fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 ξεπερασμένα summer fashion trends και με τι να τα αντικαταστήσετε
THE LOOK

Τα 6 ξεπερασμένα summer fashion trends και με τι να τα αντικαταστήσετε

Η νέα σεζόν φέρνει μαζί της και νέα trends που αξίζει να υιοθετήσετε


Ο μακρύς χειμώνας έχει λάβει και επισήμως τέλος, παίρνοντας μαζί του το μουντό καιρό και τα winter clothes μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλά στοιχεία της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας που αγαπάμε και θα μας λείψουν - όμως καλωσορίζουμε την πιο θερμή εποχή του χρόνου με χαρά και πολύ ενθουσιασμό!

Εκτός της διάθεσης που αλλάζει, αλλάζει και η επιλογή των ρούχων μας. Τα χοντρά, comfy υφάσματα αντικαθιστόνται με ελαφριά κομμάτια που θα μας συνοδεύσουν με άνεση, στιλ και ευελιξία στις εξόδους, στα events αλλά και στο γραφείο. Με τα trends που αλλάζουν και επανεμφανίζονται συνεχώς, δικαιολογημένα φτάνει κανείς στο σημείο να απορεί για το τι είναι cool & fashionable πλέον. 

Τι θα φορέσουμε, λοιπόν,  αυτό το καλοκαίρι; Ποια είναι τα trends στα οποία αξίζει να επενδύσουμε και σε ποια θα πούμε, έστω προσωρινά, "goodbye";

Short denim shorts are out, bermuda shorts are in

shorts.jpg
Images sources: @sézane , @clairerose

Τα denim, daisy dukes τύπου shorts χαρακτηρίζονται για τη διαχρονικότητα τους. Όμως φέτος, τη σκυτάλη παίρνουν τα μακρύτερα, πιο day-to-night κομμάτια, ειδικότερα τα λινά και τα cargo. Επιλέξτε ένα λινό ουδέτερου χρώματος, ή ένα πιο playful με μοτίβο. Τα multi-pocketed ones είναι επίσης ευρέως διαδεδομένα φέτος και μας αρέσουν πολύ συνδυασμένα με mules ή high heel sandals για την έξτρα αντίθεση. 

Ballet core is out, tennis core is in

chiara-ferragni.webp
Image source: @chiaraferragni

Αν έχετε ήδη εμπνευστεί από την τάση, ήρθε η ώρα να την αγκαλιάσετε αυτή τη σεζόν. Δεν έχει σημασία αν είστε athletic ή όχι - το tennis-core και η αισθητική του sport είναι το go-to summer trend για φέτος. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι είναι μια εποχή που φέρνει στο μυαλό εικόνες από λευκά φορέματα, πλισέ φούστες και καπέλα του τένις. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φορέσετε πόλο και να απογειώσετε το όλο σύνολο με χρυσά κολιέ, βραχιόλια και οτιδήποτε άλλο για μια preppy but athletic εμφάνιση.

Jeans are out, white trousers are in

343618891-181623161474629-8122919787454224399-n.jpg
Image source: @anoukyve

Φέτος το καλοκαίρι, τα λευκά παντελόνια μπορεί να αντικαταστήσουν τα τζιν ως το παντελόνι της μόδας. Αντί για πιο κομψά παντελόνια που προορίζονται για το περιβάλλον του γραφείου, αυτά τα παντελόνια είναι πιο casual και συνδυάζονται με εμφανίσεις που περιλαμβάνουν κομμάτια όπως tank tops και σαγιονάρες. Ψάξτε για ίσια πόδια, κομμένα και ραμμένα στυλ σε εύκολα, χαλαρά υφάσματα, όπως λινό και βαμβάκι.

Festival-core is out, quiet luxury and 90's minimalism are in

90s-minimalism.jpg
Images source: @pernilleteisbaek

Ως γνωστόν το 90's minimalism έρχεται δυναμικά να αντικαταστήσει τα over-the-top σύνολα που φωνάζουν υπερπροσπάθεια. Όσον αφορά το χρώμα της χρονιάς; Αναμφίβολα, είναι το κόκκινο. Ενώ η τάση ήταν μεγάλη στις πασαρέλες της άνοιξης/καλοκαιριού 2023, συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερο τρόπο στις συλλογές του φθινοπώρου/χειμώνα 2023, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση. Έχουμε δει επίσης το summer total black να κυριαρχεί στο street style και στις πασαρέλες.

Micro minis are out, maxi skirts are in

341792466-985148045987659-5906653955961538644-n.jpg
Image source: @sofiarichiegrainge

Η εκπληκτική ντουλάπα της Sofia Richie για το Σαββατοκύριακο του γάμου της έχει ήδη εμπνεύσει viral TikToks που συζητούν τις κομψές εμφανίσεις της, συμπεριλαμβανομένου αυτού του outfit με τη maxi φούστα. Αξιοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι, η Richie δείχνει πώς να μεταφέρετε το κομμάτι στο καλοκαίρι προσθέτοντας ένα γιλέκο τοπ, strappy flat σανδάλια και εντυπωσιακά αξεσουάρ.

Shoes and glasses: the simpler the better

accessories.jpg
Images sources: @clairerose, @josefinehj

Ένα ζευγάρι minimal γυαλιά ηλίου θα σας συνοδεύσουν παντού φέτος αφού θα συνδυάζονται άψογα με όλα σας τα πιθανά σύνολα. Επίσης, τα barely there shoes επιστρέφουν, αλλά στην  πλατφορμέ έκδοση τους - προσφέροντας άνεση και στιλ. Αν, λοιπόν ψάχνετε να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια για το καλοκαίρι, επιλέξτε τα PVC wedges με διάφανο τελείωμα που ταιριάζουν με τα πάντα. Το κλίμα του απόλυτου μινιμαλισμού έρχονται να κάνουν challenge τα σκουλαρίκια, αφού τα 80's statement pieces θα φορεθούν πολύ φέτος.

Εσείς σε ποιο trend θα υποκύψετε φέτος;


Main images source: @fakerstrom