fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Τα καλύτερα προϊόντα αντηλιακής προστασίας για πιο δυνατά και υγιή μαλλιά

Ήρθε η ώρα να προσφέρετε στα μαλλιά σας την ίδια φροντίδα με την επιδερμίδα σας


Τα καλύτερα προϊόντα αντηλιακής προστασίας για πιο δυνατά και υγιή μαλλιά

Εάν προετοιμάζεστε για τις πολυαναμενόμενες διακοπές σας, πιθανότατα έχετε ήδη σκεφτεί την αντηλιακή προστασία. Έχετε πάρει το αντηλιακό σας και έχετε επενδύσει σε έναν καλό δείκτη προστασίας προσώπου, (όχι, αυτή η συμβολική δόση στο foundation σας δεν είναι ποτέ αρκετή), αλλά έχετε σκεφτεί τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος στα μαλλιά σας;

Σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο επιζήμιος παράγοντας για τη δομή των μαλλιών μας, με τις ακτίνες UVA να ξεθωριάζουν το χρώμα και τις UVB να οδηγούν σε σπάσιμο - ωστόσο μια μελέτη της Philip Kingsley διαπίστωσε ότι μόνο το 18% από εμάς προστατεύουμε συνειδητά τα μαλλιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Γιατί, λοιπόν, δεν λαμβάνουμε περισσότερα μέτρα προστασίας για να διατηρήσουμε το χρώμα μας λαμπερό και τις τούφες μας δυνατές;

Πώς επηρεάζουν οι ακτίνες του ήλιου τα μαλλιά;

Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να ξηράνουν και να αποδυναμώσουν σοβαρά τις τούφες σας, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι ήδη σε κακή κατάσταση. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο υποβαθμίζει την πρωτεϊνική δομή των μαλλιών, με αποτέλεσμα συχνά χαμηλή ελαστικότητα, σπάσιμο, ψαλίδα και έλλειψη λάμψης.

Οι ακτίνες του ήλιου δρουν στα μαλλιά σαν λευκαντικό. Η UVB οξειδώνει τα κύτταρα της χρωστικής ουσίας, γι' αυτό και τα μαλλιά γίνονται πιο ανοιχτά στον ήλιο. Και η ζημιά δεν σταματά εκεί, η UVA μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ακεραιότητα των μαλλιών. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν επίσης να υποβαθμίσουν την πραγματική πρωτεϊνική δομή των μαλλιών σας και να αποδυναμώσουν τους δισουλφιδικούς δεσμούς (την “κόλλα” που συγκρατεί τις τούφες σας). Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα, ξηρά και υπερβολικά πορώδη.

i.jpg

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο ήλιος που αποτελεί απειλή για τα μαλλιά σας στις εξωτικές ακτές. Το χλώριο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και να αποδυναμώσει τις τούφες, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και την ψαλίδα. Ορισμένοι τύποι μαλλιών θα είναι πιο ευάλωτοι σε αυτή τη ζημιά από άλλους - τα μαλλιά που έχουν υποστεί χρωματική επεξεργασία, λεύκανση, χημικό ίσιωμα ή περμανάντ» χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς και τα λεπτά, ξηρά και εύθραυστα μαλλιά με ήδη υπάρχουσα ζημιά.

Από θρεπτικά έλαια μέχρι κρέμες που καταπολεμούν το φριζάρισμα, οι επιλογές είναι πολλές - υπάρχει ακόμη και ένα ξηρό σαμπουάν με SPF. 

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τα αγαπημένα μας προϊόντα αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά!

1

AMIKA The Shield Anti-Humidity Spray

Sephora.gr BUY HERE

2

Aveda Sun Care Protective Hair Veil

Atticadps.gr BUY HERE

3

Moroccanoil Protect & Prevent Spray - Hair protectant

Sephora.gr BUY HERE

4

Kerastase Soleil Huile Sirene Αντηλιακό Έλαιο Σε Μορφή Σπρέι

Hondoscenter.com BUY HERE

5

Nuxe Sun Moisturising Protective Milky Oil for Hair

Nuxe.com BUY HERE

6

Oribe Invisible Defense Spray

Luisaviaroma.com BUY HERE

7

Clarins Sun Care Oil Mist for Body and Hair SPF30

Sephora.gr BUY HERE

8

Bumble and bumble Prêt-Á-Powder Très Invisible Dry Shampoo

Hondoscenter.com BUY HERE