fbpixel

Search icon
Search
Τα 3 best restaurants στην Κίμωλο
TRAVEL

Τα 3 best restaurants στην Κίμωλο

Γεύσεις που θα σας ξετρελάνουν


Η Κίμωλος έχει πολλές επιλογές για φαγητό από tradiotional menu μέχρι πιο μοντέρνες και σύγχρονες γεύσεις. Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στο νησί της Κιμώλου είναι η «Καλή Καρδιά»Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο Χωριό, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καφενείο με γεύσεις που θα σας ξετρελάνουν. Σε περίπτωση που το επισκεφθείτε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τον κόκκορα χυλοπίτες και κόκκινη σάλτσα. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε μαγειρευτά της ώρας και ελάχιστα θαλασσινά. Μην παραλείψετε να γευτείτε το τηγανητά πιτάκια με ντόπιο χλωρό τυρί και φρέσκο δυόσμο.

0v3a5339-edit-2-6-2048x1152.jpg
Καλή Καρδιά

Εκεί που σκάει το κύμα, στην Ψάθη, θα συναντήσετε το εστιατόριο «Το Κύμα». Θα γευτείτε μία μεγάλη ποικιλία από gourmet πιάτα με τα θαλασσινά να κυριαρχούν. Σεβίτσε, καρπάτσιο, αστακομακαρονάδα αλλά και φρέσκα ψάρια είναι μερικές από τις επιλογές που θα απογειώσουν τους γευστικούς σα καλύκες. Η τοποθεσία θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω, γι' αυτό σας προτείνουμε να το επισκεφθείτε νωρίς το απόγευμα για να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα. 

20686625-1189241414520905-355457420471828480-n.jpg
Το Κύμα

Στην πιο γνωστή, οργανωμένη παραλία του νησιού, τα Πράσα υπάρχει ένα ταβερνάκι το Πρασονήσι. Οργανώστε να κάνετε το μπάνιο σας εκεί και στη συνέχεια να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα από πιάτα με θαλασσινά, αλλά και το ιδιαίτερο ριζότο με μελάνι σουπιάς που θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. 

20982-prasonisi-estiatorio-kimolos.jpg

Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και τις επιλογές που υπάρχουν για ποτό. Η αλήθεια είναι πως δεν χαρακτηρίζεται από ποικιλία. Παρόλα αυτά μπορείτε να επισκεφθείτε το Stavento, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του Χωριού απέναντι από την εκκλησία της Παναγιάς της Οδηγήτριας. Από την άλλη πλευρά, η Αγορά βρίσκεται στο κεντρικό σοκάκι του νησιού, στην οποία μπορείτε να γευτείτε δροσερά cocktails. 

Bon appétit!