fbpixel

Search icon
Search
Τα must-visit places που κάθε Παριζιάνος επισκέπτεται αυτήν τη στιγμή
MAGAZINE

Τα must-visit places που κάθε Παριζιάνος επισκέπτεται αυτήν τη στιγμή

Paris is always a good idea: Με τη ματιά ενός αυθεντικού city's insider


Το Παρίσι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, ειδικά αυτήν την εποχή που η ατμοσφαιρική αύρα του απογειώνεται, χαρίζοντας στους travel lovers την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία. Η Πόλη του Φωτός «φοράει τα καλά της» και μας καλεί να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, μέσα από τις πολλά υποσχόμενες νέες αφίξεις, που ήδη έχουν καταφέρει να γίνουν talk of the town.

Συνώνυμη με τη μόδα, η γαλλική πρωτεύουσα φέρνει πρώτη ό,τι απασχολεί τις fashionistas σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μαγαζιά της κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον, οδηγώντας μας στο να θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο «ναι» στο παριζιάνικο shopping therapy! Ανάμεσά τους, το θρυλικό mall του οίκου Louis Vuitton, La Samaritaine, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του έπειτα από 16 χρόνια, κάνοντας τους δρόμους του Παρισιού να πλημμυρίζουν από τη γνωστή γαλλική φινέτσα, καθώς όλοι κυκλοφορούν με μια σακούλα του στο χέρι. Το ανακαινισμένο αυτό συγκρότημα αποτίνει φόρο τιμής στον αυθεντικό σχεδιασμό Art Nouveau του κτιρίου, ενώ μέσα στους επιβλητικούς χώρους του θα φιλοξενούνται περισσότερα από 600 high-end brands, χλιδάτα διαμερίσματα, εστιατόρια κι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5*. 

louis-vuitton-1980-re-opening-of-lv-at-cdg-airport-1-di3.jpg
H boutique Louis Vuitton στο αεροδρόμιο “Charles de Gaulle”

Άλλη μια πρόταση που αξίζει να επιλέξει κανείς είναι το ολοκαίνουριο flagship store της Off-White. Μετά το opening των καταστημάτων του νεανικού label την περασμένη χρονιά στο Λονδίνο, το Μιλάνο και την Ταϊπέι, σειρά είχε το Παρίσι, και συγκεκριμένα η οδός Rue de Castiglione, όπου δημιουργήθηκε μια boutique που ξεχωρίζει για τον μοντέρνο χαρακτήρα της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επαναπροσδιορίζει το street style.

33-p-bourse-de-commerce-pinault-collection-patrick-tourneboeuf-yatzer.jpg
Το εσωτερικό του νέου μουσείου Bourse de Commerce

Ακόμη, το γεμάτο χρώματα κατάστημα της Louis Vuitton στο “Charles de Gaulle” -το πρώτο στα γαλλικά αεροδρόμια-, δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τις πολυτελείς δημιουργίες του εμβληματικού οίκου, συμπεριλαμβανομένων των δερμάτινων αξεσουάρ ταξιδιού. Για τους λάτρεις της τέχνης, το Bourse de Commerce ανήκει στα κορυφαία νέα μουσεία της πόλης, το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να θαυμάσει την απίθανη αρχιτεκτονική του, που «ξεσηκώνει» μνήμες από το παρελθόν χάρη στη σχεδιαστική υπογραφή του Ιάπωνα Tadao Ando. Έως το τέλος του έτους, οι επισκέπτες του θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την Pinault collection, η οποία προσφέρει μια αναλυτική ματιά στη σύγχρονη τέχνη των τελευταίων 40 ετών, μέσα από μοναδικά εκθέματα σπουδαίων καλλιτεχνών. 

10-sorrenti-2012.jpg
Από την έκθεση “Vogue Paris 1920-2020” στο Palais Galliera

Στο μεταξύ, η “Vogue Paris” γιορτάζει τα 100 χρόνια της με μια μεγάλη έκθεση μόδας στο θρυλικό Palais Galliera. “Vogue Paris 1920-2020” είναι ο τίτλος της παρουσίασης, η οποία αφηγείται μέσω 400 εκθεμάτων -φωτογραφιών, εικονογραφήσεων, ταινιών-, αλλά και 15 αριστουργημάτων της υψηλής ραπτικής την εκατονταετή πορεία της γαλλικής έκδοσης της αμερικανικής Βίβλου της Μόδας. Ένας ολόκληρος αιώνας ενός περιοδικού που έχει ταυτίσει το όνομά του με την παριζιάνικη φινέτσα.

Η ταξιδιωτική εμπειρία δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, εάν δε βρεθείτε στο ολοκαίνουριο Cheval Blanc, που έχει μετατραπεί στο απόλυτο hot spot του Παρισιού. Ένα ξενοδοχείο που εξυμνεί τη σύγχρονη πολυτέλεια μέσα από τη συγκλονιστική αρχιτεκτονική του, την αίσθηση ζεστασιάς που προσφέρει, καθώς και την απίστευτη θέα από την ταράτσα του στις όχθες του Σηκουάνα, αλλά και σε ιστορικά αξιοθέατα στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, όπως ο Πύργος του Eiffel και το Μουσείο του Λούβρου. Ο luxury χαρακτήρας που αποπνέει και χαρίζει απλόχερα, απογειώνεται μέσα από το Dior spa που φιλοξενεί, το οποίο οδηγεί σε άλλο επίπεδο τη συνολική εμπειρία διαμονής, με τον επισκέπτη ν’ απολαμβάνει στιγμές ατελείωτης ξεκούρασης και ηρεμίας.

la20piscine20-20matthieu20salvaing20pour20christian20dior20parfums203.jpg
Η εντυπωσιακή ψηφιδωτή πισίνα του Dior spa στο ξενοδοχείο Cheval Blanc

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, το εστιατόριο Tortuga των Galeries Lafayette Haussmann, είναι ό,τι πιο φρέσκο μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να τιμήσει τη γαλλική κουζίνα μέσα από gourmet αλλά και παραδοσιακά πιάτα, που προσφέρουν ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι. Ακόμη, με προσανατολισμό το 16ο διαμέρισμα (17 Rue Jean de la Fontaine), το Cravan έχει τον τρόπο να μεταμορφώνεται από παλαιό παρισινό καφενείο την ημέρα σε edge cocktail bar τη νύχτα. Εάν βρεθείτε εκεί, το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιαστείτε με το αρχιτεκτονικό ύφος που κάνει τον χώρο τόσο μοναδικό, δίνοντάς σας την αίσθηση πως είστε πρωταγωνιστές στην ταινία “Midnight in Paris”. Για την ημέρα, θα σας προτείναμε ν’ απολαύσετε εκεί ίσως την καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, ενώ ιδανική επιλογή για το βράδυ αποτελεί ένα Tunnel cocktail, μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο μενού του καταστήματος, αλλά κι ένα κλασικό ποτό που λατρεύουν οι Γάλλοι. 

tortuga-30.jpg
Το εστιατόριο Tortuga Galeries Lafayette

The city’s insider

img-0922.jpg

Στο Παρίσι, συναντάμε τη Χαρά Νέτου με καταγωγή από την Ξάνθη, η οποία εδώ και πέντε χρόνια ζει και εργάζεται εκεί ως Digital Project Manager. Σήμερα, παραμένει το ίδιο ερωτευμένη με τη γαλλική πρωτεύουσα, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες πτυχές της, τις οποίες μοιράζεται μέσα από την ινσταγκραμική σελίδα της “A Greek in Paris”.

Τα 5 must-see αξιοθέατα για εκείνη: Cimetière du Père-Lachaise, ο χώρος πολιτισμού Centre Pompidou, το πάρκο Buttes-Chaumont, ο δρόμος Mouffetard και οι κήποι Jardins du Luxembourg.

Στους 5 «κρυμμένους θησαυρούς» της πόλης συγκαταλέγει: το Musée Nissim de Camondo, την ανηφορική οδό Rue des Martyrs, το κανάλι Saint-Martin, την γκαλερί της Rue de Seine και το ζαχαροπλαστείο Aux Merveilleux de Fred.

Από τις νέες αφίξεις στην πόλη θα διάλεγε: το εστιατόριο Les Jardins d'Olympe, την έκθεση “Paris-Athènes. Naissance de la Grèce moderne 1675-1919”, το εστιατόριο Mun στo rooftop των Galeries Lafayette της Champs Elysées και το ανακαινισμένο μουσείο Carnavalet.

Προσωπικά, λατρεύει να ξεκινάει την ημέρα της από το Nomade Café, ενώ θεωρεί το Le Pure Café το καλύτερο bistro για ένα break. Για τις exclusive αγορές προτιμά το Le BHV και τα αρωματοπωλεία της Diptyque. Όταν θέλει να χαλαρώσει, μια βόλτα με το ποδήλατο στο Parc de Vincennes αποτελεί μονόδρομο, ενώ η Fête de la musique είναι μια γιορτή μουσικής στην οποία συνηθίζει να βρίσκεται κάθε χρόνο, όπως και στο φεστιβάλ Jazz à la Vilette.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021