fbpixel

Search icon
Search
Summer oasis: Τα 4 κορυφαία trends για τη διακόσμηση της παραθαλάσσιας κατοικίας μας
INTERIORS

Summer oasis: Τα 4 κορυφαία trends για τη διακόσμηση της παραθαλάσσιας κατοικίας μας

Οι κινήσεις - ματ για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα καλοκαιρινής ηρεμίας


Άπλετο φυσικό φως, γοητευτική θέα προς το ατελείωτο πέλαγος και μια μαγική ησυχία, εκείνη που πάντα ταυτίζεται μοναδικά με το θέρος. Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί από εσάς είναι πολύ πιθανόν να περνάτε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα. Όσοι είστε τυχεροί να διαθέτετε μια παραθαλάσσια μόνιμη ή εξοχική κατοικία, αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να προχωρήσετε σε μια fresh διαμόρφωση, μια ανανέωση, η οποία θα μεταμορφώσει τους χώρους σας σε οάσεις ξεκούρασης. 

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τις 4 κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις, ώστε να δημιουργήσετε τον δικό σας καλοκαιρινό παράδεισο...

The neutral base

shutterstock-2100823174.jpg

Κάνοντας λόγο για καλοκαίρι και αισθητική ισορροπία, είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη φάση της αισθητικής διαμόρφωσης, η οποία αφορά στην κύρια χρωματική παλέτα. Οι απαλές και γήινες επιλογές θεωρούνται κατάλληλες, ώστε στην συνέχεια να προχωρήσουμε στην επίπλωση. Οι κατοικίες δίπλα στη θάλασσα έχουν ανάγκη από απλότητα και αρμονία, καθώς το μαγευτικό αλμυρό τοπίο είναι ο πρωταγωνιστής. Πέρα, όμως από την aesthetic πλευρά, η neaural παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργικότητα και στην ευελιξία ενός concept, καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει από ένα maximal living room μέχρι ένα industrial γραφείο. Ακόμη και αν αλλάξετε, λοιπόν, μετέπειτα γνώμη σχετικά με την επίπλωση ή τα διακοσμητικά pieces, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!

Respecting the local tradition

shutterstock-2204537297.jpg

To beach house μας θα ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο, όταν αξιοποιήσουμε με τους κατάλληλους τρόπους την τοπική παράδοση της παραθαλάσσιας περιοχής ή του νησιού, αντίστοιχα, στο οποίο βρισκόμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στην επίπλωση. Ένα trend, το οποίο συνεχώς κατακτά έδαφος ακόμη και στα αστικά σπίτια, είναι οι φυτικές ίνες. Ψάθινες βάσεις φωτιστικών, αλλά και πολυθρόνες έχουν δημιουργήσει τη δική τους αυτοκρατορία, ενώνοντας την tradiitonal φιλοσοφία με τους κανόνες της σύγχρονης άνεσης και κομψότητας. 

Antique Italian mirrors

bathroommirrors-image8-3.jpg
Image source: Elle Decor

Για όλους όσοι επιθυμείτε να τοποθετήσετε ένα all time classic piece, το οποίο να αντανακλά τη μεσογειακή γοητεία, μπορείτε να εμπνευστείτε από τις αρχές της ιταλικής διακόσμησης. Τολμήστε να δημιουργήστε μια εκλεπτυσμένη σύνθεση, η οποία αναμειγνύει τα μοντέρνα με τα ιστορικά στοιχεία, χωρίς να χάσει ίχνος από την timeless κομψότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυθεντικές αντίκες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους καθρέφτες, οι οποίοι μπορούν να αναβαθμίσουν άμεσα την αισθητική της παραθαλάσσιας κατοικίας σας.

Coastal country kitchen

beach-house-decor-ideas-gallery-1467754132-sag-harbor-home-1517335954.jpgI
Image source: Elle Decor, Björn Wallander

Ειδικά στον χώρο της κουζίνας ή της τραπεζαρίας, η συγκεκριμένη τάση συνεχίζει να αποκτά όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις. Η vintage βάση για την προετοιμασία των πιάτων μας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας eclectic design προσέγγισης, η οποία αναβαθμίζει την εικόνα της country φιλοσοφίας. Για ένα παραθαλάσσιο σπίτι, ένα παλιό piece από ξύλο, το οποίο κουβαλά τη δική του ιστορία είναι η κατάλληλη επιλογή!

Create your personal summer oasis!