fbpixel

Search icon
Search
Τα shoe trends που πρέπει να γνωρίζετε για τη σεζόν SS'24
TRENDS & CATWALKS

Τα shoe trends που πρέπει να γνωρίζετε για τη σεζόν SS'24

Οι επιλογές που θα αναβαθμίσουν την spring summer wardrobe σας!


Η νέα σεζόν έχει επισήμως καταφτάσει και μαζί με αυτή έρχονται και καινούριες τάσεις που όλες οι fashion lovers ανυπομονούμε να υιοθετήσουμε. Ένα από τα βασικά στοιχεία των συνόλων μας είναι τα παπούτσια. Συμπληρώνουν μοναδικά την εικόνα μας και ανήκουν σε εκείνα τα κομμάτια που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη τη δυναμική της. Οι εμβληματικοί οίκοι και οι διάσημοι creative directors παρουσίασαν στη συλλογές τους για τη SS24 collection τους μοναδικά σχέδια που θα προσφέρουν μια stylish πινελιά ακόμα και στα πιο απλά looks. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα hot shoes trends σύμφωνα με τις πασαρέλες!

1. ’90s slingbacks

screenshot-2024-04-08-at-30313-pm.png
Gucci SS'24

Για ακόμα μία σεζόν, τα slingback μονοπωλούν το ενδιαφέρον και μετατρέπονται σε αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεων μας. Ορίζονται από ένα λεπτό λουράκι στο πίσω μέρος του ποδιού και πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1940, έχοντας αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Τα fashion houses που τα επανέφεραν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα τους Dior, Prada, Valentino και Miu Miu, παρουσιάζουν καινούρια σχέδια, πιο ανανεωμένα από ποτέ και τους χαρίζουν επάξια τον τίτλο του «βασιλιά» της κομψότητας και της υψηλής αισθητικής. Μπορείτε να τα επιλέξετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με παντελόνια, φούστες και φορέματα, ανάλογα το στιλ και τις ανάγκες σας. Θα τα συναντήσετε τόσο σε flat εκδοχές που θα προσφέρουν άνεση όσο και σε ψηλοτάκουνα για έξτρα πόντους. 

2. Comfy flats

simone-rocha.webp
Simone Rocha SS'24

Πρόκειται για το πιο αγαπημένο shoe trend της σεζόν, καθώς προσφέρει τόσο στο στιλ όσο και στην άνεση. Τα σχέδια που πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο το Balletcore έχουν επιστρέψει πιο δυναμικά από ποτέ και είναι έτοιμα να σας ακολουθήσουν σε...κάθε σας βήμα. Εκτός αυτών συνεχίζουμε να βλέπουμε τις mesh μπαλαρίνες που έφερε στο προσκήνιο ο οίκος Alaïa αλλά και τα Mary Janes. 

3. Pop of red

00032-valentino-spring-2024-ready-to-wear-detail-credit-brand.webp
Valentino SS'24

Την περασμένη σεζόν, το κόκκινο υπήρχε παντού. Για την SS24, οι σχεδιαστές προσθέτουν μόνο ένα ποπ της καυτής απόχρωσης στα σύνολα τους. Τα κόκκινα παπούτσια, είτε πρόκειται για φανταχτερά τακούνια είτε για φλατ, ήταν παντού στην πασαρέλα και προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο να αναβαθμίσετε τα σύνολά σας για το 2024.

4. Platform season

00003-isabel-marant-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Isabel Marant SS'24

Οι πλατφόρμες επέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό για το SS24 - κυριολεκτικά. Μερικά από τα πιο δροσερά ζευγάρια εντοπίστηκαν σε μεγεθυμένες αναλογίες στο ντεμπούτο του Sabato De Sarno στην επίδειξη Gucci Ancora, όπου συνδυάστηκαν με τα πάντα, αλλά και στις διαχρονικές boho σιλουέτες της Isabel Marant. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έντονη απήχηση που είχαν και στο πιο πρόσφατο show της Chloé, που ήταν και το πρώτο της νέας δημιουργικής διευθύντριας, Chemena Kamalli.

5. Fisherman sandals

loewe.webp
Loewe SS'24

Εξίσου δροσερά και άνετα, τα σανδάλια fisherman θα σας κάνουν να μπείτε στη νέα σεζόν με ανοιξιάτικο βήμα. Είναι κομψά, ευέλικτα και αρκετά πρακτικά για να τα φοράτε για ώρες, με άνεση και μοναδικό στιλ. Δεν έχουν μόνο διαχρονική εμφάνιση, αλλά είναι κατάλληλα για day-to-night εμφανίσεις. Πλέον, αποτελούν wardrobe staple για πολλές A-listers, όπως η Taylor Swift και η Hailey Bieber και έχουν καθιερωθεί στις συλλογές των The Row, JW Anderson και Loewe.

6. Smart mules

00043-ferragamo-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Ferragamo SS'24

Κάθε φορά που επιδιώκετε μια απλή εκλέπτυνση, τα mules είναι η απάντηση, τα οποία θα δώσουν στα πάντα, από το καλοκαιρινό tailoring, τα φορέματα και μέχρι και το φαρδύ σας τζιν το wow factor που αναζητάτε. 

Bonus tip: Μην ξεχνάτε πως και οι thong σιλουέτες συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς τις είδαμε στα shows των Burberry, Chanel και όχι μόνο.

Feature image source: Gucci