fbpixel

Search icon
Search
Τα λουλούδια που θα φέρουν μια καλοκαιρινή και joyful διάθεση στο σπίτι σας
INTERIORS

Τα λουλούδια που θα φέρουν μια καλοκαιρινή και joyful διάθεση στο σπίτι σας

Η καλοκαιρινή σεζόν απαιτεί και νέες καλοκαιρινές λουλουδένιες προσθήκες που θα ανανεώσουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της κατοικίας σας


Summer is calling! Έφτασε η ώρα να πραγματοποιήσετε κάποιες διακοσμητικές αλλαγές στο χώρο σας για καλωσορίσετε τη νέα και δροσερή αυτή season. Μαζί με τις διάφορες μικρο-αλλαγές που θα ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο για να προσθέσετε σε κάθε γωνία φρέσκα λουλούδια.

Τα λουλούδια μπορούν να προσφέρουν άμεσα μία καλοκαιρινή και joyful διάθεση στον εσωτερικό σας χώρο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως ευχάριστες χρωματιστές πινελιές που προσελκύουν τη θετική ενέργεια και τη ζωντάνια. Αν ψάχνετε και εσείς τρόπους για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα λουλουδένιο παράδεισο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε μία αστική πόλη, τότε τα φυτά του καλοκαιριού θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη decor τάση!

Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα λουλούδια που θα ενισχύσουν την καλοκαιρινή αίσθηση του χώρου σας.

Ιβίσκος

ibiskos-1024x682.jpg

Ο ιβίσκος, το άνθος της Χαβάης όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια εσωτερικού χώρου. Ξεχωρίζει για τα υπέροχα χρώματα του αλλά και τα πλατιά του φύλλα που μπορούν να ξεπεράσουν και τα 15 εκατοστά. Η περίοδος ανθοφορίας του ιβίσκου διαρκεί από την άνοιξη μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου, ιδανικά για την καλοκαιρινή σας διακόσμηση. Ο ιβίσκος χρειάζεται αρκετό φως, γι’ αυτό τον λόγο φροντίστε να το τοποθετήσετε δίπλα σε κάποιο παράθυρο ή τζαμαρία.

Ανθούριο

anthourio-682x1024.jpg

Αν ψάχνετε λουλούδια με προσωπικότητα τότε το ανθούριο είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή. Το έντονο πράσινο στα φύλλα και το κόκκινο στο άνθος δημιουργούν μία αντίθεση που ξεχωρίζει αμέσως μέσα σε ένα δωμάτιο. Το ανθούριο χρειάζεται λιγότερο φως από άλλα φυτά και δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας στον ήλιο. Ένα θετικό του στοιχείο είναι η μεγάλη αντοχή στη ζέστη και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, καθώς και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Δύο φορές την εβδομάδα τους θερινούς μήνες είναι αρκετές ώστε να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση. Αυτό που θα πρέπει φροντίζετε όμως, είναι να καθαρίζετε τα άνθη με ένα νωπό πανί, καθώς μπορεί να μαζεύουν σκόνη στην επιφάνεια τους.

Χρυσάνθεμο

shutterstock-2336462363.jpg

Το χρυσάνθεμο είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι που μπορεί αμέσως να δώσει χρώμα και καλοκαιρινή αίσθηση ακόμα και στο πιο σκοτεινό δωμάτιο. Χρειάζεται ήλιο για να ανθοφορήσει, αλλά αντέχει στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Βέβαια τις πολύ θερμές καλοκαιρινές ημέρες δεν θα πρέπει μένει για πολλές ώρες σε σημεία που φωτίζονται από τον ήλιο, διότι υπάρχει κίνδυνος να μαραθούν τα φύλλα του. Ως προς τη φροντίδα, χρειάζεται απλά να κόβετε τα μαραμένα άνθη για να φαίνεται πιο όμορφο αλλά και για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του.

Παιώνια

090d1586e037ba94a91b7ff5f603bf3c.jpg

Αυτή η season όμως ανήκει δικαιωματικά στην παιώνια. Ρομαντική και καλαίσθητη, μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης. Θυμίζει τριαντάφυλλο και ανθίζει με πλούσιο τρόπο, γεμίζοντας με χρώμα κάθε γωνιά ενός σπιτιού. Μάλιστα, μπορείτε να εντάξετε ένα βάζο με παιώνιες στο γραφείο του σπιτιού αλλά και στο σαλόνι, με την παρουσία του οποίου θα σας προσφέρει τη joyful διάθεση που απαιτεί η καθημερινότητα για να αδράξετε την ημέρα.

Ζέρμπερα

3-5ncxx.jpg

Οι ζέρμπερες ανήκουν στην κατηγορία με απόλυτα καλοκαιρινά λουλούδια και θεωρούνται κατάλληλα για γλάστρα. Τα άνθη τους συνηθίζεται να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινα. Ένας τέλειος τρόπος για να εντάξετε όλα αυτά τα χρώματα στην καλοκαιρινή εμφάνιση του χώρου σας. Αγαπούν πολύ τον ήλιο και χρειάζονται φωτεινές θέσεις. Δεν αναπτύσσονται πολύ σε μέγεθος, ενώ 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να τις ποτίζετε.

Ορχιδέα

shutterstock-1909485493.jpg

Οι ορχιδέες είναι μια από τις πιο ιδανικές επιλογές για μέσα στο σπίτι, τόσο αυτήν την εποχή όσο και τις υπόλοιπες μέσα στον χρόνο. Είτε επιλέξετε λευκές είτε μοβ, είναι το τέλειο touch στους προσωπικούς σας χώρους για το καλοκαίρι. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε παντού, από το τραπέζι του σαλονιού μέχρι και στο μπάνιο σας! Τα καλά νέα για εσάς είναι πως δε θα χρειαστεί να τις ποτίζετε συχνά, μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.