fbpixel

Search icon
Search
Τα κρυφά μηνύματα πίσω από την αφίσα της νέας ταινίας του Λάνθιμου με την Emma Stone
ARTS & CULTURE

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από την αφίσα της νέας ταινίας του Λάνθιμου με την Emma Stone

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μονοπωλεί για ακόμη μια φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον


Eπιστημονική φαντασία, ρομάντζο και κωμωδία δίνουν ένα πολλά υποσχόμενο ραντεβού για ακόμη μια φορά στη φαντασία του διακεκριμένου σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, μέσα από το πολυαναμενόμενο φιλμ του "Poor Τhings". Μετά τις επιτυχημένες κυκλοφορίες των ταινιών του, "Dogtooth","The Lobster" και "The Killing of a Sacred Deer", στις οποίες η προκλητική ανάλυση των ανθρώπινων σχέσεων κυριάρχησε, η πολυσυζητημένη καινούργια του παραγωγή με πρωταγωνίστρια και συμπαραγωγό του ίδιου, Emma Stone, αναμένεται να οδηγήσει το παγκόσμιο κοινό στο ζενίθ της τολμηρής ματιάς του δημιουργού. Σουρεαλισμός και συμβολισμός πρόκειται να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και σε αυτήν την κινηματογραφική του διαδρομή. 

emma.webp

Σε σενάριο του Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα, Tony McNamara, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray, το οποίο κυκλοφόρησε το 1992. Η πλοκή της μας μεταφέρει στην ιστορία της Bella Baxter, μιας νεαρής γυναίκας που επανέρχεται στη ζωή από τον λαμπρό και ανορθόδοξο επιστήμονα Dr. Godwin Baxter. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella είναι πρόθυμη να μάθει και να εξελιχθεί. Ανυπομονώντας να ανακαλύψει τον κόσμο, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn, έναν κομψό δικηγόρο και μαζί πρωταγωνιστούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι σε όλες τις ηπείρους. Απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, γίνεται ακλόνητη στον σκοπό της να υπερασπιστεί την ισότητα και την απελευθέρωση.

Ένα πρόσωπο - τρεις μορφές

347255606-139385835771823-6022168555240707438-n-1.jpg

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει να προκαλεί, να προβληματίζει και να χαρίζει απλόχερα στο διεθνές κοινό τροφή για σκέψη. Τα στοιχεία αυτά δεν απουσιάζουν από το επίσημο poster του Poor Things. Με κοντινό πλάνο στο πρόσωπο της Stone, η οποία μοιάζει να μας κοιτάζει κατάματα με τρομαγμένο βλέμμα, παρατηρούμε την παραμικρή λεπτομέρεια, από τα βλέφαρά της μέχρι τα χείλη της. Έντονα χρώματα  επικρατούν στην εικόνα, ενισχύοντας την ωμή αποτύπωση, αλλά το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι μορφές που συνθέτουν οι συγκεκριμένες χρωματικές παλέτες στα σημεία αυτά. 

Αν κοιτάξουμε ακόμη πιο προσεχτικά, θα δούμε τα νέα σχήματα και πρόσωπα που μοιράζεται μαζί μας η αφίσα. Στο αριστερό βλέφαρο της Stone, έχει δημιουργηθεί το πρόσωπο του Willem Dafoe, o οποίος ενσαρκώνει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας, τον Dr. Godwin Baxter. Ακολουθώντας κοινή προσέγγιση, στο δεξί βλέφαρο της πρωταγωνίστριας διαγράφεται το πρόσωπο του Αμερικανού Ramy Youssef, τον οποίο θα παρακολουθήσουμε στον ρόλο του ως Max McCandless. Τελευταία μορφή, την οποία παρατηρούμε να κείτεται στο χαλασμένο κατακόκκινο στόμα της, ανήκει στον Αμερικανό ηθοποιό, Mark Ruffalο, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Duncan Wedderburn.

Τον Φεβρουάριο του 2021 αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone θα ξαναέσμιγαν δημιουργικά, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν το φθινόπωρο του 2021 στούντιο Origo της Ουγγαρίας. Ο Dafoe ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχει στο καστ τον επόμενο μήνα και τον Απρίλιο ο Ramy Youssef  ήταν σε συζητήσεις για να συμμετάσχει. Το φιλμ πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. 

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer της ταινίας: