fbpixel

Search icon
Search
Summer wardrobe: Τα 5 απλά βήματα για την οργάνωση της καλοκαιρινής σας γκαρνταρόμπας
INTERIORS

Summer wardrobe: Τα 5 απλά βήματα για την οργάνωση της καλοκαιρινής σας γκαρνταρόμπας

Βάλτε την επιθυμητή τάξη στην ντουλάπα σας, just in time για το καλοκαίρι


Με την άφιξη του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τις ηλιόλουστες ημέρες, τα ελαφριά υφάσματα και μια φρέσκια, αέρινη γκαρνταρόμπα. Αλλά πριν μπορέσετε να βυθιστείτε πλήρως στις χαρές του καλοκαιρινού στιλ, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα decluttering στην ντουλάπα σας και να δημιουργήσετε χώρο για τη νέα σεζόν. Με το ξεκαθάρισμα της ακαταστασίας, όχι μόνο θα δημιουργήσετε έναν πιο οργανωμένο χώρο, αλλά θα ανακαλύψετε εκ νέου κρυμμένα διαμάντια και θα δώσετε νέα πνοή στις fashion επιλογές σας.

Η οργάνωση των ρούχων μας ταυτίζεται με την καθαριότητα, την άνεση και την πρακτικότητα. Μην ξεχνάτε πως η συγκεκριμένη διαδικασία μας διευκολύνει και μας απαλλάσσει από το πρωινό άγχος της αναζήτησης των κατάλληλων outfits. 

Εμείς βρήκαμε ένα genius guide, το οποίο μέσα από 5 απλά βήματα εγγυάται την επιθυμητή τάξη της ντουλάπας μας

Step 1: Εκκαθάριση

Αποτελεί τη Νο1 δραστηριότητα της to do λίστας μας. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε στην διαμόρφωση της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας, χωρίς να έχουμε προνοήσει για την βασική εκκαθάριση. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βγάλουμε όλα μας τα ρούχα από την ντουλάπα. Στη συνέχεια, τα διαχωρίζουμε σε αυτά που είναι παλιά ή αυτά που τα έχουμε φορέσει πολύ σπάνια και σε αυτά που είναι τα αγαπημένα μας και φτιάχνουν πάντα τη διάθεσή μας όταν τα φοράμε. Έπειτα, αυτά που επιθυμούμε να αφήσουμε πίσω τα χωρίζουμε σε δύο κεντρικές κατηγορίες. Αυτά που ακόμη έχουν «ζωή» και μπορούν να φορεθούν, οπότε μπορούμε να τα πλύνουμε και να τα δωρίσουμε, και, από την άλλη πλευρά, σε όσα έχουν σκισίματα και είναι αρκετά παλιά, τα οποία θα μεταφερθούν στην ανακύκλωση.

shutterstock-2229720803.jpg

Step 2: Αποθήκευση

Πριν προχωρήσουμε στα ζητήματα της πρακτικότητας και της αισθητικής της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας, είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε προσθέσει όλα τα απαραίτητα tools που θα αποτελέσουν την κύρια βάση. Στόχος μας είναι η κομψότητα και η ομοιομορφία στην αποθήκευση των ρούχων. Καλάθια, κουτιά αποθήκευσης, κρεμάστρες και διαχωριστικές θήκες για τα συρτάρια, αποτελούν τον κεντρικό αυτό εξοπλισμό. Δεν ξεχνάμε την ίδια παλέτα χρώματος όλων αυτών, ώστε να μην καταλήξουμε σε υπερβολές.

Step 3: Χρηστικότητα

Ειδικά τους θερινούς μήνες μας ενδιαφέρει να κυριαρχεί η άνεση και η πρακτικότητα στις ενδυματολογικές μας επιλογές. Γι΄αυτό, λοιπόν, είναι αναγκαίο να θέσουμε τους κανόνες στην ντουλάπα μας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να οργανώσουμε τα ρούχα μας με βάση τις διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε σύνολα πιο καθημερινά και loose, τα οποία επιλέγουμε όταν βγαίνουμε μια χαλαρή βόλτα, πιο αυστηρά για την δουλειά μας, αλλά και τα βραδινά outfits. Ο συγκεκριμένος τρόπος εξοικονομεί χρόνο και δημιουργεί την βάση για να σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη δημιουργικότητα, αλλά και λειτουργικότητα, τα outfit μας.

shutterstock-2117305943.jpg

Step 4: Οργάνωση αξεσουάρ και κοσμημάτων

Σε ό,τι αφορά στην οργάνωση των αξεσουάρ και των κοσμημάτων μας είναι χρήσιμο να προνοήσουμε και να δημιουργήσουμε ειδικούς χώρους με ξεκάθαρο διαχωρισμό και για την οργάνωση τους, αλλά και για την ασφάλειά τους. Τακτοποιούμε τα συρτάρια μας ανά είδος, έτσι ώστε όλα τα αντικείμενα να έχουν πάντα συγκεκριμένη θέση. 

Step 5: Μην ξεχνάτε τα μαγιό

Όπως και στο προηγούμενο βήμα, έτσι κι εδώ αφιερώνουμε ένα ή περισσότερα συρτάρια στην οργάνωση των μαγιό μας. Τα κατηγοριοποιούμε σε στιλ και σχήμα και τα διαχωρίζουμε μέσα από την βοήθεια των ειδικών θηκών. Έτσι, κάθε μέρα, θα μπορούμε με ευκολία να αποφασίσουμε για αυτό που θα φορέσουμε στην παραλία. 


Feature image source: @jlo, shutterstock