fbpixel

Search icon
Search
Συμβουλές από 4 supermodels για το πώς περιποιούνται το δέρμα τους
FACE & BODY

Συμβουλές από 4 supermodels για το πώς περιποιούνται το δέρμα τους

Κρατήστε σημειώσεις από τα pro tips τους


Από τη ρουτίνα gua sha της Kate Moss μέχρι τον κανόνα ντεμακιγιάζ της Christy Turlington και το peeling της Winnie Harlow, παρακάτω ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές για αψεγάδιαστο skincare, όπως τις αποκαλύπτουν τα πιο γνωστά μοντέλα της βιομηχανίας της μόδας. 

Kate Moss

shutterstock-1497504782.jpg

«Πάντα προτιμούσα να χρησιμοποιώ ένα καθαριστικό προσώπου με νερό, το οποίο είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ μια κρέμα προσώπου για να ενυδατώσω και ολοκληρώνω τη ρουτίνα με ένα mist spray, το οποίο μου ανεβάζει αμέσως τη διάθεση. Επίσης, ένα παλιό αγαπημένο κόλπο είναι να βυθίζω το πρόσωπό μου σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και φέτες αγγουριού - συσφίγγει αμέσως και διώχνει κάθε πρήξιμο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ σταγόνες ενυδάτωσης με ένα εργαλείο gua sha και δίνουν στο δέρμα αυτή την έξτρα λάμψη, ενώ είναι ιδανικά για αποτοξίνωση.»

Christy Turlington

shutterstock-91442057.jpg

«Ξεκινάω τη μέρα μου πλένοντας το πρόσωπό μου με ένα moisturizer για να δώσω στο δέρμα μου την πρόσθετη ενυδάτωση και την θρέψη που χρειάζεται. Πάντα μου άρεσε επίσης η τελετουργία του να βγάζω το μακιγιάζ μου πριν από τον ύπνο - όταν οι αδελφές μου και εγώ ήμασταν έφηβες, η μητέρα μας τόνιζε πόσο σημαντικό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου. Τώρα, η ρουτίνα μου είναι σχεδόν η ίδια το πρωί και το βράδυ, εκτός από το ότι προσθέτω και ένα Vitamin C Booster στην πρωινή μου ρουτίνα, και στη συνέχεια χρησιμοποιώ το ένα Night Balm ως μέρος της βραδινής μου θεραπείας. Μου αρέσει να κάνω μασάζ και περιποίηση προσώπου, αλλά δεν το κάνω όσο συχνά θα ήθελα. Αν κάνω μια φωτογράφιση, πράγμα που είναι πολύ σπάνιο, το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία για να κλείσω ένα μασάζ προσώπου. Τίποτα σκληρό ή επεμβατικό - απλώς κάτι πολύ ολιστικό και βαθιά χαλαρωτικό».

Winnie Harlow

shutterstock-1692004345.jpg

«Είμαι αρκετά πειθαρχημένη όσον αφορά το δέρμα μου. Σίγουρα προσπαθώ να κάνω περιποίηση της επιδερμίδας μου κάθε νύχτα - αν χάσω ένα βράδυ, θέλω πραγματικά να το κάνω την επόμενη μέρα. Κάνω διπλό καθαρισμό, τοποθετώ μάσκα, τονωτικό, ορούς, ενυδατική κρέμα και μετά face oil. Μου αρέσει επίσης να κάνω ένα body scrub τη νύχτα, επειδή νιώθω ότι η ενυδατική μου κρέμα διεισδύει πραγματικά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι σημαντικό επειδή το δέρμα επιδιορθώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν έχω ένα event μπροστά μου, αντί να κάνω οτιδήποτε το προηγούμενο βράδυ, προτιμώ να κάνω ένα peeling τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από το γεγονός για να αφήσω την επιδερμίδα μου να έχει χρόνο να επουλωθεί. Αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιήσω και μια μάσκα την προηγούμενη μέρα και θα φροντίσω να έχω ενυδατώσει καλά το δέρμα μου.»

Claudia Schiffer

shutterstock-2417207759.jpg

«Μου αρέσει ένα σχήμα που είναι απλό, οπότε η περιποίηση της επιδερμίδας μου τείνει να είναι η ίδια, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Ξεκινάω με ένα Cleansing Balm, ακολουθούμενο από ένα Exfoliator. Ανάλογα με το πόσο ξηρό είναι το δέρμα μου, αναμειγνύω την ενυδατική μου κρέμα με διάφορα έλαια και κάνω μασάζ στο δέρμα μου - η προσθήκη του λαδιού κάνει το δέρμα να φαίνεται φρέσκο και υγιές. Αν δείχνω λίγο πρησμένη, πίνω περισσότερο νερό και σταματάω να τρώω οτιδήποτε περιέχει γάλα, σιτάρι και σοκολάτα, που συνήθως με κάνουν να φουσκώνω».

Πηγή: net-a-porter.com