fbpixel

Search icon
Search
Gisele Bündchen: Τα 5 βιβλία ευεξίας στα οποία στηρίζει τη φιλοσοφία ζωής της
WELLNESS

Gisele Bündchen: Τα 5 βιβλία ευεξίας στα οποία στηρίζει τη φιλοσοφία ζωής της

Με κέντρο την πνευματική και προσωπική ανάπτυξη οι επιλογές της αποτελούν πηγές έμπνευσής μας


Κάθε της φράση σε συνεντεύξεις, οι οποίες συνοδεύουν μέχρι σήμερα την παγκόσμια καριέρα της, διακρίνεται από απλότητα, ωριμότητα και σαφήνεια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της δύναμης ψυχής, με την οποία διαχειρίζεται ζητήματα μικρά ή μεγάλα. Το super model Gisele Bündchen έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τη στάση ζωής της, στην οποία κυριαρχεί η δημιουργική ησυχία, η απόλαυση υγιεινών τροφών και η ψυχραιμία στη λήψη αποφάσεων. Η slow living κουλτούρα ζωής, την οποία ακολουθεί πιστά, της έχει ανοίξει τον δρόμο για την εσωτερική της αναζήτηση, μια βαθιά πνευματική διαδικασία, η οποία της χαρίζει κάθε φορά πολύτιμες απαντήσεις και μονοπάτια, τα οποία αποδεικνύονται σωτήρια. Η ενασχόλησή με την ανάγνωση βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία, βάζοντας τα δικά τους λιθαράκια σε κάθε της διαδρομή. 

Ας δούμε μαζί τα 5 wellness βιβλία, στα οποία επιστρέφει συχνά και στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαχρονική φιλοσοφία ζωής της.

The Four agreements (Οι τέσσερις συμφωνίες) - Don Miguel Ruiz

91pfuj8rbrl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Οι τέσσερις συμφωνίες είναι ένα βιβλίο αυτοβοήθειας του συγγραφέα των best seller, Don Miguel Ruiz. Προσφέρει έναν κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος, όπως αναφέρει, βασίζεται στην αρχαία σοφία των Τολτέκων και υποστηρίζει την ελευθερία από τις αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν πόνο και περιορισμό στη ζωή του ατόμου. Πραγματοποιώντας κάθε στάδιο αυτών των συμφωνιών, μπορούμε να αγγίξουμε την ουσιαστική ευτυχία μας. 

Tao Te Ching (Το Βιβλίο του Δρόμου και της Αρετής) - Lao Tzu

51lrepmqpzl.jpg

Το Βιβλίο του Δρόμου και της Αρετής είναι ένα κλασικό κινεζικό κείμενο που γράφτηκε γύρω στο 400 π.Χ. και παραδοσιακά αποδίδεται στον σοφό Lao Tzu, αν και η συγγραφή του κειμένου, η ημερομηνία σύνθεσης και σύνταξής του συζητούνται. Αποτελεί ένα θεμελιώδες κείμενο τόσο για τον φιλοσοφικό όσο και για τον θρησκευτικό Ταοϊσμό. Επηρέασε έντονα άλλες σχολές της κινεζικής φιλοσοφίας και θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου του νομικισμού, του κομφουκιανισμού και του κινεζικού βουδισμού, ο οποίος ερμηνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω της χρήσης ταοϊστικών λέξεων και εννοιών όταν εισήχθη αρχικά στην Κίνα. Πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων ποιητών, ζωγράφων και καλλιγράφων το έχουν χρησιμοποιήσει ως πηγή έμπνευσης.

Ask and it is given (Ζητήστε και θα λάβετε) - Esther Hicks και Jerry Hicks

imagehandler.jpg

Στο βιβλίο Ζητήστε και θα λάβετε, οι διδασκαλίες του Αβραάμ μας βοηθούν να μάθουμε πως να εκδηλώνουμε τις επιθυμίες μας, ώστε να ζούμε τη χαρούμενη και γεμάτη ζωή που μας αξίζει. Καθώς μελετούμε τις σελίδες του, θα καταλάβουμε πως οι σχέσεις μας, τα θέματα υγείας, τα οικονομικά μας, οι ανησυχίες για την καριέρα μας και πολλά άλλα επηρεάζονται από τους Συμπαντικούς νόμους που διέπουν τη χωροχρονική μας πραγματικότητα - και θα ανακαλύψουμε ισχυρές διαδικασίες που θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε τη θετική ροή της ζωής.

The Power of Now του Eckhart Tolle

714fbktxsl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Με το να θυμόμαστε ότι το μόνο που έχει σημασία στη ζωή μας είναι η παρούσα στιγμή, ο Eckhart Tolle οδηγεί τον δρόμο προς μια πιο γεμάτη και ουσιαστική παραμονή μας στη γη. Επειδή είναι αφιερωμένος στην αλλαγή της αντίληψης της ζωής, αυτός ο πνευματικός οδηγός αφύπνισης είναι πολύ απλά ένας από τους πιο σημαντικούς της εποχής μας.

Ο Αλχημιστής του Paulo Coelho

18144590.jpg

Αυτή η φιλοσοφική ιστορία που αφηγήθηκε ο Paulo Coelho το 1988 ακολουθεί τη ζωή του νεαρού βοσκού Σantiago σε αναζήτηση θαμμένου θησαυρού. Η συνάντησή του με τον Αλχημιστή στην έρημο θα τον ενθαρρύνει να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ένα δυνατό μήνυμα που έχει μετατραπεί σε αποκάλυψη για εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Get inspired! 

Κεντρική φωτογραφία: Nino Muñoz