fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Τα καπέλα που θα σας συνοδέψουν στην παραλία αλλά και στα city looks

Συνδυάστε πρακτικότητα, στιλ και προστασία με μια μόνο προσθήκη


Τα καπέλα που θα σας συνοδέψουν στην παραλία αλλά και στα city looks

Τα summer hats μπορούν να συνδυάσουν τα καλοκαιρινά σας ρούχα με έναν απροσδόκητο τρόπο, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν από τον ήλιο. Ένα floppy straw hat φέρνει ένα bohemian twist, ενώ ένα bucket hat αποπνέει μια πιο γήινη και cool αίσθηση. Όπως και να 'χει, ένα καπέλο είναι must-have της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας και του beach bag σας. Η επιλογή του καπέλου για τον ήλιο είναι θέμα ισορροπίας μεταξύ πρακτικότητας και στιλ. Οι ειδικοί λένε ότι η σκιά και η προστασία είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί και η δική σας προσωπική αισθητική. Plus, ένα καπέλο αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να δώσετε ένα διασκεδαστικό twist στα σύνολά σας!

Extra (fashion) tip: Μην ξεχνάτε πως τα καπέλα ηλίου δεν αντικαθιστούν το αντηλιακό, αλλά εμποδίζουν τις σκληρές ακτίνες και συνδυάζονται υπέροχα με γυαλιά ηλίου.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, τα πιο fashionable sun hats της αγοράς αυτή τη στιγμή - και πώς να τα φορέσετε από την παραλία, μέχρι την πόλη..

Bucket hat

36e21beaa9f36e4e2d61885ea0c27051.jpg
Image source: Lack of Color

Τα πρωτογνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όπου πάρα πολλοί διάσημοι τα επέλεγαν για τις δημόσιες εμφανίσεις τους σε συνδυασμό με φόρμες εργασίες αλλά και bomber jackets για να δώσουν πιο casual χαρακτήρα στα σύνολά τους. Φέτος, όλες οι fashionistas έχουν ήδη ένα στην κατοχή τους είτε σε μονοχρωμίες είτε σε μοτίβο για να τους προστατεύει τόσο από τη ζεστές ακτίνες του ήλιου όσο και για να τους προσθέτει extra bonus στις εμφανίσεις τους. Μπορείτε να το φορέσετ στην πόλη με ένα πλισέ σετ σε total monochromatic look, ή να το πάρετε μαζί σας στην παραλία, με οτιδήποτε και αν φοράτε καθώς αποτελεί μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές.

Straw hat

free-people.jpg
Image source: Free People

Σίγουρα, αυτό το αξεσουάρ είναι απαραίτητο για την παραλία, ώστε να μην πάθετε ηλίαση, αλλά και για να κερδίσετε έξτρα πόντους κομψότητας, αφού είναι αδιαμφισβήτητα chic και elegant. Ήδη διάσημα κορίτσια της μόδας και celebrities κυκλοφορούν σε πολύβουες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μιλάνο, φορώντας περήφανες τα straw hats τους, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων. 

Για να το βάλετε στην πόλη, δώστε προσοχή στο μέγεθος και φροντίστε να είναι medium size. Μην επιλέξετε ένα extravagant κομμάτι και κάποιο που να έχει επάνω σχέδια και κεντήματα -όπως άγκυρες ή κοχύλια. Σχετικά με τον συνδυασμό, προτιμήστε απλές και λιτές γραμμές, χωρίς πολλά και έντονα μοτίβα, με τη χρωματική παλέτα να κυμαίνεται σε ήπιους τόνους.

Explorer hat

hoskelsa.jpg
Image source: @hoskelsa

Το explorer hat παραπάμπει στο σχήμα του bucket και είναι σχεδόν πάντα κατασκευασμένο και αυτό από καμβά. Η μόνη διαφορά είναι το σκηνί που δένει κάτω από το λαιμό για έξτρα προστασία. Αυτό το sporty εφέ έχει καθιερωθέι τα τελευταία χρόνια και το συνδυάζουμε με τα πάντα στις διακοπές. Δημιουργήστε μια άρτια αντίθεση ταιριάζοντας το με ένα κροσέ φόρεμα. Για τις πιο θερμές ημέρες μπορείτε να το φορέσετε και στην πόλη σε συνδυασμό με ένα λινό σετ, ή με μια βερμούδα με απλό top για ένα ολοκληρωμένο safari-inspired look. 

Jockey hat

bea0d1a2f7d9d8852efc53c6743300d5.jpg
Image source: Sporty and Rich

Πρόκειται για το πιο ευέλικτο καπέλο που μπορεί να φορεθεί παντού και σε συνδυασμό με τα πάντα. Λόγω του αθλητικού του χαρακτήρα το λατρεύουμε ενταγμένο σε ένα athleisure look. Εννοείται μας αρέσει και με κάθε μαγιό στα beach looks και αποτελεί ιδανική προσθήκη και στις city εμφανίσεις. Επιλέξτε ένα απλό μινιμαλιστικό που ταιριάζει με τα πάντα ή μια statement επιλογή που θα δώσει χρώμα στο outfit σας με μια μόνο προσθήκη.

Crochet hat

266721998-416227436845594-2160764869131391943-n.jpg
Image source: @haileybieber

Η Hailey Bieber έδωσε ένα απόλυτα εκπλεπτυσμέο twist στο quirky καπέλο συνδυάζοντάς το με ένα sheer cover-up στους ίδιους χρωματισμούς. Τολμήστε και εσείς, λοιπόν, να συνδυάσετε patterns με βάση το χρώμα και διατηρήστε το μακιγιάζ σας φυσικό, ώστε να αποπνέει μια πιο boho και ανεπιτήδευτη αισθητική. Επίσης, αντιγράψτε ελεύθερα την Hailey και προσθέστε διακριτικά κοσμήματα, όπως layered κολιέ και δαχτυλίδια.

Μπορεί η Hailey να το ενσωμάτωσε σε ένα άκρως beachy look, όμως το συγκεκριμένο στιλ καπέλου μπορεί να υποστηριχτεί και στην πόλη με τους σωστούς συνδυασμούς. Σκεφτείτε ένα ουδέτερο maxi φόρεμα σε air-y γραμμή για να εξισορροπηθεί το minimal με το maximal effect. 

An alternative:

snapinstaapp-447339838-1306316476991484-4578128362890695891-n-1080.jpg
Image source: @tezza.barton

Σε περίπτωση που δεν είστε hat person, φέτος επαναφέρουμε στις εμφανίσεις μας το Old Hollywood μαντήλι μαλλιών - όπως μας έχουν δείξει οι πιο fashionable personas στο διαδίκτυο. Φορέστε το σε κάθε vacation-look για αυτό το dramatic effect ή στην πόλη με έναν τρόπο πιο διακριτικό, που θα έχει και ηλιοπροστατευτική ιδιότητα. Μην ξεχάσετε να το κάνετε pair με ένα ζευγάρι πιο λεπτά γυαλιά ηλίου.

1

Retro Panama Hat

Ibo Maraca BUY HERE

2

Jacquemus bucket hat

Kalogirou BUY HERE

3

Cloche hat with tag

Max Mara BUY HERE

4

Cowboy straw hat

ZARA BUY HERE

5

Emblem baseball cap

MAX & Co. BUY HERE

6

ETRO bucket hat

Intervista BUY HERE

7

Marbella Straw Hat

Apoella BUY HERE

8

Lacoste jockey hat

Attica.gr BUY HERE

9

GANNI woven bucket hat

LUISAVIAROMA BUY HERE

10

Camalya hat

Mosty.com BUY HERE

Feature image source: Chanel