fbpixel

Search icon
Search
#support the locals: Ο χρόνος «επέστρεψε» και μαζί του γυρνάμε κι εμείς στα αγαπημένα στέκια της πόλης μας
MAGAZINE

#support the locals: Ο χρόνος «επέστρεψε» και μαζί του γυρνάμε κι εμείς στα αγαπημένα στέκια της πόλης μας

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν ασταμάτητα πίσω από τις μπάρες και τις κουζίνες. Σε μια πόλη που ό,τι κι αν της λείπει, ξέρει να ζει. Ας το απολαύσουμε, λοιπόν!


Tους προηγούμενους μήνες, τα hashtags που περνούσαν καθημερινά από τις οθόνες μας απέκτησαν άλλον συμβολισμό. Άλλη δύναμη. Συμπύκνωσαν άλλη ουσία. #Supportlocalcommunites, #localheroes, #supportsmallbusiness και… πάει λέγοντας. Οι γειτονιές απέκτησαν κι αυτές άλλη χάρη. Με τη μετακίνηση Νο 6 βρισκόσουν να περπατάς τα βράδια στο κέντρο και να βλέπεις πόρτες κλειστές. Καθόλου μουσική, καμία μυρωδιά. Φώτα σβηστά. Περίεργο συναίσθημα. Ακόμη και η φασαρία που σ’ ενοχλούσε κάποια βράδια σού έλειπε.

Ο χρόνος άλλαξε ροή, κι αυτοί οι άνθρωποι, οι μάγειρες, οι barmen, αυτοί που σερβίρουν, όσοι φροντίζουν για την καθαριότητα, εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις πόρτες της κουζίνας, οι προμηθευτές και όλοι όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα έκαναν υπομονή μέχρι να έρθει η σωστή στιγμή. Τα δικά τους -και «δικά» μας- μαγαζιά, τα γαστρο-μπαρ, τα μπραντσάδικα, τα fine εστιατόρια, οι μπάρες, τα καφέ, όλα αυτά τα στέκια που δίνουν ζωή στη Θεσσαλονίκη, που βάζουν τη μουσική, τις γεύσεις, τη συνέπεια, την αφοσίωση, επέστρεψαν.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που τους έχουμε ανάμεσά μας. Γιατί αποτελούμε κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Τόσο απλά. Και μπορεί να μην ταιριάζουν όλα σε όλους, για ένα πράγμα, όμως, να είσαστε βέβαιοι. Αυτή η πόλη είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ζωή. Μπορεί ν’ αλλάζουν οι τάσεις. Ν’ ανακατεύονται. Να δυσκολεύουν οι εποχές. Ν’ αλλάζουν οι ανάγκες. Να έρχονται άλλοι παίκτες στο προσκήνιο. Αλλά το καλό θα έχει πάντα μια θέση στο τραπέζι. Είναι κομμάτι του DNA της Θεσσαλονίκης η έξοδος. Κι αυτό δε θ’ αλλάξει. Τώρα, λοιπόν, που οι πόρτες άνοιξαν, είναι μια αφορμή να δείξουμε όλοι τον ανάλογο σεβασμό. Να κάνουμε τις επιλογές μας ίσως λίγο πιο υπεύθυνα. Να εκτιμήσουμε πιο πολύ αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα. Σήμερα, ας τους στηρίξουμε. Για πάρτε μια ιδέα και #supportthelocals!

Bon Bar Lounge & Cuisine

befunky-collage-tB8WX.jpg

To Bon Bar Lounge & Cuisine µόλις συστήθηκε στην πόλη. Όµως το vibe, η δυναµική του σε επίπεδο design, η συνέπεια κι αυτή η αίσθηση του διαχρονικού που εκπέµπει, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ήρθε για να µείνει. Ο χαρακτήρας του είναι all day. Μπορείς να καθίσεις άνετα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο. Σερβίρει καφέ και νόστιµα comfort πιάτα, όπως αυτό το juicy steak sandwich, µε το τέλεια ψηµένο κρέας και το τραγανό ψωµάκι. Από το καλοδουλεµένο drink µενού, µας σκλάβωσε το δροσερό Citrus Tempest κοκτέιλ µε Gin Beefeater 24* στη βάση του, ενώ σε επίπεδο mocktail αξίζει να δοκιµάσετε το Hippocrates Farm.

Info: Boγατσικού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 223086, Facebook: @BonbarLounge, Instagram: @bonbar.lounge

Canteen

befunky-collage-ZzTTN.jpg

Οι λόγοι για τους οποίους το Canteen έχει σταθερά μια θέση στη local γαστρο-σκηνή και στη συνείδησή μας είναι λίγο πολύ γνωστοί. Είναι οι άνθρωποι, το υποδειγματικό σέρβις, η γαστρονομική εξωστρέφεια και όλα όσα υποστηρίζει με την ίδια συνέπεια αυτή η “all day” κουλτούρα. Πάνε, όμως, κάποιοι μήνες -μετά και την ανάπλαση της πλατείας Φαναριωτών- που έχει γίνει μια μικρή όαση αυτή η γειτονιά και που ο έξω χώρος του έχει όντως αποκτήσει άλλη διάσταση. Στα περί γεύσης; Οι prime κοπές και η κάρτα κρασιών, που έχει ανεβάσει στροφές, ίσως είναι τα δύο highlights σ’ επίπεδο γεύσης.

Info: Δημ. Γούναρη 7, τηλ. 2310 228520, Instagram: @canteen_skg, Facebook: Canteen

Cin Cin

befunky-collage-pCLnB.jpg

Έχουμε γράψει πολλές φορές γι’ αυτό το dusty pink νεοκλασικό της Ικτίνου, που μπλεντάρει τον αστισμό με κάτι εξωτικό, για τον άξονά του με τα κλασικά μοτίβα στην κουλτούρα του barless bar, για τα φευγάτα κοκτέιλ του, τα εποχικά δημιουργικά του μενού, το καθημερινό, νόστιμο brunch (10.00 -14.00), τo "Early Birds Go Lucky" concept του και, φυσικά, το άκαπνο και φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον. Όσο για την επιστροφή στην Cin Cin αυλή του, την περιμέναμε, και η αλήθεια είναι πως, μετά τις ανάλογες προσαρμογές στη νέα συνθήκη, θα «φορεθεί» ακόμη πιο πολύ αυτό το καλοκαίρι.

Info: Ικτίνου 22, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 223350, Facebook: @cincin.iktinou22, Instagram: @cincin.skg

Gatto Rosso

befunky-collage-caEKg.jpg

Ο Gatto Rosso καλωσορίζει το καλοκαίρι «σερβίροντας» αυθεντική ιταλική κουζίνα του Νότου, µε τον Ernesto Arena στο τιµόνι, σ’ έναν χαλαρό, όµορφο κήπο στην Πλαστήρα. Πέρα από τον καφέ made in Italy ή τα κοκτέιλ, αξίζει να δοκιµάσετε τα αφράτα panini, τις focaccia, τις µπρουσκέτες, τη θεϊκή ναπολιτάνικη πίτσα, τα φρέσκα ζυµαρικά, αλλά και τις ταλιάτες, τα φιλέτα και τα θαλασσινά-ψάρια ηµέρας. Για το φινάλε, προτείνουµε millefoglie alla crema, κι αν αγαπάτε τη σοκολάτα, σίγουρα το προφιτερόλ τους.

Info: N. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, τηλ. 2310 43 4290, Facebook: @GattoRossoSkg, Instagram: @gattorossoskg

Local

befunky-collage-1-Tbrke.jpg

Το Local είναι ένα από αυτά τα στέκια της Θεσσαλονίκης που χάραξαν τον δικό τους δρόµο. Έχει την κουλτούρα του. Τον καφέ του, τα signature σνακ και τα πρωινά του, τα umami burgers και µια δυνατή, µεσογειακή κουζίνα στη βάση του, µε πάστα, θαλασσινά, premium κοπές και την ανάλογη, φυσικά, κάβα. Αλλά πάνω απ' όλα έχει γοητεία, τη δική του «καληµέρα», την αίσθησή του, τη συνέπειά του. Όλο αυτό το στόρι που κάνει το Local... µοναδικό!

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, τηλ. 2310 223307, Facebook: @localthessaloniki, Instagram: @localthessaloniki

Vogatsikou 3

befunky-collage-2-Z7LAE.jpg

Από τα μπαρ με ολοκληρωμένη ταυτότητα που πρέπει να υπάρχουν στην πόλη. Που η κουλτούρα του έχει ταυτιστεί απόλυτα με τους ανθρώπους του. Με τη σειρά μας, ταυτιζόμαστε κι εμείς με μια ομάδα που θέλουμε να δοκιμάζουμε ό,τι σερβίρει. Από τις πιο funky παραλλαγές στις all time classic εκδοχές διάφορων κοκτέιλ και spirits, και από τις δικές τους αποστάξεις έως τον υποδειγματικό εσπρέσο και το comfort brunch τους. Όσο για τον νέο κατάλογο, στον πυρήνα του συμπυκνώνει τη συναισθησία - κατάσταση που συμβαίνει όταν μια αίσθηση ενεργοποιεί μια άλλη την ίδια στιγμή. Εδώ, η γεύση κλειδώνει το συναίσθημα. Το συναίσθημά σου συνδέεται με μια εμπειρία, που καταλήγει σε ανάμνηση.

Info: Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 222899, Facebook: @Vogatsikou3, Instagram: @vogatsikou_3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 160 ΙΟΥΛΙΟΣ 2020