fbpixel

Search icon
Search
Easy-to-grow-summer flowers: Τα 4 κορυφαία λουλούδια για να φυτέψουμε εύκολα στον κήπο μας
INTERIORS

Easy-to-grow-summer flowers: Τα 4 κορυφαία λουλούδια για να φυτέψουμε εύκολα στον κήπο μας

Χαρίζοντας τα πιο ζωντανά χρώματα στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας μας


Η γοητεία της φύσης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη σχέση μας μαζί του. Κάθε δημιούργημά της έχει το χάρισμα να προσφέρει πραγματική χαρά και νόημα στη ζωή μας, γεμίζοντάς την με οξυγόνο, ζωντανά χρώματα και γλυκές μυρωδιές. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η πιο θερμή εποχή του χρόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κήπος μας πρέπει να φαίνεται βαρετός και μαραμένος. Πολλά καλοκαιρινά λουλούδια ταιριάζουν απόλυτα στις υψηλές θερμοκρασίες και είναι επίσης εύκολο να φυτευτούν, προσφέροντας χρώμα μεγάλης διάρκειας. 

Ας δούμε μαζί αυτά τα καλοκαιρινά φυτά, τα οποία μπορούμε να φυτέψουμε εύκολα στους κήπους μας και θα μας θυμίσουν τι σημαίνει να κυριαρχεί η ζωντάνια και η ομορφιά στις κατοικίες μας...

Καλάδιο

shutterstock-2044621643.jpg

Αυτό το λουλούδι ξεχωρίζει για τα χαριτωμένα ροζ και πράσινα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς. Το τροπικό καλάδιο μπορούμε να το μεταφέρουμε σε εσωτερικό χώρο το φθινόπωρο, ενώ το καλοκαίρι μπορούμε να το απολαύσουμε στους εξωτερικούς μας χώρους. Οι κόνδυλοί του είναι σημαντικό να φυτευτούν σε βάθος 5cm-10cm με το μυτερό άκρο στραμμένο προς τα πάνω. Έπειτα, τους ποτίζουμε καλά και τους αφήνουμε σε ένα ζεστό ηλιόλουστο μέρος. Μέσα σε περίπου 6-10 εβδομάδες τα φυτά θα έχουν βγάλει τα πολύχρωμα φύλλα τους.

Κουφέα

shutterstock-1447947191.jpg

Ξεχωρίζει για το φλογερό και έντονο χρώμα του. Το Κουφέα είναι ένα γένος που περιέχει περίπου 260 είδη ετήσιων και πολυετών ανθοφόρων φυτών ιθαγενών σε θερμές εύκρατες τροπικές περιοχές της Αμερικής. Φυτεύεται πιο αποτελεσματικά σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος από αργιλώδη, κιμωλία και άμμο σε ουδέτερη, όξινη ή αλκαλική ισορροπία PH. Τοποθετούνται καλύτερα σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Ταιριάζουν καλύτερα σε παρτέρια και περιγράμματα σε αυλή.

Λαντάνα

shutterstock-2140506279.jpg

Διακρίνεται για τον εξωτικό του χαρακτήρα, παρασέρνοντάς μας στον μαγευτικό κόσμο του, γεμάτο από έντονα αρώματα. Η lantanaι είναι αρκετά ανθεκτική στη ζέστη και την ξηρασία, αρέσει και αποτελεί πάντα αγαπημένο σημείο περιήγησης των πεταλούδων. Σε θερμά κλίματα, μπορεί να επιβιώσει τον χειμώνα και να γίνει ένας μικρός θάμνος. Η διαδικασία φύτευσής της είναι πάρα πολύ απλή. Σκάβουμε και δημιουργούμε μια τρύπα περίπου στο ίδιο πλάτος και βάθος με το δοχείο φύτευσης. Αφαιρούμε το φυτό και χαλαρώνουμε τις ρίζες, λίγο πριν το τοποθετήσετε στην τρύπα. Είναι σημαντικό να το διατηρούμε υγρό για αρκετές εβδομάδες μετά τη φύτευσή του καθώς αναπτύσσει το ριζικό του σύστημα.

Σάλβια

shutterstock-1780781975.jpg

Ιδιαίτερες και ρομαντικές χρωματικές παλέτες από ροζ, μοβ και λευκό δημιουργούν το ιδανικό ατμοσφαιρικό σκηνικό του καλοκαιριού στους κήπους μας. Οι επικονιαστές λατρεύουν αυτό το ηλιόλουστο πολυετές. Το λουλούδι Salvia φυτεύεται με τον πιο εύκολο τρόπο. Πριν από τη διαδικασία αυτή, κόβουμε με προσοχή τις άκρες του, για να ενθαρρύνετε την εύρωστη, θαμνώδη ανάπτυξή του. Σε βαριά εδάφη, όπως ο πηλός, προσθέτουμε λίγο κηπευτικό στο λάκκο φύτευσης για να βελτιώσουμε την αποστράγγιση. Σκάβουμε μια τρύπα που έχει το ίδιο μέγεθος με τη γλάστρα του, το τοποθετούμε και στη συνέχεια το ποτίζουμε πολύ καλά!