fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο inspiring documentary films για να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα
ARTS & CULTURE

Τα πιο inspiring documentary films για να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

Γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας


Είναι αρκετά πιθανό να έχετε αναζητήσει έστω και μία φορά, τρόπους που θα μπορέσουν να «κατοχυρώσουν» την ευημερία στη ζωή σας και να συμβάλλουν στην προσωπική σας εξέλιξη. Η αυτοβελτίωση είναι ένα αρκετά ευρύ κεφάλαιο και δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την εξασφαλίσουμε. Το σίγουρο ότι χρειάζεται συνεχή επιμέλεια και φροντίδα. Το διάβασμα, τα inspiring podcasts, η δοκιμή νέων δραστηριοτήτων, το να ρισκάρετε φεύγοντας από το comfort zone σας, είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε σε τακτική βάση για να δείτε την αλλαγή. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι να έχετε αποδεχτεί τον εαυτό σας και να τον αγαπάτε. Να μη βλέπετε αποκλειστικά αυτά που θεωρείτε εσείς ως ελαττώματα πάνω σας. Να πιστεύετε στις δυνατότητες σας και να μην τις υποβιβάζετε. Ιδανική λύση που θα ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας είναι η παρακολούθηση ντοκιμαντέρ που θα σας εμπνεύσουν και θα δείτε τη ζωή με αισιόδοξη διάθεση.

Ανακαλύψτε μερικά inspiring documentaries που θα ξεκλειδώσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Τόνι Ρόμπινς: Δεν είμαι ο Γκουρού σου

toni-robbins.jpg

Τόνι Ρόμπινς ή αλλιώς, γνωστός ως ο «Γκουρού της επιτυχίας». Πρόκειται για μια αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική μεταμόρφωση και στην επιχειρηματική ανάκαμψη. Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στα χέρια σας το best-seller του «Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας» ή δεν έχετε παρακολουθήσει κάποια από τις δεκάδες ομιλίες του, μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ ονόματι «Δεν είμαι ο Γκουρού σου». Αυτή η ταινία ντοκιμαντέρ είναι behind the scenes στιγμές του σεμιναρίου του Date with Destiny. Επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τη μεθοδολογία πίσω από τα workshops του και τις ιστορίες των συμμετεχόντων. Υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του, οι παρευρισκόμενοι γκρεμίζουν τα τείχη τους και βγαίνουν μεταμορφωμένοι ως μια ανανεωμένη έκδοση του εαυτού τους.

Μινιμαλισμός: Ένα ντοκιμαντέρ για τα σημαντικά πράγματα

2-NQ3Sh.jpg

Μινιμαλισμός ή αλλιώς η τέχνη του ελάχιστου. Το συγκεκριμένο documentary film παρέχει μια ενδιαφέρουσα και ανοιχτή ματιά στην εμμονή που έχουν οι άνθρωποι με τον καταναλωτισμό, τις τελευταίες δεκαετίες, και προσδιορίζει πώς η ζωή σας μπορεί να είναι καλύτερη με λιγότερα. Τεκμηριώνονται με απόψεις ατόμων που έχουν υιοθετήσει μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, όλων των κοινωνικών στρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, επιστημόνων και πρώην χρηματιστή της Wall Street για να δείξει τον θετικό αντίκτυπο της ζωής μιας βασικής αλλά ουσιαστικής ζωής.

Becoming

obama.jpg

Η Michelle Obama, η Πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει αναδειχθεί σε μια από τις εμβληματικότερες γυναίκες της εποχής μας. Γνωστή για την ισχυρή υποστήριξή της απέναντι στις γυναίκες και τα κορίτσια, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για τη συνεισφορά της στη δημιουργία ενός φιλόξενου και χωρίς αποκλεισμούς Λευκού Οίκου στην ιστορία. Το Becoming είναι η δική της ιστορία. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μια σπάνια και στενή ματιά στη ζωή της Michelle Obama πριν και μετά την υπηρέτηση του ρόλου της ως Πρώτη Κυρία. Καταγράφεται η περιοδεία της σε ολόκληρη τη χώρα και παρουσιάζει το πώς διαμόρφωσε τα νεότερα χρόνια της και να φτάσει στην προσωπικότητα που είναι σήμερα. Τα ισχυρά της μηνύματα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, ιδίως τις νέες γυναίκες, να βρουν τη φωνή τους, να ακολουθήσουν τα πάθη τους και να κάνουν ενεργή αλλαγή για τη χώρα.

Αυτοθεραπεία

aytotherapeia.jpg

Ένα documentary που θα σας οδηγήσει σε ένα νέο επιστημονικό και πνευματικό ταξίδι, όπου ανακαλύπτουμε ότι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία και την ικανότητά μας να θεραπεύουμε. Η πιο πρόσφατη επιστήμη αποκαλύπτει ότι τα γονίδια δεν μας καθορίζουν τόσο όσο νομίζουμε. Το γεγονός είναι ότι έχουμε περισσότερο έλεγχο στην υγεία και τη ζωή μας. Αυτή η ταινία θα σας ενδυναμώσει βοηθώντας μας να κατανοήσουμε σε βάθος τη θαυματουργό φύση του ανθρώπινου σώματος και του εξαιρετικού θεραπευτή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Ιστορίες από πνευματικούς ηγέτες, γιατρούς και άτομα με χρόνια νοσήματα ανακαλύπτουν την στενή σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχή και τη σωματική υγεία.

The Secret

the-secret.jpg

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ εξηγεί, με απλότητα, τον Παγκόσμιο νόμο που διέπει όλες τις ζωές και προσφέρει τη γνώση του πώς να δημιουργήσετε - σκόπιμα και αβίαστα - μια χαρούμενη ζωή γεμάτη ειρήνη, αγάπη, ευημερία και αφθονία. Και καθώς μαθαίνετε το μυστικό, θα γνωρίσετε επίσης πώς μπορείτε να έχετε, να είστε ή να κάνετε οτιδήποτε θέλετε. Και θα γνωρίσετε την πραγματική μεγαλοπρέπεια που σας περιμένει στη ζωή. Μια πλειάδα συγγραφέων επιστημόνων μοιράζονται το μυστικό που θεωρείται ότι έφερε την ευτυχία μεταξύ άλλων στον Πλάτωνα, τον Da Vinci και τον Einstein.