fbpixel

Search icon
Search
Μια μονοκατοικία στην καρδιά της Μελβούρνης με πρωταγωνιστές τα αγγλικά τριαντάφυλλα
INTERIORS

Μια μονοκατοικία στην καρδιά της Μελβούρνης με πρωταγωνιστές τα αγγλικά τριαντάφυλλα

Ένας κρυμμένος παράδεισος ορίζει τους δικούς τους κανόνες όσον αφορά το eclectic design


Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, ζώντας στην καρδιά της πόλης και απορροφώντας την ατελείωτη έντασή της, αναζητούμε εκείνους τους σωτήριους τρόπους, οι οποίοι θα μας χαρίσουν την αίσθηση γαλήνης, την οποία αναζητούμε. Στο σημερινό μας ταξίδι στην καρδιά της Μελβούρνης, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια exclusive κατοικία, η οποία αποπνέει ένα eclectic αέρα, συνθέτοντας τον ιδανικό καταπράσινο παράδεισο στη vivid πλευρά της πόλης. Αγγλικά τριαντάφυλλα, αναρριχώμενα αμπέλια και μυρωδάτες λευκές γαρδένιες ολοκληρώνουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό. Η ιδιοκτήτριά της κατοικίας, Hodgson Burnett, έκανε πράξη την επιθυμία της να αλλάξει ριζικά την εσωτερική και εξωτερική διαμόρφωση του σπιτιού της, το οποίο θα κατάφερνε να της προσφέρει την ηρεμία που έψαχνε. Και όλα αυτά υλοποιήθηκαν χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της αρχιτέκτονος Susi Leeton, μιας γειτόνισσας που έγινε φίλη της και επιμελήθηκε την αρχική ανακαίνιση του ακινήτου πριν από περίπου 15 χρόνια.

The garden is the centre 

221206-leeton-040-647f32993be2a.jpg

Κάθε σημείο της κατοικίας θυμίζει έναν μικρό updated κήπο, ο οποίος αντανακλά πλούσιο φυσικό φως και την υπέροχη θέα από την καταπράσινη αυλή. Οι αντηρίδες που είχαν προηγουμένως διακόψει το τζάμι αφαιρέθηκαν για να διευρύνουν τα παράθυρα και τοποθετήθηκαν κουρτίνες που μπορούσαν να ανασυρθούν πλήρως πίσω στους τοίχους, ώστε να μην εμποδίσουν καμία θέα. Ο ίδιος ο κήπος έχει ξαναφυτευτεί από τον σχεδιαστή τοπίου Myles Baldwin και έναν ιαπωνικό σφενδάμι στρωμένο κάτω από έναν φεγγίτη χωρίς πλαίσιο στην καρδιά του σπιτιού. 

221206-leeton-028-647f325c49fe0.jpg

Παντού, υπάρχει σεβασμός στη φύση, αλλά και στους Αυστραλούς καλλιτέχνες και τεχνίτες, τα κομμάτια των οποίων είναι διάσπαρτα με μια χούφτα κλασικά ιταλικά σχέδια.

The natural charm

221206-leeton-026-647f327b08461.jpg

Παρατηρώντας τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, συμπεραίνουμε τον κύριο στόχο της αλλαγής που δεν ήταν άλλος από την απόλαυση της καταπράσινης αυλής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο χώρος του μεγάλου υπνοδωματίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στον τρίτο όροφο. Απαλές γήινες αποχρώσεις, εξεζητημένες υφές στα έπιπλα και υλικά, με πρωταγωνιστές το ξύλο και το μάρμαρο κατέχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε σημείο της κατοικίας.

221206-leeton-025-books-647f32be161ff.jpg

Η απουσία πολλών διακοσμητικών στοιχείων μαρτυρά την αδυναμία της ιδιοκτήτριας στην αίσθηση ηρεμίας, μακριά από κάθε ίχνος οπτικού θορύβου. Είναι υπέροχο το στοιχείο ότι ακόμη και στον χώρο της τραπεζαρίας, η εκτενής τζαμαρία, ο λευκός καναπές και τα ξύλινα βοηθητικά τραπεζάκια έχουν συνθέσει τη δική τους αυτοκρατορία γαλήνης με πρωταγωνιστή την ομορφιά της φύσης. Βλέπουμε, λοιπόν, την κυριαρχία του μινιμαλισμού, αλλά ταυτόχρονα αρκετές πινελιές σύγχρονης πολυτέλειας, χαρίζοντας φως, βάθος, αλλά και αίσθηση αναζωογόνησης. Το κατάλληλο σκηνικό έχει δημιουργηθεί, για να προσφέρει τις ιδανικές στιγμές ανεμελιάς και ξεκούρασης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Source: Elle Decoration 

Photos: Lisa Cohen