fbpixel

Search icon
Search
Tα 10+1 πιο δημοφιλή living rooms στο Pinterest που αποτελούν την τέλεια πηγή έμπνευσης
INTERIORS

Tα 10+1 πιο δημοφιλή living rooms στο Pinterest που αποτελούν την τέλεια πηγή έμπνευσης

Άλλη μια φορά που η διαδικτυακή πλατφόρμα κεντρίζει το ενδιαφέρον μας


Η περίοδος αυτή μάς κάνει να θέλουμε συνεχώς να προβαίνουμε σε αλλαγές στους προσωπικούς μας χώρους, αλλάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το σπίτι και ανεβάζοντας τη διάθεσή μας. Μια από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες που οι περισσότεροι έχουμε στις συσκευές μας, αποτελεί το Pinterest, όπου μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά ό,τι ζητάτε -από ιδέες για outfits, μέχρι inspiration για τη διακόσμησή σας. Σίγουρα οι καιροί που διανύουμε μάς έχουν κάνει να στραφούμε στο interior design περισσότερο από ποτέ άλλοτε, με το σαλόνι να φιγουράρει στο number one των δημοφιλέστερων αναζητήσεων.

Ας δούμε τα πιο iconic living rooms που ξεχωρίζουν αυτήν τη στιγμή στον απόλυτο online προορισμό για inspiration!

Bohemian style

1-zQX49.jpg

Είναι γεγονός πως η boho αισθητική έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας. Εδώ και χρόνια, όλοι φαίνεται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε έναν «ανεπιτήδευτο» διάκοσμο, με βασικά χαρακτηριστικά τα στοιχεία της φύσης, που μάς κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο κοντά στο περιβάλλον. Μέσα από την παραπάνω φωτογραφία, βλέπουμε πως μπορείτε να πετύχετε κι εσείς ένα παρόμοιο σκηνικό, χρησιμοποιώντας αποχρώσεις-κλειδί, όπως είναι οι γήινοι τόνοι, μεταξύ των οποίων είναι το μπεζ και το πολύ ανοιχτό καφέ. 

Account: startariotinme

Expensive looking

4-n45bE.jpg

Κι όμως, οι λάμψεις και οι πολυτελείς γραμμές στο design δεν ανήκουν στο παρελθόν, όπως ίσως να πιστεύετε -κάτι που φανερώνεται και μέσα από το παραπάνω, πολύ εντυπωσιακό σαλόνι. Με σκοπό να κάνετε την κατοικία σας περισσότερο luxury όπως στη φωτογραφία, προσθέστε επιφάνειες από μάρμαρο και προτιμήστε κλασικά χρώματα, όπως το λευκό και το μαύρο και το pale gray. Επίσης, οι μεταλλικές λεπτομέρειες δεν πρέπει να λείπουν από το σκηνικό, δίνοντας έτσι επιπλέον διάσταση και περισσότερο ενδιαφέρον. Ένα κομψό λευκό χαλί, επίσης, αποτελεί must επιλογή. 

Account: thebeautyrevival.com

Cozy feeling

5-UOxTO.jpg

Ποιος είπε ότι την άνοιξη δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιδανική cozy ατμόσφαιρα στο σαλόνι μας; Η romantic διάθεση είναι ολοκάθαρη στο εικονιζόμενο σαλόνι και όπως πολύ καλά μπορείτε να δείτε, μια ωραία ιδέα είναι να συνδυάσετε στοιχεία «ζεστασιάς», όπως κεριά, άλλες πηγές τεχνητού φωτός, μαξιλάρια, χαλιά και ριχτάρια, μαζί με ανοιξιάτικες αναφορές, με πρώτη και καλύτερη τα ολάνθιστα λουλούδια στο τραπέζι σας. Ειδικά για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει, αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε σε χρόνο dt! 

Account: shegaveitago.com

Retro love

6-2hsyk.jpg

Χρόνο με τον χρόνο, υπάρχει μια εμφανής στροφή προς τις vintage λύσεις και ιδέες στο κομμάτι της διακόσμησης -και όχι μόνο- και αυτό το διαπιστώνουμε με τον πιο ιδανικό τρόπο στην παραπάνω retro looking κατοικία. Για την ακρίβεια, αυτό που βλέπουμε είναι πως οι κλασικές γραμμές στο design βρίσκουν τον τρόπο να συνδυάζονται εξαιρετικά με μοντέρνες επιλογές σε έπιπλα, extra διακοσμητικά και πληθωρικά χρώματα. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να στρέψετε κι εσείς το ενδιαφέρον σας στο mix & match; 

Account: askannamoseley.com

Less is more

1-J9ERt.jpg

Ένας μεγάλος καθρέφτης, ελάχιστα statement διακοσμητικά και μια παλέτα διαχρονικών και πολύ ουδέτερων χρωμάτων, είναι αρκετά για να συνθέσουν το απόλυτο σκηνικό και η εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις! Εάν είστε λάτρεις του μινιμαλιστικού στιλ, εμπνευστείτε μέσα από αυτήν και μεταμορφώστε με ελάχιστα βήματα τον χώρο σας. Ειδικά εάν δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, ένας oversized καθρέφτης ή ένας αντίστοιχος πίνακας θα κάνει τη διαφορά. 

Account: davincilifestyle.com

B for Black

2-HgPy9.jpg

Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα από τα πιο cool σαλόνια που έχουμε δει τελευταία. Οι μαύροι τοίχοι και τα έπιπλα, κάνουν εκπληκτικό mix με τα πρόσθετα διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις, ενώ εάν ψάχνετε έμπνευση για ένα εντυπωσιακό gallery wall, τότε έχετε την πιο inspired φωτογραφία μπροστά σας. Τολμήστε, επίσης, το απόλυτο color combo, που δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό του μαύρου με το καφέ -δύο χρώματα τόσο κλασικά και φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους, που ωστόσο «δένουν» εξαιρετικά. 

Account: audenza.com

Ultimate DIY

3-hl2JV.jpg

Όπως καταλαβαίνετε, η έμπνευση και η δημιουργικότητα δε σταματούν ποτέ! Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες deco κατασκευές που έχουμε δει, αποτελείται από παλιές βαλίτσες, οι οποίες έχουν κοπεί και κρεμαστεί στον τοίχο, πάνω από έναν vintage μπουφέ. Η τέλεια ιδέα, λοιπόν, για τα ultra stylish και alternative ράφια, στα οποία μπορείτε να ακουμπήσετε τα διακοσμητικά αντικείμενα της αρεσκείας σας, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα σε ολόκληρο το σαλόνι. 

Account: dealcage.com

Print on print

4-KlrLA.jpg

Το interior design του παρόντος είναι συνώνυμο της τόλμης και τα έντονα prints ο πιο εύκολος τρόπος για να το υιοθετήσετε. Στο συγκεκριμένο -τόσο ξεχωριστό- living room, μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε το πόσο όμορφα έχουν συνδυαστεί πολλά και διαφορετικά statement μοτίβα. Leopard, zebra και floral, δημιουργούν ένα φολκλορικό αποτέλεσμα, που ξεχωρίσαμε για τα έντονα χρώματά του, που τόσο εξαιρετικά συνδυάζονται μαζί. 

Account: audenza.com

Bold theme

2-jdPKI.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν και οι τάσεις ολοένα και αλλάζουν, υπάρχει μια κάποια αγάπη στις bold επιλογές, που χαρίζουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε χώρο της κατοικίας μας -πόσο μάλλον στο σαλόνι που περνάμε τις περισσότερες στιγμές μέσα στην ημέρα μας. Στο εικονιζόμενο living room, τα έντονα χρώματα όπως το σκούρο μπλε, το φωτεινό κίτρινο, αλλά και το βαθύ πράσινο, έχουν πάρει τη θέση του λευκού και άλλων basic αποχρώσεων. Copy the style δίνοντας μεγαλύτερη διάσταση ακόμα και με μερικές καφέ πινελιές.

Account: brabbu

Summer vibes

3-U4DAh.jpg

Με ένα scroll down μπαίνουμε κατευθείαν σε summer mood και αυτό είναι κάτι που σίγουρα έχουμε ανάγκη και αποτυπώνεται υπέροχα μέσα από την παραπάνω λήψη. Ήδη οι πρώτες καλοκαιρινές εικόνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι έτσι μάς έρχεται η επιθυμία να γεμίσουμε τον χώρο μας με στοιχεία που παραπέμπουν σε διακοπές, όπως φυτά που αγγίζουν το ταβάνι, άνετες πολυθρόνες για ατελείωτη χαλάρωση, διαχρονικό λευκό στους τοίχους, αλλά και ψάθινες πινελιές. Φέρτε το καλοκαίρι στο σπίτι σας από τώρα!

Account: delightfull.eu

Spring coffee table

5-Mr71V.jpg

Ένα scroll down μάς εμφάνισε το παραπάνω coffee table κι έτσι μπήκαμε στο απόλυτο ανοιξιάτικο mood. Οι pastel αποχρώσεις παίρνουν υπέροχη διάσταση χάρη στις μεταλλικές λεπτομέρειες και το γυαλί του τραπεζιού. Εάν θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιου, ένα βάζο με όμορφα λουλούδια είναι σοφή επιλογή γι' αυτήν την εποχή, ενώ με μερικά λευκώματα μπορείτε να προσδώσετε elegant και σοφιστικέ χαρακτήρα. 

Account: dorisleslieblau.com

Photos source: Pinterest.com