fbpixel

Search icon
Search
Η νέα συλλογή του οίκου Ralph Lauren μας «ταξιδεύει» στο Hollywood
FASHION NEWS

Η νέα συλλογή του οίκου Ralph Lauren μας «ταξιδεύει» στο Hollywood

Κι όλα όσα ξεχωρίσαμε στον κόσμο της μόδας


Πλησιάζοντας στον δεύτερο μήνα της άνοιξης, η θερμοκρασία σιγά σιγά έχει αρχίσει να έχει μια μικρή αύξηση. Αυτό σημαίνει ότι και τα σύνολα μας θα ξεκινήσουν να γίνονται ολοένα και πιο καλοκαιρινά. Οι νέες συλλογές και οι καμπάνιες των διάσημων οίκων μόδας μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, έτσι ώστε να είμαστε πάντοτε ενημερωμένες και stylish. Παρόλα αυτά ο χώρος της μόδας είναι συνεχώς γεμάτος καινούργια πράγματα και εκπλήξεις που δε σταματούν να μας εντυπωσιάζουν. Σ´αυτήν την κατηγορία φυσικά ανήκουν και οι νέες συνεργασίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε fashion lover.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε στον κόσμο της μόδας το τελευταίο διάστημα! 

Ralph Lauren, Spring 2021

d66b7c54e52549399d4eb5317ffd9489.jpeg

Ο διάσημος οίκος κέντρισε για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον μας με την καμπάνια του για τη νέα ανοιξιάτικη συλλογή. Αποφάσισε να μας «ταξιδέψει» για λίγο στο παλιό και υπέροχο Hollywood που όλοι λίγο πολύ νοσταλγούμε κατά διαστήματα. Έτσι κι αλλιώς στόχος του ήταν να τιμήσει το Old Hollywood με την RTW collection του για την Άνοιξη του 2021 και φρόντισε να μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα μέσα από ένα ασπρόμαυρο βίντεο, με πρωταγωνίστρια την Janelle Monae και μία σειρά από κομψές δημιουργίες και υπέροχο στιλ.

«Τα σχέδια μου αφορούσαν πάντα τη δημιουργία ενός κόσμου που είναι πέρα από τη μόδα, ενός κόσμου που τον χαρακτηρίζει ο ρομαντισμός και η διαχρονική φινέτσα. Αυτή τη σεζόν, η συλλογή μου τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες συνυφαίνει αυτά τα συναισθήματα και εκφράζει ένα προσωπικό στιλ που είναι μοντέρνο και διαχρονικό.», δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής για τη νέα του υπέροχη συλλογή. 

Όσον αφορά λοιπόν την ανοιξιάτικη συλλογή αποτελείται κομψά σύνολα που απογειώνουν την πολυτέλεια και την άνεση. Ο ίδιος ο οίκος την αποτελεί ωδή στο Old Hollywood, καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής άντλησε έμπνευση από το στιλ και τον ρομαντισμό αυτών των ταινιών που άφησαν εποχή. 

Από το σταυροκουμπωτό καρό σακάκι, στο κλασικό tuxedo jacket, τα Art Deco μοτίβα και τις γήινες αποχρώσεις σε κλασικές σιλουέτες, όπως polo shirts, halter φορέματα, V-neck πουλόβερ και κοστούμια με φούστα, τα elegant λευκά μεταξωτά πουκάμισα, τα menswear-inspired παντελόνια, τις πλισές φούστες, το διαχρονικά σικ συνδυασμό navy & white, αλλά και το υπέροχα λιτό off - shoulder ζέρσεϊ φόρεμα σε καφέ από τη σειρά με τα βραδινά, όλα τα κομμάτια της συλλογής αποπνέουν all time classic φινέτσα και καλαισθησία, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, καλοδουλεμένη ποιότητα και χαλαρή πολυτέλεια σε υπερθετικό βαθμό.

Marella ART.365

m002.jpg

Ακόμα μία μοναδική και εξαιρετική συλλογή παρουσιάστηκε από τον διάσημο brand Marella. Αυτή τη φορά πρωταγωνίστριες ήταν τα δύο διεθνή μοντέλα, η Mara Lafontan και η Chloé Lecareux, οι οποίες επιλέχθηκαν ως πρέσβειρες της συλλογής Marella ART.365 για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2021. 

Η εκπληκτική Villa La Saracena, ένα γοητευτικό κτήριο στη Santa Marinella (Ρώμη) σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Luigi Moretti που χτίστηκε το 1955, είναι το τέλειο σκηνικό για να "αγκαλιάσει' πλήρως την ιταλική ατμόσφαιρα και το στιλ της συλλογής, που ξεχωρίζει για την αναγκαιότητα και τη λειτουργικότητά της, καθώς και την ξεχωριστή της φιλοσοφία.

Η Mara and η Chloé αποπνέουν μαγευτική θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση, μέσα από τα διαχρονικά και ιδιαίτερα άνετα κομμάτια της συλλογής ART.365, ενώ εξερευνούν τη βίλα, ένα από τα πιο φημισμένα σπίτια στο Lazio για τη σχεδιαστική του προσέγγιση, που περιβάλλεται από το πράσινο των κήπων και το γαλάζιο της θάλασσας. Η συλλογή βασίζεται σε ουδέτερα χρώματα, όπως είναι το λευκό και το μαύρο, ενώ οι γραμμές είναι αέρινες και άνετες, ακριβώς όπως αρμόζει στην εποχή. 

Louis Vuitton, Léa Seydoux

e7d8fb1f23a34ae585b21d264afd34e4.jpeg

Ακόμα μία καμπάνια διάσημου οίκου που κεντρίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον. Η νέα λοιπόν καμπάνια της Louis Vuitton αφορά τα καινούρια μοντέλα της iconic τσάντας του οίκου Capucines και πρωταγωνίστρια είναι η Γαλλίδα ηθοποιός και ambassador του οίκου Léa Seydoux. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Nicolas Ghesquière, αποφάσισε να "αφήσει" τη γνωστή ηθοποιό να ποζάρει γυμνή, τυλιγμένη μ' ένα σεντόνι για το φακό του φωτογράφου Steven Meisel, κρατώντας την τσάντα Capucines MM σε μαύρο δέρμα Taurillon.

Το συγκεκριμένο σχέδιο πρόκειται για ένα από τα πιο iconic του οίκου και πήρε το όνομα της από την οδό Rue Neuve-des-Capucines, το σημείο όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα του οίκου. Χάρη στα εξαιρετική ποιότητας δέρματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της, δεν είναι απλώς μια διαχρονική τσάντα -είναι μια δια βίου σύντροφος, μοντέρνα και ταυτόχρονα κλασική.

Stella McCartney, Vegan Leather 

162924173-842946396259853-7481396626347934564-n.jpg
Image source: @stellamccartney

Μετά από τον Γαλλικό οίκο Hermès και η Stella McCartney αποφάσισε να εισάγει στις συλλογές το vegan δέρμα, το οποίο παράγεται από μύκητες, δηλαδή από μανιτάρια, το μυκήλιο. Η Stella McCartney θα υιοθετήσει για τα κομμάτια των συλλογών της το Mylo™️ από τη Bolt Threads, αρχικά παρουσιάζοντας δυο κομμάτια, με τα οποία στοχεύει να παρουσιάσει τις προοπτικές αυτού του νέας εποχής υλικού. 

«Πιστεύω ότι η Stella McCartney κοινότητα δεν θα χρειαστεί ποτέ να συμβιβάσει τη επιθυμία για πολυτέλεια για τη βιωσιμότητα, και το Mylo™️ μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα», δήλωσε η Stella McCartney. Στην καμπάνια, μάλιστα, του brand για τα νέα κομμάτια από Mylo™️ υλικό πρωταγωνιστεί η Paris Jackson.