fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες, βαθμολογημένα από μια beauty editor
MAKE UP

Τα 5 καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες, βαθμολογημένα από μια beauty editor

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα foundation εάν έχετε ώριμη επιδερμίδα


Η ιδέα ότι η ρουτίνα ομορφιάς σας πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ηλικία σας δεν είναι καινούργια - η φράση "σχεδιασμένη για ώριμη επιδερμίδα" χρησιμοποιείται συχνά μαζί με προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Αλλά αυτός ο κάπως ασαφής προσδιορισμός εγείρει το ερώτημα: Τι ακριβώς είναι το "ώριμο" δέρμα και σε ποια ηλικία το δέρμα σας θεωρείται ώριμο;

Επειδή μπορεί να αναφέρεται είτε σε μια συγκεκριμένη ηλικία είτε σε μια κατάσταση του δέρματος, είναι λίγο διφορούμενος όρος. Αν αναζητούμε τα κλασικά σημάδια μιας "ώριμης" επιδερμίδας, θα ήταν το δέρμα που εμφανίζει ορατά σημάδια γήρανσης - απώλεια όγκου και σφριγηλότητας, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και σημάδια ηλιακής βλάβης, όπως ανομοιόμορφη μελάγχρωση και απώλεια κολλαγόνου. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ποικίλοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην ωριμότητα του δέρματος, όπως η γενετική, η εθνικότητα, η γενική υγεία και οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως η ενυδάτωση, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στον ήλιο.

Τι συμβαίνει στο δέρμα όταν γερνάμε;

Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας μειώνει την παραγωγή σμήγματος, ελαίων και κεραμιδίων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του λιπιδικού φραγμού και τη διατήρηση της υγρασίας, διατηρώντας το δέρμα σφριγηλό και σφριγηλό. Ο κυτταρικός κύκλος εργασιών επίσης επιβραδύνεται - από περίπου κάθε 14 ημέρες ως βρέφη σε περίπου 30 ημέρες στα 30 μας έως 60+ ημέρες καθώς φτάνουμε στα 60 μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

hp-blocks-3-533x.webp

Οι ειδικοί, επίσης, σημειώνουν πως στην πραγματικότητα οι έρευνες δείχνουν ότι από τα είκοσί μας χρόνια, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο. Οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης μας γίνονται πιο παχιές και λιγότερο σφιχτές, οδηγώντας σε χαλάρωση, αλλαγή στο σχήμα του προσώπου και μείωση της νεανικής σφριγηλότητας του δέρματος. Ωστόσο, δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους, και κάποιος στα 20 του μπορεί να εμφανίζει περισσότερα σημάδια γήρανσης από κάποιον στα 40 του, οπότε όλα έχουν να κάνουν με το να είσαι σε αρμονία με το δέρμα σου.

Τι να αναζητήσετε σε ένα foundation για ώριμη επιδερμίδα

Θα πρέπει να αναζητάτε make-up με καλά συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας. Το δέρμα μας μπορεί να γίνεται όλο και πιο θαμπό και αφυδατωμένο καθώς μεγαλώνουμε, οπότε τα ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν να γεμίσουν τις λεπτές γραμμές και να διατηρήσουν το δέρμα σας δροσερό και λαμπερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ένα foundation που προσφέρει επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι πάντα ευεργετικό, μην παραλείπετε ποτέ το ειδικό SPF.

Όσο για τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε; Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε τη ρετινόλη σε ένα foundation και να εστιάζετε αντ' αυτού στην παροχή υψηλής ποιότητας ενεργών ουσιών αντιγήρανσης μέσω της περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η βιταμίνη Α μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV, οπότε αν επιλέξετε ένα foundation που περιέχει ρετινόλη, είναι ακόμη πιο σημαντικό να φοράτε από κάτω ένα SPF υψηλής προστασίας.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα foundations για ώριμες επιδερμίδες, βαθμολογημένα από μια beauty editor!

1. Best All-Rounder: Armani Luminous Silk Foundation

3360372026099-p-1.jpg

Φόρμουλα: Υγρή

Αριθμός αποχρώσεων: 36

Φινίρισμα: Φυσικά φωτεινό

Κάλυψη: Μέτρια

Το Luminous Silk Foundation της Armani, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2000, έχει λόγο που έχει αντέξει στο χρόνο και έχει αποκτήσει μια λατρεία οπαδών. Με λίγες μόνο αντλήσεις καλύπτει με ευκολία τις κηλίδες, τις κοκκινίλες και τις ατέλειες, χωρίς να δημιουργεί πτυχές στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Δείτε την τεχνολογία Micro-Fil ως το κερασάκι στην τούρτα, που φωτίζει φυσικά την επιδερμίδα για ένα λαμπερό και λαμπερό φινίρισμα. Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα βρίσκεται ακόμη στην κορυφή θριαμβευτικά σε άλλα 20 χρόνια.

BUY HERE: Armani Luminous Silk Foundation, Hondoscenter.com


2. Best for glowy skin: Charlotte Tilbury Beautiful Skin Foundation

stighmiotipo-othonis-748.png

Φόρμουλα: Υγρή

Αριθμός αποχρώσεων: 30

Φινίρισμα: Λαμπερό

Κάλυψη: Μέτρια

Όπως γνωρίζουμε πλέον, το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικό για να αναζητάτε σε ένα foundation για ώριμες επιδερμίδες και με τη μαγική φόρμουλα της Charlotte το πολυαγαπημένο συστατικό βρίσκεται στο επίκεντρο. Περιμένετε το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο και ενυδατωμένο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με το πρόσθετο μείγμα Rose Complex να στοχεύει στη θαμπάδα, την ξηρότητα, τη μελάγχρωση και τους μαύρους κύκλους. Για ένα εξαιρετικά φυσικό φινίρισμα, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ανάμειξης και χτίστε σταδιακά στις περιοχές που χρειάζονται λίγη επιπλέον κάλυψη.

BUY HERE: Charlotte Tilbury Beautiful Skin Foundation, Sephora.gr


3. Best for Dry Skin: Tom Ford Shade & Illuminate SPF 50

stighmiotipo-othonis-749.png

Φόρμουλα: Υγρή

Αριθμός αποχρώσεων: 39

Φινίρισμα: Φρέσκο

Κάλυψη: Μέτρια προς υψηλή

Δεν είναι μόνο το υαλουρονικό οξύ για την αφυδατωμένη επιδερμίδα που χρειάζεται λίγη φροντίδα, αλλά θα βρείτε επίσης ένα τρίο φυσικών ελαίων, συμπεριλαμβανομένου του εκχυλίσματος φρούτων noni - για να ξέρετε, η Miranda Kerr πίνει το χυμό του κάθε μέρα για μια νεανική επιδερμίδα. Το foundation μέτριας έως πλήρους κάλυψης αναμειγνύεται στο δέρμα σαν όνειρο και οι πούδρες που διαχέουν το φως δημιουργούν το τέλειο λαμπερό φινίρισμα. Οπότε: Το προϊόν είναι ιδανικό για την εφαρμογή του. Much. Yes.

BUY HERE: Tom Ford Shade & Illuminate SPF 50, Atticadps.gr


4. Best for oily skin: Clinique Even Better Clinical Serum Foundation

0192333078235-p-1.jpg

Φόρμουλα: Serum

Αριθμός αποχρώσεων: 42

Φινίρισμα: Satin matte

Κάλυψη: Full

Το σαλικυλικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ και τρεις τύποι βιταμίνης C δρουν για να μειώσουν τις σκούρες κηλίδες, τους αποχρωματισμούς, τις κηλίδες ηλικίας και τα σημάδια από ατέλειες κάθε φορά που φοράτε το έξυπνο μείγμα της Clinique. Για όσες έχουν λιπαρό δέρμα και αναζητούν ένα foundation πλήρους κάλυψης που δεν θα ξεκολλήσει, μόλις βρήκατε το ταίρι σας.

BUY HERE: Clinique Even Better Clinical Serum Foundation, Hondoscenter.com


5. Best Radiance Booster: NARS Light Reflecting Advanced Foundation

stighmiotipo-othonis-750.png

Φόρμουλα: Liquid

Αριθμός αποχρώσεων: 36

Φινίρισμα: Natural

Κάλυψη: Medium

Αυτό το foundation αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος για καλό λόγο. Εμπλουτισμένο με βιομιμητικά πεπτίδια βρώμης, γάλακτος γαϊδουράγκαθου και κακάο για την προστασία από τη ρύπανση και το μπλε φως, η φόρμουλα με δυνατότητα δόμησης επιδιώκει να βελτιώσει τη γενική εμφάνιση της επιδερμίδας, ακόμη και μετά την αφαίρεσή του. Η τεχνολογία αντανάκλασης του φωτός είναι ό,τι πρέπει για να χαρίσει στην επιδερμίδα υγιή και φυσική λάμψη παντού.

BUY HERE: NARS Light Reflecting Advanced Foundation, Sephora.gr