fbpixel

Search icon
Search
Τα 90's inspired σύνολα που είναι κατάλληλα για τις ημέρες του καύσωνα
STYLING TIPS

Τα 90's inspired σύνολα που είναι κατάλληλα για τις ημέρες του καύσωνα

Συνδυάστε άνεση και στιλ με τους minimal συνδυασμούς που εγκρίνουν οι best-dressed


Όσοι έχουμε ζήσει τη μόδα της δεκαετίας του '90, είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα για ορισμένες κλασικές τάσεις που αναβιώνουν σταδιακά. Πριν πανικοβληθείτε όμως, χάρη στη Gen Z, ξεπροβάλλει ξανά ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η εποχή αυτή και υπάρχουν μερικά βασικά κομμάτια που έχουν και πάλι την προσοχή μας. Εκτός των fashion faux pas, υπάρχουν και κάποιες τάσεις που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και άκρως στιλάτες σήμερα, και οι πιο καλοντυμένες του Instagram τις έχουν ήδη καθιερώσει. Αφού βυθιστήκαμε στα socials των trendsetters και των tastemakers, εντοπίσαμε πολλά signature κομμάτια του΄90 που εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα έως και σήμερα - προσφέροντας ταυτόχρονα ευελιξία και άνεση για τις πιο απαιτητικές (και ζεστές) καλοκαιρινές ημέρες

Η minimal αισθητική της εποχής συνεχίζει να εμπνέει τις σύγχρονες συλλογές και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί: οι απλές σιλουέτες και τα αναβαθμισμένα βασικά items μπορούν να σας συνοδεύσουν σε πολλές περιστάσεις, χτίζοντας ταυτόχρονα μια capsule συλλογή που βασίζεται στη διαχρονικότητα έναντι των trends. 

Aνακαλύψτε παρακάτω τις κλασικές τάσεις της δεκαετίας του '90 που είναι heatwave approved και ταυτόχρονα, απόλυτα stylish

1. White top & denim

4600949f946ebc8282aedf1f000ace97.jpg
Image source: @kendalljenner

Είτε επιλέξετε ένα τζιν παντελόνι, shorts, bermuda pants είτε μια midi ή mini φούστα, τα denim bottoms σε συνδυασμό με ένα λευκό top αποτελούν 90's dream combination. Πρόκειται για τον συνδυασμό-κλειδί που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε καλοκαιρινή εμφάνιση με kitten heels, sneakers ή ballet flats για μια πιο preppy εμφάνιση.

Bonus tip: Εναλλάξτε τα κοντά τζιν shorts σας με μια denim βερμούδα ή μια mini φούστα φέτος.

2. Overalls

f2a58fdbb480412f02144a82a0217774.jpg
Image source: Splash News

Γνωστή για τις boho-chic εμφανίσεις της, η Sienna Miller πάντα ξέρει πως να αναβαθμίσει μέχρι και το πιο απλό outfit με έναν τρόπο ανεπιτήδευτο. Ακολουθήστε, λοιπόν, το παράδειγμα της φορώντας τη σαλοπέτα σας με σαμπό ή mules και ένα απλό tank top από μέσα. Τα denim overalls αποτελούν it-item της εποχής των 90's και φέτος τα επιλέγουμε σε baggy εκδοχές - είτε μακρυές είτε κοντές.

3. Low waisted air-y skirts

155744ef2a5a965bb696ffdb29475812.jpg
Image source: @sullivang

Εκτός της denim maxi φούστας που έκανε δυναμική εμφάνιση πέρυσι, αποτίνοντας φόρο τιμής στην δεκαετία του '90 και παραμένοντας απόλυτα on-trend μέχρι και σήμερα, οι crochet και slip εκδοχές αποτελούν επίσης go-to. Επιλέξτε μια σε low-waist γραμμή και συνδυάστε με ένα απλό top, kitten heels ή μέχρι και με τα απλά σας flip flops. 

4. Slip dress and sneakers

new-dress-trends-290838-1608323306444-image-1280-80jpg.webp
Image source: @tamaramory

Εκτός της φούστας, που ενδείκνυται για την ευελιξία της και τους αμέτρητους συνδυασμούς που προσφέρει από το πρωί ως το βράδυ - ένα slip dress αποτελεί επίσης μια ιδανική επιλογή που υμνεί τα 90's. Ο συνδυασμός του με sneakers ακολουθεί το wrong shoe theory και το μετατρέπει σε ένα ιδανικό smart casual look. 

Bonus tip: Συνδυάστε το φόρεμα σας με ένα απλό t-shirt από κάτω για ένα cool layering εφέ. Στη συνέχεια, αναβαθμίστε το με αξεσουάρ, όπως ένα καπέλο jockey που εκτός από πόντους στιλ θα προσθέσει και την much needed προστασία από τον ήλιο. 

Feature image source: @amaliemoosgaard, @tamaramory