακόμα ένα καλοκαίρι, πλάι στο κύμα. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα, σχετικά, μικρό μέγεθος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε με περισσότερες θερμίδες, από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε. Ταυτόχρονα, αν θέλουμε να δώσουμε extra γεύση, μπορούμε να το αλείψουμεμε λίγο μέλι ή να βάλουμε τυρί κρέμα και μια φέτα βραστή ή καπνιστή γαλοπούλα.

Θερμίδες: 150

Γιατί να το επιλέξετε;

Το δεδομένο σνακ είναι πλήρες σε φυτικές ίνες, κάτι το οποίο συνεπάγεται πως θα μας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα, ιδιαίτερα αν έχει παρασκευαστεί από αλεύρι ολικής άλεσης. Ακόμη, το σουσάμι, με το οποίο έχει πασπαλιστεί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύοντας μας από καρδιαγγειακά νοσήματα και ανάλογες παθήσεις, ενώ έχει και ευεργετική αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Humus με λεπτές φέτες λαχανικών

shutterstock-1677925150.jpg

Το humus είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό άλειμμα, το οποίο αξίζει να εντάξετε στο διατροφολόγιο σας. Αξίζει να γνωρίζετε πως εκτός από την απίστευτα νόστιμη γεύση του, είναι και άκρως ωφέλιμο για τον οργανισμό μας, αφού περιέχει τις φυτικές ίνες και τις ουσίες που πρέπει να προσλαμβάνουμε σε ημερήσια βάση. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με sticks κομμένων λαχανικών (πχ αγγούρι, καρότο, πιπεριά), αλλά και με λίγο τυράκι χαμηλών λιπαρών.

Θερμίδες: 160

Γιατί να το επιλέξετε;

Όπως έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές χρειάζεται να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ποσότητα νερού που έχει ανάγκη ανελλιπώς. Ωστόσο, για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, όπως είναι το αγγούρι. Συνεπώς, επιλέγοντας το συγκεκριμένο σνακ το σώμα μας θα ενυδατώθει στο έπακρο. Εκτός αυτού, όμως, τα ρεβύθια που είναι το κύριο συστατικό του humus, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας.

Energy booster σπιτικό μείγμα

shutterstock-397903327.jpg

Τι μπορείτε να βάλετε σε ένα μικρό ταπεράκι, το οποίο θα σας εφοδιάσει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε, ενώ θα είναι και super υγιεινό; Λίγα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας, ξηρούς καρπούς, βρώμη, δημητριακά ολικής άλεσης και μέλι αρκούν για να σας χορτάσουν και να συμβάλλουν στην θρέψη του οργανισμού σας. Παρόλα αυτά, προσέξτε την ποσότητα του κάθε προϊόντος που θα προσθέσετε στο σκεύος σας, ώστε να μην αυξήσετε κατά πολύ τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.

Θερμίδες: 170

Γιατί να το επιλέξετε;

Τα αποξηραμένα φρούτα, η βρώμη, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ οι φυσικές γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν θα μας δώσουν την αίσθηση πως καταναλώνουμε κάποιο γλυκό έδεσμα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητα πάρα πολύ υγιεινό. Προτιμήστε αυτήν την ενεργειακή “βόμβα” και να είστε σίγουροι πως θα τη λατρέψετε.

Συνεπώς, δε χρειάζεται τα σνακ της παραλίας να αποτελούν άλλη μια “σπαζοκεφαλιά” της καθημερινής μας ζωής. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγνά, φυσικά, θρεπτικά υλικά και μπόλικη όρεξη για δημιουργία. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας και το νεράκι μας, ώστε να παραμείνουμε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας πάντα το μεταλλικό μας παγουράκι.