fbpixel

Search icon
Search
Sustainable fashion: Ποιοι διάσημοι οίκοι μόδας ακολουθούν μια νέα αειφόρα πολιτική
FASHION NEWS

Sustainable fashion: Ποιοι διάσημοι οίκοι μόδας ακολουθούν μια νέα αειφόρα πολιτική

Κι ό,τι άλλο έχουμε ξεχωρίσει στον μαγευτικό χώρο της μόδας


Τα τελευταία χρόνια η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό στοιχείο στον μαγευτικό κόσμο της μόδας. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα brands και fashion houses επιλέγουν να δημιουργούν συλλογές, η οποίες θα είναι βασισμένες σε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αποσύρει πολλά κομμάτια, όπως γούνες και δερμάτινα με στόχο να στηρίξουν αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια. Μάλιστα, πρόσφατα ο οίκος Hermès ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει δέρμα από μύκητες για ένα από τα πιο εμβληματικά bag designs, τεχνική που υιοθέτησε και το ανέκαθεν eco friendly brand της Stella McCartney.

Συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε όλα όσα ξεχωρίσαμε στον κόσμο της μόδας τις τελευταίες ημέρες.

Balenciaga, Alexander McQueen, Sustainable fashion

balenciaga-fall-2020-paris-fashion-week-10564746n.jpeg

Ως συνέχεια αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας, δύο από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της σύγχρονης εποχής, οι Balenciaga και Alexander McQueen αποφάσισαν να αποσύρουν τις γούνες από τις συλλογές τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία των ζώων.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα δύο brands που ακολουθούν αυτήν την τακτική. Ο οίκος Gucci για παράδειγμα έχει επιλέξει να αποσύρει την αληθινή γούνα από το 2018. Αλλά και οι Chanel, Prada και Versace συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Βρετανοί σχεδιαστές μόδας όπως οι Stella McCartney, Vivienne Westwood και Erden Moralioglu έστειλαν επιστολή στον Borris Johndon, ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση γούνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Business of Fashion, οι οίκοι Saint Laurent και Brioni, οι οποίοι ανήκουν επίσης στην εταιρεία Kering, όπως και οι Balenciaga και Alexander McQueen είναι οι μοναδικοί που χρησιμοποιούν ακόμα αληθινή γούνα για τις δημιουργίες τους. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος της μόδας «ενώνεται» όλο και περισσότερο και μάχεται για το καλό του περιβάλλοντος, το οποίο μας αφορά και μας «αγγίζει» όλους.

Swatch, Βιοκεραμικό

image001-2.jpg

Ακόμα ένα διάσημο brand που ακολουθεί την ίδια τακτική είναι η Swatch. Αυτήν τη φορά παρουσιάζει την πιο πρόσφατη καινοτομία της: το Βιοκεραμικό. Μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων Swatch που κατασκευάστηκαν από υλικά φυσικής προέλευσης τον Σεπτέμβρη του 2020, ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε τον νέο και μοναδικό συνδυασμό κεραμικού και βιολογικής προέλευσης πλαστικού –κατασκευασμένο από τη γνωστή εταιρία.

Με πολλή χαρά ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε τη νέα συλλογή Big Bold Next. Πρόκειται για 5 νέα μοντέλα της κατηγορίας, κατασκευασμένα από Βιοκεραμικό, το νέο υλικό που δημιούργησε το brand, συνδυάζοντας το κεραμικό με το βιολογικής προέλευσης πλαστικό, κρατώντας και συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων! Θα το συναντήσουμε σε πέντε χρώματα: το μαύρο και το λευκό, κλασικά σχεδιαστικά statements, το γκρι –το χρώμα της χρονιάς-, το αισιόδοξο γαλάζιο και το απαλό αλλά δυναμικό ροζ. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης Swatch καθώς και online στις 15 Απριλίου.

Polo Ralph Laurent, Nomadic in Navy

7a11d6ff445e42618c7731607684d835.jpeg

To διάσημο και διαχρονικό brand μας παρουσιάζει τη νέα του συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, η οποία μας «ταξιδεύει» σε όλα αυτά που μας έχουν λείψει το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το απόλυτο travel style της επόμενης μέρας αλλά και για τα πιο μοντέρνα και stylish city looks. Η νέα σειρά της Polo Ralph Lauren εμπνέεται από θαλασσινούς προορισμούς, τις βόλτες στην άμμο και από στιγμές διακοπών και ξενοιασιάς, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και από το πλήθος των stripped designs που υπάρχουν στη συλλογή. Τα χρώματα είναι πολλά, με βασικό το μπλε που θυμίζει τα κύματα και τη θάλασσα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου έχει κάνει ένα συνδυασμό από μοτίβα, ναυτικές ρίγες και floral prints στα κομμάτια που προτείνει. Πλεκτά πουλόβερ που υμνούν το ναυτικό στιλ, φορέματα από ελαφριά ριγέ υφάσματα, μαρινιέρες, αλλά και items της Polo Sport collection δημιουργούν την απόλυτη συλλογή για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2021.

Erdem, Size-inclusive denim collection

166417955-446061850000184-6470472216257665022-n.jpg
Image source: @erdem

Ο οίκος Erdem έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να υιοθετεί αυτήν τη φιλοσοφία. Αυτό ξεκίνησε με τα plus-size κομμάτια που ο οίκος συμπεριέλαβε στη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, και συνεχίζεται μ' ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο concept: τη συνεργασία Erdem με το size-inclusize brand Universal Standard για μια συλλογή με denim κομμάτια σε μεγάλα μεγέθη.

Η συλλογή αποτελείτε από σχέδια, τα οποία επιλέγουν πολύ συχνά οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους, όπως είναι η ολόσωμη φόρμα, το τζιν παντελόνι, η φούστα αι το φόρεμα. Plus, περιλαμβάνει και tops με το signature floral μοτίβο του οίκου ιδανικό για την άνοιξη.