fbpixel

Search icon
Search
Τα shopping tips που οφείλετε να γνωρίζετε πριν τις online αγορές σας στις εκπτώσεις
LIFE & CAREER

Τα shopping tips που οφείλετε να γνωρίζετε πριν τις online αγορές σας στις εκπτώσεις

Οι χρηστικές συμβουλές για τα winter sales που θα σας κάνουν να αποκτήσετε κομμάτια χωρίς να το μετανιώσετε


Μπορεί η αγορά να παραμένει κλειστά, ωστόσο οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει ακόμα και μέσω διαδικτύου. Κάθε χρόνο, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να αποκτήσουμε τα κομμάτια που για καιρό είχαμε βάλει στη λίστα των επιθυμιών μας, αλλά και για να ανακαλύψουμε μικρούς «θησαυρούς» σε άκρως συμφέρουσες τιμές που θα ανανεώσουν την ντουλάπα και το στιλ μας. Ωστόσο, τα λάθη φαίνεται να επαναλαμβάνονται παρά το γεγονός πως έχουμε πέσει πολλές φορές στην παγίδα του να αγοράζουμε πράγματα χωρίς να τα έχουμε πραγματικά ανάγκη. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πιο χρηστικά tips που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε σωστές online αγορά στις τωρινές εκπτώσεις!

Κάντε declutter στα ρούχα και τα παπούτσια που ήδη έχετε

Αρχικά, θα πρέπει να βάλετε σε μια εύλογη σειρά τη σκέψη σας ξεκινώντας με μια γενική ματιά στα κομμάτια που ήδη έχετε στη συλλογή σας. Σκεφτείτε πόσο πολύ τα φοράτε στις εξόδους σας και κυρίως μέσα στο σπίτι, που μένουμε αυτό το διάστημα. Δείτε ποια έχουν παραμείνει με το καρτελάκι τους στο πέρασμα του χρόνου ή όσα δε σας κάνουν να νιώθετε όμορφα κάθε φορά που τα φοράτε και χαρίστε τα σε κάποιον που τα έχει περισσότερο ανάγκη. Έτσι, θα καταλάβετε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες κι ελλείψεις και βάσει αυτών θα αναζητήσετε τα νέα σας αποκτήματα ή θα παραμείνετε με όσα έχετε.

1.jpg

Φτιάξτε μια λίστα με τις αγορές της επιθυμίας σας

Αφού είδατε τα κομμάτια που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα σας και απομακρύνατε όσα δε χρειάζεστε πια, πλέον θα νιώθετε σιγουριά για όσα νέα θα προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας. Κάντε μια διεξοδική έρευνα για τα πιθανά είδη ένδυσης, υπόδησης ή κάτι τελείως διαφορετικό -όπως κάποια ηλεκτρονική συσκευή ή κάτι για το σπίτι- που πρόκειται να βάλετε στο καλάθι των αγορών σας και καταλήξτε σε όσα σας αρέσουν πραγματικά. Επίσης, κινηθείτε με γνώμονα τις ανάγκες σας και όχι απαραίτητα και όχι με το πόσο πολύ κέντρισε το ενδιαφέρον σας κάποιο προϊόν.

Θέστε ένα συγκεκριμένο χρηματικό budget

Καλό είναι να βάζετε όρια στον εαυτό σας. Με σκοπό να μη χάσετε τον έλεγχο των αγορών σας, μια πολύτιμη ιδέα είναι να θέσετε ένα συγκεκριμένο budget χρημάτων, στο οποίο θα πρέπει να παραμείνετε πιστοί και να σκεφτείτε βάσει αυτού όλα όσα μπορείτε να παραγγείλετε online. Φέρτε στο μυαλό σας όσα θα πρέπει να καλύψετε οικονομικά αυτόν τον μήνα, έτσι ώστε να ξέρετε πώς περίπου να κινηθείτε, βάζοντας προτεραιότητες σε όσα πραγματικά επείγουν. Αυτό είναι κάτι που θα ήταν ωφέλιμο να κάνετε συχνά στη ζωή σας!

2.jpg

Μην επηρεάζεστε από τις διαφημίσεις

Στον κόσμο του διαδικτύου, οι διαφημίσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για να οδηγηθεί κανείς στην αγορά διάφορων προϊόντων. Ωστόσο, εσείς καλό είναι να παραμείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας και να κάνετε τις αγορές που όντως χρειάζεστε, δίχως να επηρεάζεστε από τις μικρογραφίες των διαφημιστικών spots που ειδικά τώρα στις εκπτώσεις υπάρχουν παντού στο internet. Αποφύγετε, επίσης, να επισκέπτεστε τόσο συχνά τα social media, εφόσον τα sponsoreds υπάρχουν κι εκεί.

Πραγματοποιήστε αγορές από έμπιστα sites

Μπορεί τα e-shops να αυξάνονται ραγδαία -ειδικά αυτό το διάστημα- αλλά λίγα είναι αυτά που αξίζει πραγματικά να εμπιστευτείτε. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είστε αρκετά παρατηρητικοί, έτσι ώστε να νιώσετε απόλυτη σιγουριά για την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των προϊόντων. Διαβάστε κριτικές και αξιολογήσεις, δείτε κάποιο haul στο YouTube με πράγματα από το διαδικτυακό κατάστημα που σκέφτεστε να παραγγείλετε και ρωτήστε κοντινά σας πρόσωπα για τη δική τους εμπειρία για online shopping. Ίσως να έχουν να σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές που εσείς ενδεχομένως δεν γνωρίζατε.

c6911254b39fcd4605898da4d59ff113.jpg

Συγκρίνετε τιμές & ποιότητες

Δε χρειάζεται να βιαστείτε πριν προχωρήσετε στην ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Αφού βρείτε κάτι που ανταποκρίνεται στο γούστο και τις ανάγκες σας, ψάξτε μήπως βρείτε κάποιο παρεμφερές κομμάτι σε άλλο e-shop, με σκοπό να κάνετε μια σύγκριση στις τιμές. Αφού βεβαιωθείτε για την αξιοπιστία των καταστημάτων, καταλήξτε σε αυτό που σας συμφέρει περισσότερο οικονομικά. Πέρα από αυτό όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε την ποιότητα του προϊόντος που σκέφτεστε να κάνετε δικό σας μέσα από τα σχόλια και τα infos, για να είστε σίγουροι για τη σχέση ποιότητας και τιμής.