fbpixel

Search icon
Search
4 συνταγές για παρασκευή των summer face mists στο σπίτι
WELLNESS

4 συνταγές για παρασκευή των summer face mists στο σπίτι

Κατάλληλα για την καθημερινή μας ενυδάτωση στην καρδιά του καλοκαιριού


Διανύουμε τις πιο καυτές ημέρες του χρόνου και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας για ενυδάτωση συνεχίζουν να είναι επιτακτικές. Αυτήν την εποχή, το δέρμα μας παρουσιάζει ακόμη μεγάλη ευαισθησία στον ήλιο και τη ζέστη, γι' αυτό είναι πιο ωφέλιμο για την προστασία του να επιλέγουμε υποαλλεργικά προϊόντα με όσο το δυνατόν αγνά συστατικά. Μια ευρεία γκάμα από face mists, body butters και ενυδατικές κρέμες σώματος πρωταγωνιστεί στο εμπόριο, συμβάλλοντας ενεργά στην βαθιά θρέψη και λάμψη της. Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή αποτελούν τα homemade facial sprays, τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε με απλά, καθημερινά υλικά που διαθέτουμε στο σπίτι μας, χαρίζοντας τα κατάλληλα επίπεδα ενυδάτωσης στο πρόσωπό μας.

Εμείς συγκεντρώσαμε 3 εύκολες DIY συνταγές για να προετοιμάσουμε την προσωπική μας ενυδάτωση και να φροντίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την επιδερμίδα μας. Ένας ολοκληρωμένος εξοπλισμός τόνωσης του δέρματός μας μπορεί να δημιουργηθεί με τα πιο απλά και αγαπημένα υλικά.

Brightening Vitamin C Mist

shutterstock-1530910886.jpg

Η βιταμίνη C είναι πανταχού παρούσα στην περιποίηση της επιδερμίδας. Διεγείρει το κολλαγόνο, προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, εξισορροπώντας έτσι τον τόνο του δέρματος. Φτιάξτε το δικό σας λαμπερό σπρέι βάζοντας τέσσερα φακελάκια τσάι ιβίσκου σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Μετά από 20 λεπτά, αφαιρέστε τα φακελάκια του τσαγιού και προσθέστε 28,35 γραμμάρια βότανο αμαμελίδα και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη βιταμίνης C, την οποία μπορείτε να αγοράσετε σε κάψουλες χαπιών, αλλά η μορφή σκόνης είναι πιο εύκολη και φιλική προς το περιβάλλον.

Calming Green Tea Mist

26d2506fd3caf2295493a310a5ad2864.jpg

Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να περιοριστεί η ερυθρότητα και η φλεγμονή, ενώ παράλληλα αφήνει το δέρμα αναζωογονημένο, χάρη στην πάντα ενυδατική βιταμίνη Ε. Περιέχει επίσης ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό, τη γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενεργοποιεί τα νεκρά κύτταρα. Φτιάξτε το προσωπικό σας σπρέι προσώπου από πράσινο τσάι, βυθίζοντας ένα φακελάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το σακουλάκι, αφήστε το να κρυώσει στη συνέχεια, προσθέστε δύο σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε για επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. 

The swet almond twist 

shutterstock-1917604841.jpg

Είναι γνωστό ότι το αμυγδαλέλαιο προσφέρει την απαλότητα που χρειάζεται η επιδερμίδα μας και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κάλιο και ψευδάργυρο. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το προσωπικό σας mist είναι: Νερό καρύδας, χυμός από αλόη, 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο macadamia. Ανακατέψτε πρώτα το νερό καρύδας με τον χυμό από αλόη και στη συνέχεια προσθέστε τα δύο έλαια.

Fresh aloe mist 

shutterstock-2189203233.jpg


Δύο υλικά τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωσή μας. Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως επίσης σε ποικίλες βιταμίνες και μέταλλα. Η αλόη έχει την ιδιαίτερη ιδιότητα να ανακουφίζει το δέρμα μας από ερεθισμούς, κοκκινίλες και φλεγμονές. Για να φτιάξετε το συγκεκριμένο mist, θα χρειαστείτε 1 μικρό αγγούρι, 1/3 φλιτζάνι απεσταγμένο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη, 1 κουταλάκι του γλυκού βότανο αμαμελίδα, γυάλινο μπουκάλι ψεκασμού. Στο πρώτο σας βήμα είναι απαραίτητο να κόψετε και να ξεφλουδίσετε το αγγούρι μας και έπειτα να το τοποθετήσετε στο multi για να γίνει μια ενιαία μάζα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σας και είστε έτοιμοι για χρήση.

Keep it fresh!