fbpixel

Search icon
Search
Office look: Τι να φορέσετε στο γραφείο τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν
STYLING TIPS

Office look: Τι να φορέσετε στο γραφείο τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν

Tips & tricks για δροσερές εμφανίσεις που είναι κατάλληλες για το γραφείο


Όταν η πρόγνωση του καιρού προβλέπει καυτό ήλιο και αποπνικτική υγρασία, το ντύσιμο για να πάτε οπουδήποτε εκτός πισίνας ή θάλασσας είναι δύσκολη υπόθεση. Κάτω από τις ίδιες δυσάρεστες συνθήκες, το να βρείτε τι να φορέσετε στο γραφείο το καλοκαίρι μπορεί να σας φανεί σχεδόν αδύνατο.

Απτη στιγμή που τα dress codes δεν είναι τόσο χαλαρά, τι φοράτε όταν ο κώδικας ντυσίματος απαιτεί σεμνότητα, αλλά ο καιρός έξω είναι too hot to handle; Κατά προτίμηση κάτι άνετο, ευέλικτο και χαλαρό, που να είναι όμως elevated και κομψό.

Tips:

1. Επιλέξτε υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα που αναπνέουν όπως λινό, βαμβάκι, chambray και jersey.

2. Συνεπείς παλέτες χρωμάτων. Είτε πρόκειται για έντονα χρώματα είτε για πιο μινιμαλιστικά επιλέξτε χρώματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

3. Προσοχή στο παπούτσι. Αν και είναι σημαντικό να παραμείνετε εντός του comfort zone σας, ένα ωραίο mule, loafer ή heeled sandal μπορεί να απογειώσει ένα απλό office look. 

4. Κάντε στρατηγικό layering. Μια καλή βάση είναι σημαντική, επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε πρέπει να αποχωριστείτε ένα layer για άνεση. Πάντα να έχετε μαζί σας ένα summer sweater σε περίπτωση ανάγκης (ή υπερβολικού AC).

5. Μην ξεχνάτε τα κοσμήματα. Τα αξεσουάρ είναι πάντα διασκεδαστικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινό ντύσιμο. Τολμήστε να κάνετε stack τα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια και τα κολιέ σας - χωρίς φόβο ότι πρόκειται να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σωματός σας.

Σας προσφέρουμε μερικές επιλογές δροσερών καλοκαιρινών outfits που είναι office-appropriate. Δείτε παρακάτω!
marks-and-spencer-linen-suit-306283-1679503470148-main700x0c.jpg
Image source: @francescasaffari

Linen is a go-to

Υπάρχει λόγος που το λινό συνδέεται με το καλοκαιρινό ντύσιμο: το ύφασμα είναι άνετο, αναπνέει και βοηθάει στο να μην υπερθερμαίνεται το σώμα σας. Για το χώρο εργασίας, δοκιμάστε ένα λινό σετ σακακιού ή vest και παντελόνι, ή μια λινή φούστα σε γραμμή Α, συνδυασμένη με ένα κλασικό μεταξωτό button-down. Έπειτα συνδυάστε με δερμάτινα slides, μπαλαρίνες ή και canvas sneakers.

344579527-888193502279535-5763262427116945008-n.jpg
Image source: @clairerose

One and done outfits

Η άνεση είναι το κλειδί, αλλά το ίδιο και η ευκολία! Αυτό μεταφράζεται σε μονοκόμματα ρούχα, όπως ολόσωμες φόρμες και φορέματα, ειδικά για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα του γραφείου. Τα μονόχρωμα φορέματα από βαμβακερή ποπλίνα είναι ιδιαίτερα κολακευτικά και μπορούν εύκολα να φορεθούν για τη δουλειά το καλοκαίρι. Συνδυάστε τα με σανδάλια ή αθλητικά παπούτσια. 

tmp-vjqbs1-8628a74597737bb4-img-0588.webp
Image source: Popsugar

Midi over mini dresses

Εξακολουθεί να είναι το ίδιο εύκολο και αέρινο, αλλά θα είναι πάντα κατάλληλο για το γραφείο το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να φορέσετε ανοιχτά παπούτσια στο γραφείο, τότε φορέστε αυτού του τύπου τη φούστα με low-heel mules για άνεση και στιλ. Ένα διαχρονικά chic σχέδιο είναι τα shirt dresses, που παραπέμπουν σε πολύ μακριές πουκαμίσες. 

13082414.jpeg

Puff sleeves

Προσθέστε λίγη από την ατμόσφαιρα του Bridgerton στην καλοκαιρινή σας εργασιακή γκαρνταρόμπα με ένα φόρεμα ή ένα top με φουσκωτά μανίκια. Θα σας βοηθήσει να δώσετε νέα πνοή στο κοινό ρούχο της καθημερινής εργασίας και θα κάνει 'spice up' το look σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Παντρέψτε μια μπλούζα με φουσκωτά μανίκια με ένα απλό φαρδύ denim για all-day looks από το γραφείο μέχρι και την έξοδο.

Feature image source: @vikyandthekid, Pinterest