fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα αναρριχώμενα φυτά, στα οποία αξίζει να επενδύσετε

Τα καλύτερα αναρριχώμενα φυτά, στα οποία αξίζει να επενδύσετε

Δείτε τους outdoor χώρους σας να μεταμορφώνονται


Τα φυτά δε μπορούν να λείπουν από κάθε διαδικασία διαμόρφωσης της κατοικίας μας καθώς μας χαρίζουν όμορφα χρώματα, φως και «ζωντάνια». Ιδιαίτερα τα αναρριχώμενα, που μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τα αύλεια σημεία του σπιτιού μας. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο όμορφα από αυτά, τα οποία αξίζει να προσθέσετε στους outdoor χώρους σας φέτος!

Τηλέγραφος

2-Frlbh.jpg

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το φυτό τηλέγραφος. Ξεχωριστό για τα υπέροχα μωβ και πράσινα χρώματά του, είναι χαρακτηριστικό για την αναρριχώμενη ανάπτυξή του και την εξωτική όψη που χαρίζει όπου κι αν τοποθετηθεί. Προτιμήστε να τον βάλετε σε ημισκιερά σημεία, καθώς η έντονη έκθεση στον ήλιο εξασθενεί το χρώμα των φύλλων του και φροντίστε να τον ποτίζετε μέχρι δύο φορές την εβδομάδα.

Ριψαλίδα

4-sLH2u.jpg

Η ριψαλίδα είναι γνωστή και ως «κάκτος γκι» και ανήκει στην οικογένεια επιφυτικών κάκτων που συναντώνται στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Στο φυσικό της περιβάλλον αναπτύσσεται πάνω σε δέντρα και γι’ αυτό αγαπάει πολύ τα φωτεινά σημεία. Παράγει λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα -1-2 φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές.

Κισσός

3-Z6tae.jpg

Άλλο ένα πολύ γνωστό φυτό -τόσο για μέσα στο σπίτι όσο και για έξω- είναι ο κισσός. Δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, γι' αυτό και θεωρείται ιδανικός. Όπου κι αν τον τοποθετήσετε, θα προσφέρει ξεχωριστή πινελιά στους χώρους σας, χωρίς καν να χρειάζεται να το περιποιείστε ιδιαίτερα. Αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή επιλογή που μπορεί να κρατήσει την έντονη πράσινη απόχρωσή του ακόμα και χωρίς πολύ πότισμα.

Γιασεμί

5-2MuPg.jpg

Το γιασεμί είναι η ιδανική επιλογή εάν θέλετε να καλύψετε ένα μεγάλο σημείο του μπαλκονιού σας και να δημιουργήσετε σκιά. Πέρα από τ' ότι αναπτύσσεται τόσο πολύ, τα άπειρα λευκά άνθη που χαρίζει, προσφέρουν φανταστική μυρωδιά που είναι συνώνυμη με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα καλά νέα για εσάς που θα το επιλέξετε, είναι πως δε χρειάζεται πολλή φροντίδα, παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα πότισμα και μία-δύο φορές τον χρόνο κλάδεμα για να δυναμώνει.

Αγιόκλημα

6-f4xXJ.jpg

Χρειάζεται παρόμοια φροντίδα με το γιασεμί και αναπτύσσεται εξίσου πολύ. Χαρίζει υπέροχα, μοσχοβολιστά άνθη σε λευκό και κίτρινο χρώμα και το καλό είναι πως παραμένει ανθισμένο και καταπράσινο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

Τριανταφυλλιά

7-uGRQQ.jpg

Λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν έστω μία τριανταφυλλιά στον κήπο ή το μπαλκόνι τους. Ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή φυτά, το οποίο χαρίζουν πανέμορφα άνθη και δημιουργεί μια πραγματικά παραμυθένια εικόνα όπου κι αν τοποθετηθεί. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα της αρεσκείας σας, με το πορφυρό κόκκινο να είναι πάντα top!