fbpixel

Search icon
Search
Τα κορυφαία events του καλοκαιριού που θα απολαύσουμε στη Βόρεια Ελλάδα
ARTS & CULTURE

Τα κορυφαία events του καλοκαιριού που θα απολαύσουμε στη Βόρεια Ελλάδα

Πολλά υποσχόμενα πολιτιστικά δρώμενα θα μας συντροφεύσουν για ακόμη μια χρονιά


Όταν ο ήλιος δύει και μας χαρίζει τις πιο μαγικές χρωματικές παλέτες του. Εκεί που ο χρόνος σταματά και αναπνέουμε μόνο για να ζήσουμε στο άπειρο κάθε στιγμή με τα πρόσωπα που μας ελαφρύνουν. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια γρήγορη ερμηνεία για να εκφράσουμε όλα όσα αγαπάμε στο καλοκαίρι. Θερινά σινεμά, βόλτες μέχρι το πρωί, χορεύοντας στους δρόμους, συναυλίες, όπου τραγουδάμε κάθε στίχο δυνατά και ξυπόλυτοι, απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα και μετά χαρούμενα τσουγκρίσματα με ούζο, ακουμπώντας τα πόδια μας στη δροσερή άμμο. Κάθε τόπος της χώρας μας μοιράζεται αυτήν την εποχή τα πιο ρομαντικά του μυστικά, μέσα από τις πιο γοητευτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που μας προσφέρει. Για ακόμη μια χρονιά, η Βόρεια Ελλάδα έχει προνοήσει να μας μυήσει σε ξεχωριστές διαδρομές, οι οποίες πρόκειται να ξυπνήσουν τις αισθήσεις μας, κάνοντάς μας κοινωνούς στην εκλεπτυσμένη τους ατμόσφαιρα. 

Ας δούμε μαζί τα πολυαναμενόμενα events του καλοκαιριού που θα απολαύσουμε στη Βόρεια Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι...

The charm of gastronomy 

Thessaloniki Design Week στη ΔΕΘ

thessaloniki-design-week-logo.jpg

Γαστρονομία και design γίνονται «ένα», προσκαλώντας μας σε μια μοναδική ιεροτελεστία. Και όλα αυτά χάρη στο πρώτο και μοναδικό Design Week στην Ελλάδα, το οποίο επιστρέφει στις αρχές του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη με κεντρική του θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις της μεταξύ τους συνάντησης. Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου η πόλη δεν γεμίζει μόνο με δράσεις, εκδηλώσεις και γεγονότα, διαγωνισμούς και εκθέσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις και διαδρομές, εργαστήρια και Β2Β συναντήσεις, αλλά και με εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα! Αρκεί να πούμε το "ναι" και να συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή της φαντασίας, τη συμμετοχικότητας, της πολυφωνίας και της εξωστρέφειας. 

Info: ΔΕΘ, Εγνατίας 154. Έναρξη: Δευτέρα 6 Ιουνίου. Διάρκεια: έως Κυριακή 11 Ιουνίου. 

Ιούνιος στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη 

kiryianni-june-2023.jpg

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ καλωσορίζει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού με μια πλούσια ατζέντα που μας βγάζει για τα καλά... έξω, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Μέσα στα κλήματα, στο απαράμιλλης ομορφιάς και γαλήνης σκηνικό του αμπελώνα του Κτήματος στη Νάουσα, οι ποικίλες δραστηριότητες ενισχύουν αυτή την πολύτιμη επαφή με τη φύση, αναδεικνύοντας και την άρρηκτη σχέση του κρασιού με τον τόπο και τη βιοποικιλότητά του. Μέχρι τις 24 Ιουνίου είμαστε όλοι καλεσμένοι σε μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις, για να εισαχθούμε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο σε μια ατελείωτη γιορτή που αγαπά την καλή παρέα και τις εκλεκτές οινικές ταυτότητες.

Save the dates:

Κυριακή 11 Ιουνίου: FOOD & WINE PAIRING. Γευστικό ταίριασμα φαγητού – κρασιού, συνδυάζοντας τα πιάτα της σεφ του Κτήματος Κυριακής Φωτοπούλου με επιλεγμένες ετικέτες της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Διάρκεια: 11:00-17:00.

Σάββατο 17 Ιουνίου: ΚΡΑΣΙ, ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ. «Βραδιά Κυρ-Γιάννη» υπό τους μαγικούς ήχους του σαξόφωνου και του πιάνου, χάρη στους καλλιτέχνες Σοφία Μωυσιάδου και Τάσο Κορκόβελο. Θα έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε και απολαύσουμε τις αγαπημένες ετικέτες KΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ και τις γεύσεις από την σεφ του Κτήματος σε ένα menu a la carte. Διάρκεια: Από τις 20:00 έως τις 00:00.

Κυριακή 18 Ιουνίου: ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. Γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα με ανάγνωση του βιβλίου «Η Λουλουδένια» της Αναστασίας Γιωτοπούλου και παιχνίδια έκπληξη για τους μικρούς φίλους, ενώ η σεφ του Κτήματος ετοιμάζει ένα υπέροχο ειδικό για την ημέρα μενού.  Διάρκεια: Από τις 11:00-17:00.

 Σάββατο 24 Ιουνίου: MOVIE NIGHT. Θερινό σινεμά δίπλα στα αμπέλια με το αγαπημένο μας κρασί ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Ώρα έναρξης: 19:30.

*Είναι σημαντικό να προνοήσετε με κράτηση για κάθε event. 

Info: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Νάουσας, τηλ: +30 2332051100, email: info@kiryianni.gr, Instagram: @kiryianni, Facebook: @Kir-Yianni

Sani Goumet 

snapinstaapp-321752000-210237764818767-3120204252033931343-n-1080.jpg
@sani_resort_official

Ο διαχρονικός γαστρονομικός θεσμός του Sani Gourmet επιστρέφει για να γιορτάσει τη μαγεία της σύγχρονης fine dining σκηνής. Αυτή τη φορά, η πολλά υποσχόμενη θεματική με πηγή έμπνευσης το Savour the Stars ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη, με στόχο να αγγίξει το ζενίθ της πολυτελούς εμπειρίας γευσιγνωσίας.

Με σταθερή φιλοσοφία από το 2006 την ένωση διαφορετικών πολιτισμών, γευστικών ταυτοτήτων, αλλά και παραδόσεων από κάθε σημείο του κόσμου, το Sani Gourmet συνεχίζει την επιτυχημένη δημιουργική του διαδρομή, που το καθιέρωσε ως τον πιο ξεχωριστό γαστριμαργικό θεσμό της Ελλάδας. Gourmet θησαυροί προσκαλούν τους θερμούς λάτρεις της γαστρονομίας να εξερευνήσουν τα μυστικά τους και να γίνουν κοινωνοί της αισθητηριακής τελετουργίας που στήνεται στο πιο μαγευτικό σημείο της Χαλκιδικής. Με την απαραίτητη συντροφιά μιας σειράς από εκλεπτυσμένα wine και champagne pairings, η μύηση στην απόλαυση του fine dining αποδεικνύεται μονόδρομος.

Στη φετινή θερινή σεζόν, τα δεδομένα αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό. Το νέο θεματικό πλαίσιο με έμπνευση το Savour the Stars αναμένεται να φιλοξενήσει τους ελίτ της παγκόσμιας λίστας των βραβευμένων με αστέρι Michelin σεφ. Πέντε διακεκριμένες προσωπικότητες πρόκειται να επιμεληθούν εξεζητημένες επιλογές, απευθυνόμενες αποκλειστικά σε ειδήμονες του φαγητού. Τα gourmet menus των signature πιάτων, τα οποία θα προετοιμάσουν, θα έχουν ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της μακροχρόνιας κατάρτισής τους και της άριστης γνώσης τους στις σχετικές τεχνικές. Στις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες των εστιατορίων του δημοφιλούς resort, Elia, Porto Sani, Water και του Sani Asterias, οι καινοτόμοι του διεθνούς γαστρονομικού σκηνικού θα διαμορφώσουν tasting menus, με γευστικές συνοδείες από ελληνικές και παγκόσμιες ετικέτες κρασιών με κεντρικούς αποδέκτες τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του πολυτελούς θερέτρου της Χαλκιδικής.

Save the dates:

7/7 Εlia Restaurant: O first class σεφ Akira Back ιαπωνικής καταγωγής, στον οποίο ανήκει μια αυτοκρατορία εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Νότια Κορέα.

22/7 Εlia Restaurant: Η βραβευμξένη με 6 αστέρια Michelin, Hélène Darroze. Η ίδια διαθέτει τρία εστιατόρια, το Hélène Darroze στο The Connaught στο Λονδίνο με 3 αστέρια, το Marsan par Hélène Darroze στο Παρίσι με 2 αστέρια και το Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία με 1 αστέρι.

29/7 Εlia Restaurant: O Γάλλος σεφ Christian Le Squer, ο οποίος κατέχει τριών αστέρων Michelin. Είναι head chef στο εστιατόριο Le CinqF του four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι.

5/8 Water Restaurant: Η Γαλλίδα σεφ Stéphanie Le Quellec, σεφ στο La Scene και στο MAM του Παρισιού, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας

12/8 Εlia Restaurant: O καινοτόμος Javier Torres, αδερφός του διακεκριμένου Sergio Torres. Μαζί διαθέτουν το Cocina Hermanos Torres Restaurant και διακρίνεται για τα live cooking shows.

Info: Κασσάνδρα. Facebook: @Sani Resort, Instagram: @sani_resort_official

The magic of culture

Plásmata II: Ioannina

giannena-webwidth-1280.jpg

Μια πρωτοποριακή και ενδιαφέρουσα συνομιλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στη σύγχρονη Τέχνη και τη γραφική πόλη των Ιωαννίνων. Στην έκθεση με τίτλο Plásmata II: Ioannina, μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μια σειρά από δημιουργικά projects, συναυλίες, workshops, συζητήσεις, περιηγήσεις, για θεατές κάθε ηλικίας, με ελεύθερη είσοδο, μας περιμένουν για να την εξερευνήσουμε. Δεν είναι μία ακόμη έκθεση ψηφιακής τέχνης, αλλά μια συνολική εμπειρία η οποία «μιλά» για το ψηφιακό μέσα από εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις και οργανικές τοποθετήσεις εικαστικών έργων που δίνουν έμφαση στο σώμα, τη διάδραση και την εμβύθιση. Τα “Plásmata ΙΙ: Ioannina” καλούν το κοινό να περιπλανηθεί σε 28 διαφορετικούς σταθμούς, σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του Κάστρου και της λίμνης, όπου κυριαρχούν τα 19 έργα της έκθεσης, αλλά και οι ιστορίες που χαρακτηρίζουν 9 ξεχωριστά, κάποιες φορές μυστικά, τοπόσημα των Ιωαννίνων.

Info: Ιωάννινα. Διάρκεια από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου. 

Sani Festival 2023

stavros-xarchakos.jpg

Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού για το 2023, χτυπάει στην κορυφή ενός μαγευτικού βράχου, στη μέση της θάλασσας, στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Χτυπά μελωδικά και ρυθμικά εκεί, που τα πιο λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αποφάσισαν να μετακομίσουν για φέτος, γεμίζοντας νύχτες και αισθήσεις με τις ανυπέρβλητες νότες τους. Σε μία σπάνια, μία μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων που από τη μία καταγράφει επί σκηνής την εξαιρετική δυναμική ενός ιστορικού φεστιβάλ κι από την άλλη επαναπροσδιορίζει τα Ελληνικά συναυλιακά μας καλοκαίρια.

Το Sani Festival, ένας πολιτιστικός θεσμός πρότυπο, της αμιγούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στην 30η επέτειό του αναδείχθηκε ως το Worlds Leading Cultural Destination Resort για το 2022 από τα World Travel Awards, συνεχίζει να ακμάζει. Επί τρεις δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια τις επιταγές της αληθινής τέχνης, ταυτίζοντας τις επιλογές του με το DNA της. Εμποτισμένο με υψηλή αισθητική και ποιότητα, στοχεύει στη χαρά, την διασκέδαση, την απόλαυση.

Σήμερα το Sani Festival, ισχυροποιώντας το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Να αναδειχθεί σε σκηνή των μεγάλων και σημαντικών καλλιτεχνικών γεγονότων, να μετουσιωθεί σε βήμα των νέων τάσεων και ρευμάτων, να καταστεί επικοινωνιακό όχημα της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να δώσει λύσεις και απαιτήσεις στις εξισώσεις του πολιτιστικού τουρισμού.

Καλείται, με σεβασμό πάντα στην πολύχρονη ιστορία του, να εμπλουτίσει τη φυσιογνωμία και ταυτότητά του, διευρύνοντας τις καλλιτεχνικές του θεματικές και προσδίδοντας ένταση στην εξωστρέφειά του. Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μοναδικές για την ουσία και την φόρμα τους, ισοδύναμες κι αντάξιες τόσο της φήμης του όσο και των προκλήσεων των νέων καιρών. Συντεταγμένες με την κουλτούρα και τις ανάγκες όλων μας, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ξένων επισκεπτών μας.

Καλείται, κυρίαρχο και πρωτοπόρο στην Ελλαδική πραγματικότητα και επικράτεια, αναγνωρίσιμο και έγκυρο στο διεθνές περιβάλλον, να κομίσει την προστιθέμενη αξία του στον τόπο και να χαράξει το πολύτιμο αισθητικό του αποτύπωμα στις μνήμες του κοινού του.

Save the dates:

15 Ιουλίου: Dianne Reeves

22 Ιουλίου: Bonnie Tyler & Chris Norman

29 Ιουλίου: Sarah Brightman, με ορχήστρα και χορωδία

5 Αυγούστου: UB40 ft Ali Campbell

12 Αυγούστου: Tom Odell

19 Αυγούστου: Σταύρος Ξαρχάκος «Από τον Πόντο ως την Κρήτη»

26 Αυγούστου: Jan Garbarek Group ft Trilok Gurtu

Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιώργος Μουστάκας
Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Παραγωγής, Γιάννης Μουστάκας

www.sanifestival.gr

Facebook: TheSaniFestival

Υoutube: TheSaniFestival

2o Portitsa Festival

shutterstock-1385942957-2048x1535.jpg

Καλλιτεχνικά εργαστήρια, σεμινάρια, περιβαλλοντικές δράσεις (17-20 Ιουλίου) κι ένα δυνατό τριήμερο συναυλιών (21-23 Ιουλίου) συνθέτουν μια εβδομάδα ολοκληρωμένης εμπειρίας διασκέδασης στο 2o Portitsa Festival. Με κύριο πυρήνα τη μουσική, το Σπήλαιο Γρεβενών και το Φαράγγι της Πορτίτσας θα μεταμορφωθούν σε ατμοσφαιρικά σκηνικά, έτοιμα να φιλοξενήσουν μεγάλους ερμηνευτές του Ελληνικού Τραγουδιού, καθώς και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής Rock αλλά και Hip-Ηop Σκηνής.

Info: Φαράγγι Πορτίτσας - Γρεβενά. Διάρκεια: Από 21 έως 23 Ιουλίου.

Feel the joy of summer!

Κεντρική φωτογραφία: Sani Festival