fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο θρεπτικά snacks με λιγότερες από 200 θερμίδες
HEALTH

Τα πιο θρεπτικά snacks με λιγότερες από 200 θερμίδες

Λαχταριστές επιλογές για κάθε μέρα


Πόσες φορές έχουμε λαχταρήσει να γευτούμε κάτι μικρό για να το απολαύσουμε για εκείνη τη στιγμή; Καθημερινά οι περισσότεροι πέρα από τα καθιερωμένα γεύματά μας, αναζητάμε συχνά λιχουδιές, ικανοποιώντας έστω και για λίγο την αίσθηση της πείνας. Βέβαια, αυτό μπορεί να μας παρασύρει σε ανθυγιεινές συνήθειες, εντάσσοντας snacks, τα οποία περιέχουν υψηλές θερμίδες και συντηρητικά, όπως για παράδειγμα τα συσκευασμένα κρουασάν κι άλλα αυτής της κατηγορίας. Γι αυτό το λόγο, εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα θρεπτικές ιδέες για να ετοιμάσετε τα σνακ της ημέρας και να μην ξανά αντιμετωπίσετε το δίλλημα «του σωστού και του λάθους».

Ανακαλύψτε τις 5 απόλυτες λύσεις που σας προσφέρουν λιγότερες από 200 θερμίδες!

Μήλο με φυστικοβούτυρο

shutterstock-684625795.jpg

Ίσως να μην το είχατε σκεφτεί ποτέ πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο ιδανικός, πόσο μάλλον για τις λιγούρες σας. Τα δύο μαζί προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό, καθώς τα μήλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, βελτιώνοντας την υγεία των εντέρων και αποτρέποντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Από την άλλη, το φυστικοβούτυρο βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, μειώνοντας τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Κόψτε το μήλο σε φέτες και βάλτε μισή έως μία κουταλιά φυστικοβούτυρο και απολαύστε το!

Σοκολατένιες μπανάνες

shutterstock-553157080.jpg

Από τα πιο αγαπημένα σνακ της ημέρας που χαρίζουν έναν απίστευτα γευστικά γλυκό συνδυασμό. Εκτός από την επιλογή να τρώτε μια μικρή μπανάνα, μπορείτε να το προχωρήσετε και σε μια εναλλακτική ιδέα με μόλις 177 θερμίδες. Θα χρειαστείτε μια μπανάνα, μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα. Τα βήματα είναι απλά: κόβετε σε κομματάκια την μπανάνα, ενώ παράλληλα λιώνετε την σοκολάτα μέχρι να πάρει την υγρή υφή και μετά βουτάτε μέχρι την μέση τα κομμάτια της μπανάνας, ρίχνοντας από πάνω τα τριμμένα αμύγδαλα. Τα βάζετε στο ψυγείο και μόλις παγώσουν είναι έτοιμα. Πρέπει να το δοκιμάστε άμεσα.

Mix ξηρών καρπών

shutterstock-457818721.jpg

Ανέκαθεν η κατανάλωση ξηρών καρπών ήταν η απόλυτη υγιεινή λύση, η οποία βοηθάει να καταπολεμήσετε την αίσθηση της πείνας μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Θεωρείται ιδανική λύση, λόγω του ότι έχουν συνδεθεί με το μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, κατάθλιψης και άλλων ασθενειών. Περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και οι θερμίδες ανέρχονται περίπου στις 180. Επίσης, είναι ιδιαίτερα πρακτικό σνακ, καθώς μπορείτε να το έχετε μαζί σας οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Γιαούρτι

shutterstock-1933582070.jpg

Για τις πιο έντονες λιγούρες θα μπορούσατε να καταναλώσετε ένα μικρό γιαούρτι, ιδανικά στραγγιστό που φτάνει τις 200 θερμίδες ή μπορείτε σε ένα μικρό μπολ να βάλετε 2 με 3 κουταλιές γιαουρτιού και να το συνδυάσετε με φρούτα, ώστε να γευτείτε έναν νόστιμο συνδυασμό, αλλά και να ισορροπήσουν και οι θερμίδες. Άλλη εναλλακτική είναι να προμηθευτείτε κάποιο γιαούρτι που περιέχει ήδη γεύση φρούτου, δηλαδή είτε φράουλα, μούρα, με φρούτα του δάσους, που επίσης οι θερμίδες τους κυμαίνονται στις 200.

Σπιτικές μπάρες

shutterstock-797765221.jpg

Οι μπάρες δημητριακών φαντάζουν το ονειρεμένο σνακ, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνοι σας τις δικές σας για αποφυγή έξτρα θερμίδων και συντηρητικών, αφού στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές γεμάτες από πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά και χωρίς να ξεπερνούν τις 200 θερμίδες. Μπάρες με μαύρη σοκολάτα, βρώμη, ξηρούς καρπούς διατηρώντας τον υγιή «δρόμο», οι οποίες ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και μετέπειτα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε παντού. Ο χρόνος ετοιμασίας δεν θα διαρκέσει παραπάνω από δέκα λεπτά, ενώ η γεύση θα σας εντυπωσιάσει.

Φρούτα

shutterstock-264191042.jpg

All time classic… στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο μπορείτε να τρώτε αγαπημένα φρούτα, όπως μήλο, μπανάνα, αχλάδι, είτε στην κανονική τους μορφή είτε κόβοντάς τα σε φέτες για πιο εύκολη χρήση. Η αίσθηση των φρούτων είναι απίστευτα χορταστικό για όταν επιθυμείτε να τσιμπήσετε κάτι παραπάνω. Φυσικά, μπορείτε και να αγοράσετε και από μαγαζιά με ξηρούς καρπούς διάφορα αποξηραμένα φρούτα για μια πιο διαφορετική προσέγγιση.