fbpixel

Search icon
Search
Summer in the city: 5 δημιουργικοί τρόποι για να αποκτήσει το μπαλκόνι μας ατμόσφαιρα διακοπών
INTERIORS

Summer in the city: 5 δημιουργικοί τρόποι για να αποκτήσει το μπαλκόνι μας ατμόσφαιρα διακοπών

Το κατάλληλο summer escape για να απολαύσουμε περισσότερο τις θερμές ημέρες στην πόλη


Καλοκαίρι και πόλη δημιουργούν έναν συνδυασμό, ο οποίος σε πρώτη ανάγνωση δεν συνδέεται στο μυαλό μας πάντα με όμορφες εικόνες ή αναμνήσεις. Αυτό που έχουμε ανάγκη κυρίως τους θερινούς μήνες είναι η απόδραση σ' έναν αγαπημένο νησιωτικό προορισμό της χώρα μας, ο οποίος θα μας χαρίσει τις στιγμές χαλάρωσης που αναμένουμε όλη τη χρονιά. Όμως, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να «σπάσουμε» τη συγκεκριμένη συνθήκη, ειδικά στην περίπτωση που φέτος δεν έχουν έρθει για εμάς οι ευνοϊκές συνθήκες για να ταξιδέψουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού στο μπαλκόνι μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε στο ιδανικό summer escape. Το κατάλληλο spot, με βάση πάντα τα προσωπικά μας γούστα, το οποίο θα μας προσφέρει τα summer vibes που επιθυμούμε. Loose διάθεση, aesthetic ατμόσφαιρα, δροσιά και χαμηλός φωτισμός θα μετατρέψουν τον χώρο μας σ' ένα γοητευτικό σημείο συνάντησης. Οι θερμές καθημερινές ημέρες θα αποκτήσουν έναν εξωτικό χαρακτήρα που θα μας χαλαρώνει. Με εύκολους και λειτουργικούς τρόπους διαμόρφωσης της βεράντας, μπορούμε να δημιουργήσουμε το σωστό καμουφλάζ, το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα έναν ειδυλλιακό θερινό προορισμό.

Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε δημιουργικούς τρόπους για να αποκτήσει το μπαλκόνι μας ατμόσφαιρα διακοπών και να απολαύσουμε περισσότερο τις θερμές ημέρες στην πόλη μέσα από το προσωπικό μας summer escape.

Αναρριχώμενα φυτά: Χαρίζουμε χρώμα στους τοίχους του μπαλκονιού

1d9bb8ce6c7e010db61aa2220bd472d1.jpg

Μια χρήσιμη ιδέα για να μπορέσουμε να δομήσουμε την καταπράσινη καλοκαιρινή μας όαση είναι να χρωματίσουμε τους τοίχους του μπαλκονιού μας με την προσθήκη αναρριχώμενων φυτών. Με εύκολους και απλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας ξύλινα πάνελς, μπορούμε να τα στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, που θα προσδίδει έναν αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας. Ενδιαφέρουσες προτάσεις των φυτών αυτών είναι ο τηλέγραφος με τα υπέροχα μοβ και πράσινα χρώματά του, ο κισσός με την έντονη πράσινη απόχρωσή του και το γιασεμί με την γλυκιά μυρωδιά του και τα λευκά άνθη του. 

Πολυθρόνες & καρέκλες: Η cozy ατμόσφαιρα

f55c8595cbc126e6d7b36d41dc751197.jpg

Είναι πολύ σημαντικό ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας να διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μοιάζει με ομαλή προέκταση του εσωτερικού. Γι΄αυτό λοιπόν είναι καλό να δώσουμε έμφαση σε εκείνα τα διακοσμητικά items, τα οποία κουβαλούν την συγκεκριμένη cozy ατμόσφαιρα, όπως άνετες πολυθρόνες και minimal σιδερένιες ή ξύλινες καρέκλες. Δεν ξεχνάμε για extra coolness, ειδικά στην περίπτωση μιας boho chic ταυτότητας, να προσθέσουμε κεντητές μαξιλάρες, ώστε να ολοκληρώσουν την τελική εικόνα με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Σημαντικό σ' αυτό το βήμα είναι να μην υπερβάλλουμε με τις χρωματικές παλέτες, συγκεκριμένα αν κάνουμε λόγο για ένα μικρών διαστάσεων μπαλκόνι. Η λέξη - κλειδί είναι το καμουφλάζ, γι' αυτό και χρειαζόμαστε μονοχρωμία μέσα από ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό ή το cream.

Air cooler & ανεμιστήρας οροφής: Η μοντέρνα αίσθηση δροσιάς

e4ccdf48eeec86b2f26c86e080e6db59.jpg

Ο βασικός εξοπλισμός που είναι ανάγκη να εγκαταστήσουμε στη βεράντα μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο πιο δραστικά γίνεται τον καθημερινό καύσωνα στην πόλη. Τα air coolers και οι ανεμιστήρες οροφής θα προσδώσουν στον χώρο μας την δροσιά που θέλουμε, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης για να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας με τους αγαπημένους μας. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα θα μας περιμένει, απομακρύνοντας ταυτόχρονα την υγρασία.

Διακοσμητικά φωτάκια: Aesthetic vibes

19529fdfae527ab4922f6c800c71261e.jpg

Ένα φωτεινό κι εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε λαμπάκια, στα μεγέθη και σχήματα που θέλουμε, είτε πάνω στις πολυθρόνες, είτε στους τοίχους του μπαλκονιού, είτε να κρεμάσουμε από το ταβάνι, αποπνέοντας έναν ethnic και ρομαντικό αέρα. Αναβαθμίζει αυτόματα τον αισθητικό χαρακτήρα της βεράντας μας και η εικόνα μας ανταμείβει από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για πολύωρες νυχτερινές κουβέντες παρέα με cocktail. 

Λευκές λινές κουρτίνες: Νησιώτικη διάθεση

3ca9e13432d048151b2173125add4ef0.jpg

Φανταστείτε να είναι βράδυ και ο αέρας να κουνάει με γοητευτικό ρυθμό τις λευκές λινές κουρτίνες της βεράντας μας. Αέρινες και ανάλαφρες μας ταξιδεύουν σε μαγευτικά νησιώτικα μονοπάτια και μας χαλαρώνουν. Η κατάλληλη επιλογή για να ετοιμάσουμε το κάτι παραπάνω και να αποκτήσει η βεράντα μας μια πολυτελή ταυτότητα.