fbpixel

Search icon
Search
5 τάσεις μόδας που πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την άνοιξη
TRENDS & CATWALKS

5 τάσεις μόδας που πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την άνοιξη

Συνδυάζουν τις τάσεις με τη διαχρονικότητα και ήρθε η ώρα να τις δοκιμάσετε


Οι ενημερωμένες fashionistas το γνωρίζουν ήδη, η άνοιξη αποτελεί το ιδανικό timing να πειραματιστείτε με το στιλ σας, καθώς παρουσιάζονται πολλές καινούργιες τάσεις. Στην προσπάθεια, λοιπόν, να κρατήσετε τη γκαρνταρόμπα σας επίκαιρη και ταυτόχρονα διαχρονική και easy-to-wear, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τις τάσεις που λειτουργούν για εσάς και το προσωπικό στιλ.

Πλέον ο μινιμαλισμός στο ντύσιμο και το quiet luxury aesthetic έχουν καθιερωθεί, για αυτό και τα trends τείνουν να είναι λιγότερο statement και περισσότερο timeless και εκλεπτυσμένα. Φέτος την άνοιξη, λοιπόν, στηρίζουμε τα δροσερά χρώματα έναντι των prints, η διαφάνεια σε μη αναμενώμενα σημεία αλλά και φυσικά τα κλασικά υφάσματα σε μονοχρωματικά σύνολα. Όσον αφορά το statement της σεζόν, το δίνουμε μέσω των puffy, λευκών φορεμάτων. 

Είτε αναζητάτε ένα φρέσκο κομμάτι για να ανανεώσετε την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σας, είτε μια πλήρη ανανέωση, συνέχισε το scrolling για τα fashion trends που αξίζει να καθιερώσετε τη σεζόν SS'24.

Oxblood everything

hermes-spring24-readytowear.jpeg
Image source: Hermes Spring'24 Ready-To-Wear

Oxblood, maroon, burgundy, black cherry, merlot - όπως και να το ονομάσετε, είναι hot αυτή τη στιγμή. Αυτό το χρώμα αναβλύζει εδώ και καιρό, αλλά την άνοιξη του 2024 είναι σε πλήρη ισχύ. Είναι εκλεπτυσμένο. Είναι πλούσιο. Μόνο ένα άγγιγμα αυτής της απόχρωσης προσθέτει πολυτέλεια σε κάθε ντύσιμο. Συνδυάστε το με ουδέτερα χρώματα για μια πιο διαχρονική εμφάνιση ή αγκαλιάστε το πλήρως με ένα μονοχρωματικό look. 

Μην ξεχνάτε, ακόμα, πως μπορείτε να το προσθέστε στο outfit σας και μέσω των αξεσουάρ, καθώς οι it-bags της σεζόν είναι στο χρώμα του oxblood. 

Maxi white dress

outfit-whitejpg.webp
Image source: @cassdimicco

Τα λευκά μάξι φορέματα έχουν έρθει στο προσκήνιο και αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις ζεστές ανοιξιάτικες μέρες. Είτε το προτιμάτε σε μινιμαλ, Α-line είτε σε πιο ρομαντικές, ογκώδεις ή multi-layered εκδοχές, αποτελεί το item που θα σας συνοδεύσει από το πρωι ως το βράδυ. Συνδυάστε το με μαύρα αξεσουάρ για μια απόλυτα ισορροπημένη αντίθεση. 

Ice-y blues

00007-fendi-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: Fendi Spring 2024 Ready-To-Wear

Το μπλε του πάγου είναι κυριολεκτικά το πιο δροσερό χρώμα της σεζόν. Ενώ βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του φάσματος από το oxblood, φέρνει μια ανάσα φρέσκου αέρα στην ανοιξιάτικη μόδα. Το ice blue, λοιπόν, είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μεταβαίνει απρόσκοπτα από τα πρωινά σε βραδινά σύνολα και ταιριάζει άψογα με τα υπόλοιπα neutrals. 

Το είδαμε έντονα στο ανοιξιάτικο ready-to-wear show του οίκου Fendi και σκοπεύουμε να το φορέσουμε με τα καφέ μας accessory items. 

Bare skin

4311e06743ca4dd99f914d54f1936280.jpg
Image source: Net-a-porter

Με τις μέρες του ανέμου και της βροχής επιτέλους πίσω μας, ήρθε η ώρα να αναδείξετε τον πιο τολμηρό σας εαυτό και να κάνετε "show some skin". Οι πιο καταξιωμένοι και περιζήτητοι σχεδιαστές έχουν εντάξει τη διαφάνεια στις collection του με απόλυτα κομψούς τρόπους: μπλούζες που βγάζουν τους ώμους, φούστες με σκίσιμο, φορέματα με cut-outs, ακόμα και mesh παπούτσια

Denim all the way

best-denim-dresses-288544-1596822130872-image-1280-80jpg.webp
Image source: @emilisindlev

Από καμία ντουλάπα δεν πρέπει να λείπει μια ποικιλία από denim pieces. Αυτή την άνοιξη, το total denim είναι πιο cool και επίκαιρο από ποτέ. Μη νομίζεται, όμως, πως το ύφασμα αποτελεί go-to για τα παντελόνια αλλά και για μπλούζες, φορέματα, ολόσωμες φόρμες, τσάντες και mules. 

Και σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα statement δημιουργήστε ένα total denim look αναμειγνύοντας πολλές πλύσεις και υφές!


Feature image source: Gucci SS'24, Fendi SS'24