fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο δραστικά ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο
TASTE

Τα πιο δραστικά ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο

Θα σας κάνουν να νιώσετε απευθείας καλύτερα, αλλά και θα λατρέψετε τη γεύση τους


Ο χειμώνας έχει έρθει και η διαφορά στη θερμοκρασία είναι, πλέον, αισθητή. Τα κρυολογήματα και συγκεκριμένα ο πονόλαιμος είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς. Αποτελεί το πρώτο σύμπτωμα με το που κρυώσουμε και μπορεί πραγματικά να μας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί υπάρχουν γρήγοροι και φυσικοί τρόποι για να τον αντιμετωπίσουμε.

Ανακαλύψτε τα πιο δραστικά ροφήματα!

Χαμομήλι

shutterstock-1059136718.jpg

Το χαμομήλι είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό, ιδιαίτερα δημοφιλές σε αυτήν την περίπτωση. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για ιατρικούς σκοπούς και ειδικά για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η εισπνοή ατμού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένου του πονόλαιμου. Το ρόφημα χαμομηλιού μπορεί να προσφέρει το ίδιο όφελος. Μπορεί, επίσης, να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τη λοίμωξη που ερέθισε το λαιμό σας.

Golden milk

shutterstock-1774374521.jpg

Το golden milk ή αλλιώς γάλα κουρκουμά είναι μια αρκετά ξεχωριστή επιλογή, λίγο πιο spicy. Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό, όπως το να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και να ανακουφίζει από το κρυολόγημα.

Σιρόπι γλυκόριζας

shutterstock-1483244843.jpg

Η γλυκόριζα είναι μια ρίζα με γλυκιά γεύση και θαυματουργές ιδιότητες. Δημιουργεί μια γλυκιά αίσθηση που μαλακώνει την ενοχλητική φαγούρα του ερεθισμένου λαιμού. Για να ετοιμάσετε το σιρόπι, πρέπει να βράσετε 15 γρ. γλυκόριζας σε 5 κούπες νερό για 45-60 λεπτά, μέχρις ότου η ρίζα να απελευθερώσει όλη της τη γλύκα και να γίνει σιρόπι. Στη συνέχεια, θα κάνετε γαργάρες και μετά θα το πιείτε.

Φασκόμηλο

shutterstock-1014319855.jpg

Το φασκόμηλο είναι ένα δημοφιλές βότανο στο μαγείρεμα, αλλά έχει επίσης πολλές θεραπευτικές χρήσεις. Μπορεί να βοηθήσει με πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις και να ανακουφίσει από τον πόνο του λαιμού. Τα αντιμικροβιακά αποτελέσματα του φασκόμηλου αποδίδονται σε τερπένια και τερπενοειδείς ενώσεις που βρίσκονται στο φυτό. Το εχινάτσια είναι ένα άλλο βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Πράσινο τσάι

shutterstock-592561079.jpg

Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι ανακουφίζει από τον πονόλαιμο, αλλά και από τα συμπτώματα διάφορων αλλεργιών, βελτιώνει την όραση, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Προσθέστε και λίγο μέλι για extra γλυκιά γεύση, αλλά και για άμεσα αποτελέσματα, καθώς είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό του πονόλαιμου. Μάλιστα, αποτελεί την τέλεια εναλλακτική του καφέ, καθώς δεν προκαλεί εθισμό και βοηθάει στους πονοκεφάλους.

Ρόφημα κανέλας

shutterstock-1193442040.jpg

Η κανέλα έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική και δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν για τις περιόδους του κρυολογήματος. Μάλιστα, το ρόφημα της βοηθάει ιδιαίτερα και στον πονόλαιμο. Τι χρειάζεται να κάνετε για να το φτιάξετε; Διαλύστε 2 κουταλάκια μέλι κατά προτίμηση ευκαλύπτου μέσα σε ένα ποτήρι με βραστό νερό, προσθέστε 2-3 κουταλάκια κανέλας και τέλος τρίψε μέσα λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα σας αρκετά καλά και πιείτε το.