fbpixel

Search icon
Search
#support the locals: Επιστρέφουμε στα στέκια που υμνούν τη γαστρονομική σκηνή της πόλης μας -part 2
MAGAZINE

#support the locals: Επιστρέφουμε στα στέκια που υμνούν τη γαστρονομική σκηνή της πόλης μας -part 2

Ρίξτε μια ματιά στους υπέροχους αυτούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη


Επιστρέφουμε και πάλι στα αγαπημένα μας στέκια, στηρίζοντας όλους τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τους λατρεμένους μας γευστικούς προορισμούς. Ανακαλύψτε και πάλι τα δικά τους -και «δικά» μας- μαγαζιά, τα γαστρο-μπαρ, τα μπραντσάδικα, τα fine εστιατόρια, οι μπάρες, τα καφέ, όλα αυτά τα στέκια που δίνουν ζωή στη Θεσσαλονίκη, που βάζουν τη μουσική, τις γεύσεις, τη συνέπεια, την αφοσίωση, που επέστρεψαν. Ανοίγουμε τις πόρτες υπεύθυνα και εκτιμάμε πιο πολύ αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα. Σήμερα, ας στηρίξουμε αυτούς που μας μαζεύουν γύρω από ένα τραπέζι. 

Πάρτε μια ιδέα και #supportthelocals -part 2!

Αναντάμ Παπαντάμ

befunky-collage-1-9EThu.jpg

Το Αναντάµ Παπαντάµ είναι από τα µαγαζιά εκτός κέντρου που έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Και σίγουρα, το δικό τους κοινό. Στέκι, που ξέρεις ότι θα σου δώσει τις οικείες γεύσεις µιας ελληνικής gastropub. Έχει επενδύσει στη µεσογειακή κουζίνα, η οποία εξελίσσεται µε σταθερό τέµπο, ενώ, ταυτόχρονα, έχει έναν υβριδικό χαρακτήρα και µια ευελιξία. Σερβίρει πιάτα-αξίες, από ψάρι έως κρέας και πιάτα ηµέρας. Πέραν του φαγητού, έχει ενηµερωµένη κάβα, διαθέτει αποστάγµατα και από το µενού του δε λείπουν τα κοκτέιλ. Στα δυνατά του χαρτιά, το κλίµα και οι άνθρωποί του, καθώς κι αυτή η καταπράσινη αυλή µε τις χαρακτηριστικές ροτόντες. Μια µικρή όαση, που τη ζητάει η εποχή.

Ιnfo: Πολυτεχνείου 13, Πυλαία, τηλ. 2310 323666, Facebook: @Aναντάμ Παπαντάμ, Instagram: @anadam_papadam

Grada Nuevo

befunky-collage-YyR1S.jpg

Τo γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρει αυτό το εστιατόριο, πέρα από τον πολύ δικό του χαρακτήρα, είναι και κομμάτι αξίας στην όλη εμπειρία που χτίζει η Θεσσαλονίκη στον fine γαστρο-χάρτη της. Από την κλασική ψαροφαγία στις fusion παραλλαγές της και τις προτάσεις του premium oyster bar, τα κοκτέιλ και την πλούσια κάβα, έως το υποδειγματικό σέρβις και την όλη κομψότητα του χώρου. Αυτή τη χρονιά αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του σφράγισε μια δημιουργική πορεία χρόνων, με την κατάκτηση των βραβείων Top Noach 2020 των Χρυσών Σκούφων και Gold Award of Quality & Taste 2020 των Estiatoria.gr Golden Awards. Όσο για την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείτε, σας περιμένει ένα μενού ανανεωμένο, πολύ καλοκαιρινό και με μεσογειακές επιρροές, που ήδη κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις.

Ιnfo: Καλαποθάκη 14, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 271074, Facebook: @GradaNuevoThess, Instagram: @gradanuevo

Νέα Διαγώνιος

befunky-collage-gSlge.jpg

Αν η Θεσσαλονίκη διαθέτει τις δικές της γεύσεις, από το καρέ δε θα µπορούσαν να λείπουν τοπικές κουζίνες, όπως αυτή στη Νέα ∆ιαγώνιο του Ιωάννη Χαντάκη. Μαγαζί που σερβίρει φιλοξενία, εξελίσσεται, έχει, όµως, ταυτιστεί και µε πιάτα-oρόσηµα µε καθαρή γεύση. Όπως τα κιµπάρικα, αφράτα σουτζουκάκια του, που ζυµώνονται χωρίς ψωµί και µπαχάρια, κι αυτός ο τραγανός χειροποίητος γύρος του. Αξία σταθερή!

Ιnfo: Νικ. Πλαστήρα 89, Καλαμαριά, τηλ. 2310 029085, Facebook: @neadiagonios, Instagram: @neadiagonios

Ο Κήπος του Θερμαϊκού

befunky-collage-ARxYv.jpg

Έχει µια ωραία νοσταλγία ο Κήπος. Στους ανθρώπους του, στην ατµόσφαιρα, στον χώρο. Από την πρώτη στιγµή που συστήθηκε ως σύγχρονο µεζεδοπωλείο, το φαγητό παραµένει εξαιρετικό και value for money και η ευγένειά τους, αξία. Γι’ αυτό κι έγινε στέκι. Όσο για τον βραβευµένο Άκη Στεφανίδη, από τότε που ανέλαβε τα ηνία µαγειρικά, ανέβασε στροφές. Πέρασε τις γεύσεις, την ελληνικότητα και στοιχεία της παράδοσης µε ωραία, δικά του, twist σε πιάτα που αξίζει να δοκιµάσεις.

Νικηφόρου Φωκά 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 224073, Facebook: @ThermaikosGarden, Instagram: @thermaikosgarden

Ουζερί Λόλα

lola.jpg

Όσοι έχετε γευτεί τα πιάτα της και την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του Αντώνη Γκίνη, ίσως δε χρειάζεστε συστάσεις. Αυτή η οικογενειακή ιστορία που ακούει στο όνοµα «Λόλα» γράφεται 30 χρόνια. Και παραµένει διαχρονική. Γιατί ποντάρει σε µια συνταγή δική της, µαγικά απλή, ανεπιτήδευτη, νόστιµη. Από το µελωµένο κριθαρώτο µε θαλασσινά, το νιόκι µε γαρίδες, τη βελούδινη καβουροσαλάτα, το σεβίτσε και το λιαστό χταπόδι ως τα νόστιµα µεζεδάκια της. Τόσο στο φαγητό όσο και στη φιλοξενία της όλα είναι ένα κι ένα. Και µόλις µάθαµε ότι απέκτησε και αυλή! Πλέον οι γεύσεις της βλέπουν ουρανό, πίσω από τον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού.

Ιnfo: Αγαπηνού 10, τηλ. 2310 276201, Facebook: @ouzeri.lola, Instagram: @ouzeri.lola

Παραδοσιακό

befunky-collage-2-gfjgW.jpg

25 χρόνια τώρα γεµίζει γεύση κάθε ώρα της ηµέρας και της νύχτας. Από το παραδοσιακό πρωινό και το πιο φρέσκο brunch σε µια ποικιλία από comfort food επιλογές. Την ίδια στιγµή το µενού συµπληρώνεται µε γευστικά πιάτα που µπορείτε να συνοδεύσετε µε εξαιρετικά κοκτέιλ και πολλές διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Προσεγµένο, φιλικό και φιλόξενο, επιφυλάσσει στον επισκέπτη µια έκπληξη που ταξιδεύει µυαλό και αισθήσεις. Η καλύτερη επιλογή για ένα "ταξίδι” µέσα στην πόλη! Πλέον, υπάρχει και το VERY DELI τους. Μια υπηρεσία DELI VERY, διαθέσιµη προς το παρόν µόνο για τις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης και του Πανοράµατος, µε την οποία το Παραδοσιακό έρχεται στο τραπέζι σας το ίδιο γευστικό και ολόφρεσκο!

Ιnfo: Website: www.paradosiako.net, Facebook: paradosiako.net, Instagram: paradosiako_gram

22 Σουβλάκια

22.jpg

Στο hot σηµείο στην Πλατεία Αριστοτέλους -και µόνον εκεί- θα γευτείτε τη διαχρονική ποιότητα του 22 Σουβλάκια. Η σχάρα του προσφέρει από το µεσηµέρι έως αργά το βράδυ χειροποίητα, φρέσκα κρέατα, αλλά και vegan ή vegetarian επιλογές. Στις αναµενόµενες προσδοκίες µας, οι γεύσεις του ∆ηµήτρη Εικοσιδιού µένουν χαρακτηριστικά στη µνήµη. ∆εν είναι τυχαίο που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο street food της πόλης µας. Στο κατάστηµα και το σαλόνι φροντίζει ο ίδιος για την ασφαλέστερη φιλοξενία µας, µε υποδειγµατικά µέτρα υγιεινής!

Ιnfo: Πλ. Αριστοτέλους 8, τηλ. 2310 224422, Facebook: @22souvlakia, Instagram: @22souvlakia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 160 ΙΟΥΛΙΟΣ 2020