fbpixel

Search icon
Search
Τα hot design news που μας απασχόλησαν το 2021
DESIGN NEWS

Τα hot design news που μας απασχόλησαν το 2021

Όλα τα best of αντικείμενα και συνεργασίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του είδους


Το 2021 ήταν μια χρονιά αφιερωμένη στο design, καθώς συλλογές και συνεργασίες εντυπωσίασαν κάθε λάτρη του είδους. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο πολυσυζητημένα new entries του χώρου, που έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στη χρονιά που σιγά σιγά μας αποχαιρετά και κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Ανακαλύψτε τα!

Boa pouf της Sabine Marcelis, Hem

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2021-05-sabine-marcelis-hem-the-boa-pouf-furniture-design-release-price-colors-2-Jy3Jk.jpg

Η Sabine Marcelis και τo brand Hem παρουσίασαν το πουφ "Boa", που ήταν δύο χρόνια στα σκαριά και προτρέπει σε ένα απολαυστικό παιχνίδι με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του ντόνατ. Η βραβευμένη designer από το Ρότερνταμ λέει: «Αγαπώ το σχήμα του ντόνατ που έχει για μένα αυτήν την ιδιαίτερη γοητεία. Είναι απλά ένα τόσο τέλεια πλήρες και πεπερασμένο σχήμα, απλό αλλά όχι βαρετό. Και η καμπύλη και το κενό δημιουργούν όμορφες επιφάνειες σε όλα σχεδόν τα υλικά». Το κάθισμα διατίθεται σε καραμελένιες αποχρώσεις του κίτρινου, ροζ και λευκού, με επένδυση ώστε να δημιουργεί ένα σχήμα όσο το δυνατόν πιο λείο και «απολαυστικό» στο κάθισμα.

Borea outdoor συλλογή του Piero Lissoni, B&B Italia

b-borea-08-bb-italia-outdoor-ph-tommaso-sartori-stylepark.jpg

Γι' αυτήν τη συλλογή επίπλων εξωτερικού χώρου της B&B Italia, ο Piero Lissoni εμπνεύστηκε από την έννοια της ελαφρότητας, μια ιδέα που τον γοήτευε σε όλη του τη ζωή. Μια συλλογή επίπλων εξωτερικού χώρου που περιλαμβάνει καθίσματα και τραπέζια βασισμένη σε μια βασική αρχή σχεδίασης, με ένα λεπτό, χωρίς ραφές σωληνωτό σκελετό αλουμινίου που υποστηρίζει μαξιλαράκια καθίσματα και επισμαλτωμένες επιφάνειες από πέτρα λάβας. Στο πνεύμα της ελαφρότητας, τα πλαίσια είναι ελάχιστα σχεδιασμένα με ένα απαλά προεξέχον πόδι που ανυψώνει τα κομμάτια από το έδαφος.

Συλλογή Play-Doh του Daniel Arsham

daniel-arsham-furniture-3.jpg

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Daniel Arsham δημιούργησε το "Objects for Living: Collection II" με τον Friedman Benda, μια νέα σειρά από χειροποίητα γλυπτά έπιπλα σε συνδυασμό ξύλου, ρητίνης και πέτρας. «Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού γι' αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του lockdown στη Νέα Υόρκη», θυμάται ο Arsham. «Είχα βγει στο σπίτι στις αρχές Μαρτίου και δεν είχα πολλά υλικά ή πράγματα μαζί μου. Άρχισα να κάνω γλυπτική με το Play-Doh, το οποίο είχαν τα αγόρια μου, και άρχισα να μοντελοποιώ διαφορετικούς τύπους μορφών. Δεν σκεφτόμουν ότι αυτές θα ήταν οι τελικές φόρμες, αλλά τις άφησα να στεγνώσουν και όταν βγήκαμε από το lockdown, κατέληξα να τις αναπλάσω σε 3D».

Σύγχρονη εκδοχή της συλλογής επίπλων της Odile Mir, Lomm

04-lomm-editions-collection-fauteuil-filo-maxi-repose-pieds-filo-photo-claire-israel-web.jpg

Η Παριζιάνα σχεδιάστρια Léonie Alma Mason κυκλοφόρησε τη συλλογή   Lomm -ένα νέο brand που παρουσιάζει σχέδια επίπλων της δεκαετίας του 1970 που δημιουργήθηκαν από τη γιαγιά της, την καλλιτέχνιδα Odile Mir. h Mir είχε σπουδάσει γλυπτική στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, πριν μετακομίσει στο Παρίσι τη δεκαετία του 1950. Μεγαλώνοντας, η Mason βυθίστηκε στο δημιουργικό σύμπαν της γιαγιάς της. Τα έπιπλα της Mir κατασκευάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την Prisunic τη δεκαετία του 1970, της οποίας οι προσιτές τιμές και η αισιόδοξη σχεδιαστική προσέγγιση την έκανε δημοφιλή επιλογή για έπιπλα εκείνη την εποχή. Τα σχέδιά της περιείχαν μεταλλικές κατασκευές και δέρμα και η απλότητά τους προσφέρει μια γεύση από το ταλέντο της Mir. Δούλευε σε πρώιμα πρωτότυπα συγκολλώντας σωλήνες από χάλυβα χρωμίου και χρησιμοποιώντας κομμάτια δέρματος για να δημιουργήσει τις καρέκλες της, που αργότερα εξελίχθηκαν σε κομψά έπιπλα.

Technicolour συλλογή του Peter Saville, Kvadrat

1-technicolour-by-peter-saville-room-set-bibendum-fleck-fleece-rug-210729-photo-credit-casper-sejersen-1-low-srgb-jpeg.jpg

Ο Βρετανός γραφίστας, Peter Saville, δημιούργησε μια συλλογή για τη δανική εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών προιόντων Kvadrat, η οποία ήταν τόσο ανατρεπτική όσο αναμενόταν. Ένα γνώριμο θέαμα για τους κατοίκους της επαρχίας και μια πολύχρωμη έκπληξη για άλλους, τα σημάδια χρησιμοποιούνται συνήθως από βοσκούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αναγνωρίσουν τα ζώα στο κοπάδι τους. Το χρωματικό «έθιμο» είναι επίσης το σημείο εκκίνησης για τη συλλογή 'Technicolor" με υφάσματα ταπετσαρίας, χαλιά και κουρτίνες που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Kvadrat. Ο Saville μεγάλωσε επισκεπτόμενος την ύπαιθρο με την οικογένειά του και γοητεύτηκε με αυτό που αποκαλεί «αγροτικό γκράφιτι».

Rotganzen από την Kelly Wearstler

245199438-1286856231763708-2453884757212286681-n.jpg

Η Αμερικανίδα interior designer Kelly Wearstler έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο είδος της και να κάνει τους πάντες να μιλούν για τη δουλειά της. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί μπροστά από κάποιο έργο της στο Instagram, καθώς οι δημιουργίες της είναι απίστευτα χαρακτηριστικές. Μεταξύ άλλων, το Rotganzen studio ξεχωρίζει για τα disco artworks που παίρνουν τη μορφή που ο καθένας επιλέγει ανάλογα με το σημείο όπου τα τοποθετεί. Μια pop, απίστευτα ιδιαίτερη πινελιά που τον χρόνο που μας πέρασε κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας και μας έκανε να θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για τη Wearstler.