fbpixel

Search icon
Search
Wrong shoe theory: Το styling hack που λατρεύουν οι A-listers
STYLING TIPS

Wrong shoe theory: Το styling hack που λατρεύουν οι A-listers

Προήλθε από το TikTok και πρόκειται για τον ευκολότερο τρόπο να κάνετε ένα closet refresh!


Σχεδόν καθημερινά, ένα style hack ή theory γίνεται viral στο TikTok. Η πιο πρόσφατη τέτοια περίπτωση είναι το "wrong shoe theory". Η θεωρία άρχισε να κερδίζει έδαφος αφού η TikToker και stylist, Allison Bornstein, μοιράστηκε ένα επεξηγηματικό βίντεο που περιγράφει πώς η συγκεκριμένη μέθοδος  μπορεί να κάνει ένα outfit να φαίνεται πιο προσωπικό. Στο viral clip, το οποίο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, η Bornstein αναλύει την έννοια της επιλογής των παπουτσιών ως μια επιλογή σκόπιμη, αντί για μια λειτουργική. 

Ποια είναι η θεωρία του λάθος παπουτσιού; Είναι κάτι που πιθανώς έχετε ξανακάνει, αλλά τώρα έχει ονομασία. Η έννοια της περιστρέφεται γύρω από μια φαινομενικά λάθος επιλογή παπουτσιού για ένα ντύσιμο, που στην πραγματικότητα το κάνει πιο ενδιαφέρον, καθιστώντας το επομένως ως τη «σωστή» επιλογή. Αν, λοιπόν, δεν αισθάνεστε ιδιαίτερα inspired από την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα το απλό τέχνασμα styling μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις εμφανίσεις σας για τον ζεστό καιρό στο λεπτό. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους fashionably chic τρόπους να εφαρμόσετε το wrong shoe theory στα look σας. Αντλήστε έμπνευση ελεύθερα!

Maxi skirt & sneakers

skirt-and-sneakers.jpg
Image source: @carla_ginola

Έχουμε δει το συνδυασμό στο street style των it girls όπως Bella Hadid και Hailey Bieber - και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ μπαίνουμε στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε. Επιλέξτε ένα μονόχρωμο outfit με βάση τη midi φούστα και ένα tank top και παντρέψτε με ένα cool-toned sneakers και matching crochet bag. 

Smart trousers & dad sandals

matilda-djef.jpeg
Image source: @matildadjerf

Ένα smart παντελόνι συνήθως θα συνδυαζόταν με ένα ζευγάρι loafers ή και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες άνεσης, με sneakers. Πλέον, όμως, οι fashionistas το φοράνε με sandals, όπως dad εκδοχές, ή μέχρι και flip flops. Με αυτόν το συνδυασμό παίρνουμε το ρίσκο και φέρνουμε στο επίκεντρο το επιμελώς ατιμέλητο στιλ μας.

Cargos & ballet flats

cargow.jpg
Image source: @aimeesong

Απολαύστε τη λειτουργικότητα του μοντέρνου τζιν παντελονιού cargo - ένα από τα πιο περιζήτητα SS'23 κομμάτια - προσθέτοντας παράλληλα μια πινελιά θηλυκότητας με ένα ζευγάρι κομψά και girly ballet flats. Bonus points αν τις επιλέξετε σε απαλή ροζ απόχρωση όπως αυτή. Μπορεί αυτή η έντονη αντίθεση να μην είναι για όλους, όμως τα σωστά κομμάτια μπορούν να δημιουργήσουν μια άρτια στιλιστική ισορροπία.

Bermuda shorts & heels

bermuda-shorts-slingbacks.jpg
Image source: @anoukyve

Ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσετε το trend είναι να παντρέψετε τα κλασσικά jorts σας με ένα ζευγάρι heeled sandals, είτε slingbacks ή mules. Επιλέξτε μεταξύ ενός ουδέτερου σχεδίου ή κάντε ένα statement διαλέγοντας ένα έντονο χρώμα. 

Occasion mix & match

occasion-mix-match.jpg
Image source: @modedamour

Μπορείτε ακόμα να εντάξετε τη θεωρία του wrong shoe διασταυρώνοντας τις εποχές. Για παράδειγμα, ένα unexpected pairing μιας beachwear φούστας με ένα ζευγάρι loafers από τη γκαρνταρόμπα της δουλειάς - δύο είδη που σίγουρα δε συνυθίζουμε να βλέπουμε μαζί. Παρόλαυτα το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για τα καλοκαιρινά σας errands στην πόλη. Απογειώστε το look με oversized δερμάτινη tote bag.

Mismatched prints

353658636-6317293218357466-6003071120405293318-n.jpg
Image source: @lenafarl
Τολμήστε να συνδυάσετε αντικρουόμενα prints για μια ακόμα πιο unique εμφάνιση. Για να μη φαίνεται όμως υπερβολικά 'wrong' το ντύσιμο, παραμείνετε στην ίδια χρωματική παλέτα.

Εσείς πώς σκοπεύετε να εντάξετε το wrong shoe theory στις εμφανίσεις σας;

Feature image source: @pernilleteisbaek@lucywilliams02