fbpixel

Search icon
Search
Τα 7 καλύτερα λουλούδια και φυτά που είναι ανθεκτικά στο κρύο
INTERIORS

Τα 7 καλύτερα λουλούδια και φυτά που είναι ανθεκτικά στο κρύο

Ιδανικά για το μπαλκόνι ή την είσοδο του σπιτιού σας


Μπορεί τα λουλούδια και τα φυτά να αποτελούν την ιδανική προσθήκη είτε στους εσωτερικός είτε στους εξωτερικούς μας χώρους, αλλά αυτήν την περίοδο που η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητική, σκεφτόμαστε πως δύσκολα θα αντέξουν σε αυτήν τη συνθήκη όσο κι αν τα φροντίσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που θεωρούνται ανθεκτικές στον κρύο καιρό, ιδανικές για να τις διαλέξετε τον χειμώνα.

Take a look!

1. Υάκινθος

shutterstock-2301692631.jpg

O υάκινθος ξεχωρίζει για το μεθυστικό άρωμά τους και τα υπέροχα, μικρά του άνθη που βγαίνουν από το τέλη του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης. Έτσι λουλούδι εξαιρετικά εντυπωσιακό που ταιριάζει τέλεια σε βάζο ή ακόμα και σε γλάστρα στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Το πιο βασικό, όμως, είναι πως αντέχει στην παγωνιά, ακριβώς επειδή ξεκινάει να ανθοφορεί από τον χειμώνα.

2. Δράκαινα

shutterstock-1604928778.jpg

H δράκαινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού που απομακρύνουν βλαβερές ουσίες από την ατμόσφαιρα και καθαρίζουν τον χώρο. Ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της που διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε. Προτιμήστε να τον τοποθετήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο και πιο άμεσα.

3. Λεβάντα

shutterstock-602746625.jpg

Το αγαπημένο αυτό λουλούδι μπορεί να ανθίσει όλο το χρόνο και τα καταπληκτικά μωβ άνθη της θα αρωματίσουν φυσικά το σπίτι σας. Ωστόσο, αν φυτέψετε λεβάντα απευθείας στον κήπο σας ή το μπαλκόνι σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να εκτοπίσει άλλα φυτά.

4. Χειμωνανθός

shutterstock-2241690351.jpg

Από τα τέλη του Δεκέμβρη μέχρι τις αρχές του Μάρτη, ο φυλλοβόλος αυτός καλλωπιστικός θάμνος χαρίζει τα αρωματικά λουλούδια, που είναι ιδανικά για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Έχει σχετικά αργή ανάπτυξη και μπορεί να φθάσει σε ύψος τα 3-4 μέτρα. Τα άνθη έχουν ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, ενώ στο κέντρο τους ξεχωρίζει το κόκκινο.

5. Φιλόδεντρο

fita-eswterikou-xwrou-philodentro.jpeg

Το φιλόδεντρο (ή μονστέρα) είναι ένα αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα που φέρουν χαρακτηριστικές σχισμές. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος με υγρασία και και αυτό θα φροντίσει ώστε να κάνει το σπίτι σας ένα πιο όμορφο μέρος. Με μία φορά την εβδομάδα πότισμα, θα διατηρηθεί «ολοζώντανο» και καταπράσινο για πολύ καιρό.

6. Καλλωπιστικό λάχανο

mistikakipou-kallopistiko-laxano-1.jpg

Το καλλωπιστικό λάχανο διεκδικεί επάξια μια θέση σε αυτήν τη λίστα, καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα φυτά για εξωτερικούς χώρους, που αντέχουν στην παγωνιά. Ιδιαίτερο χάρη στους υπέροχους χρωματισμούς του, λέγεται μπορεί να φαγωθεί όπως το κανονικό λάχανο, ωστόσο η γεύση του είναι αρκετά πικρή.

7. Γεράνι

mistikakipou-michaliskoulieris-gerani-540x270.jpg

Ένα εξίσου διάσημο λουλούδι που μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα το μπαλκόνι ή τα πρεβάζια των παραθύρων σας. Σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, το γεράνι παραμένει ανθεκτικό ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και στον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Μια επιλογή για το σπίτι για όλο τον χρόνο.