fbpixel

Search icon
Search
Summer vibes: Οι κρυφοί «θησαυροί» στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Summer vibes: Οι κρυφοί «θησαυροί» στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε

Βουτιές σε γαλάζια νερά και ειδυλλιακά τοπία. Τι καλύτερο;


Υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει τη Χαλκιδική; Που δεν λατρεύει τις μαγευτικές παραλίες της, που δε θέλει συνεχώς να επιστρέφει σε αυτήν; Βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί ιδανική για ένα super χαλαρωτικό mini-break, ενώ το ακόμη καλύτερο είναι πως προσφέρει πολλές, διαφορετικές επιλογές. Κάνοντας focus στο 1ο πόδι αυτή τη φορά, ξεχωρίσαμε τις must-visit παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι και θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Η άλλη πλευρά του 1ου ποδιού!

Σάνη

shutterstock-1736220263.jpg

Βρίσκεται στην Κασσάνδρα και το γεγονός ότι βρίσκεται περίπου 83 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη, την καθιστά must για μία σύντομη, κοντινή απόδραση. Η Σάνη βρίσκεται σε μία μαγική τοποθεσία λίγο μετά τη Νέα Ποτίδαια και πριν τη Νέα Φώκαια και θεωρείται ιδανικό spot για όσους αποζητούν ηρεμία και χαλάρωση, αλλά και για όσους αγαπούν τη διασκέδαση, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέρος που αποτελείται από μικρές, αμμώδεις παραλίες που ενώνονται σε μία όλες μαζί, ενώ σήμα κατατεθέν της είναι τα καταγάλανα, ρηχά νερά κι η χρυσαφένια άμμος που λάμπει στο φως του ήλιου και προσφέρεται για ατελείωτη χαλάρωση. Στην πευκόφυτη περιοχή, βρίσκονται και τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Sani Resort και σε περίπτωση που θέλετε να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις που θα σας προσφέρει το εξειδικευμένο προσωπικό του resort, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Μύτη Ποσειδίου

shutterstock-1752292784.jpg

Ένα ακόμη λατρεμένο μέρος στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής. Ένα ακόμη μέρος που φιγουράρει ψηλά στην go to list αυτών που δε δηλώνουν fans των 2ου ποδιού κι αναζητούν διαφορετικές επιλογές. Η Μύτη του Ποσειδίου είναι εξαιρετικά δημοφιλής και δε θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα σημεία της Χαλκιδικής συνολικά. Πρόκειται για μία παραλία μοναδικής ομορφιάς, που φημίζεται για τα πεντακάθαρα, γαλάζια νερά της και σε αντίθεση με τα περισσότερη μέρη του 1ου ποδιού, δεν είναι οργανωμένη. Όσοι επιλέξουν να βρεθούν σε αυτήν, είναι σημαντικό να είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα, ενώ θεωρείται must-visit για τους sunset lovers. Σε περίπτωση που την επισκεφθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα ever, με το μπλε της θάλασσας να ενώνεται με το βαθύ κόκκινο και το αποτέλεσμα να κόβει πραγματικά την ανάσα.

Γλαρόκαβος

shutterstock-1729021432.jpg

Κατά γενική ομολογία, ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή μέρη στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής, που μοιάζει ιδανικό ακόμη και για αυθημερόν εξορμήσεις, είναι το Πευκοχώρι. Διαθέτει πολλά beach bars και κοσμοπολίτικα clubs, ωστόσο, όσοι το γνωρίζουν πραγματικά, συμφωνούν ότι το must-visit spot είναι ο μαγευτικός, Γλαρόκαβος με τη γαλάζια λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Τα γαλαζοπράσινα γυαλιστερά νερά του, η απέραντη χρυσή αμμουδιά με το ψιλό βότσαλο και το ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο με τα αμέτρητα, επιβλητικά πεύκα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς κι αν αυτό που αποζητάτε από το δικό σας καλοκαίρι είναι στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κοντά στη θάλασσα και μακριά από την πολυκοσμία, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή.

Πόρτο Βαλίτσα

shutterstock-2129825711.jpg

Στον όρμο του Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα, συναντά κανείς ένα απίστευτα όμορφο μέρος με σπάνια ομορφιά και μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη αύρα. Το Πόρτο Βαλίτσα, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του 1ου ποδιού, που διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα κι όσοι το έχουν -ήδη- επισκεφθεί, συμφωνούν πως είναι ιδανικό για καταδύσεις και snorkeling. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, καταδυτικό σημείο που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και φημίζεται για τα νερά του, ενώ το βάθος κατάδυσης κυμαίνεται μεταξύ 12 και 30 μέτρων και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι λάτρεις των summer-sports το αγαπούν. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που παραπέμπει σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς και είναι σίγουρο, πως θα θέλετε συνεχώς να επιστρέφετε σε αυτό!

Κρυοπηγή

shutterstock-420037531.jpg

Last but not least, μία θέση στην go to λίστα σας πρέπει να έχει -αναμφίβολα- και η -βραβευμένη με Γαλάζιες Σημαίες- παραλία της Κρυοπηγής, που βρέχεται από τον Τορωναίο Κόλπο. Τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά και τα πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς κι αυτός είναι κι ο λόγος που την κατατάσσει στις πιο όμορφες του 1ου ποδιού, αλλά και συνολικά της Χαλκιδικής. Ένα αρκετά μεγάλο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, ενώ το γεγονός ότι τα νερά της δεν είναι πολύ βαθιά, την καθιστούν ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Enjoy!