fbpixel

Search icon
Search
Summer Heat: 4 ανθεκτικά λουλούδια και φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε υψηλές θερμοκρασίες
INTERIORS

Summer Heat: 4 ανθεκτικά λουλούδια και φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε υψηλές θερμοκρασίες

Οι floral προσθήκες που αντέχουν στη καλοκαιρινή ζέστη και θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι και τον κήπο σας


Με την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού η θερμοκρασία βρίσκεται σε συνεχή αύξηση, γεγονός που απαιτεί περισσότερη φροντίδα και ενυδάτωση για κάθε ζωντανό οργανισμό, προκειμένου να επιβιώσει τις υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι, οφείλουμε να φροντίζουμε περισσότερο και τα φυτά που υπάρχουν στο σπίτι ή στον κήπο μας. Υπάρχουν όμως και ορισμένα είδη φυτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καλοκαιρινό κλίμα ανεξάρτητα από το πόσο τα φροντίζουμε.

Δεδομένου ότι τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε στο μέγιστο τον κήπο και τη βεράντα μας, μπορούμε να στραφούμε σε πιο κατάλληλες επιλογές φυτών και λουλουδιών που είναι ανθεκτικά στις ζεστές ξηροθερμικές συνθήκες και τον ήλιο, προκειμένου να παραμένουν εντυπωσιακά και υγιή.

img-5200.JPG

Οι συγκεκριμένες επιλογές φυτών παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη ζέστη λόγω των περιοχών από τις οποίες "κατάγονται". Συγκεκριμένα, τα φυτά που προέρχονται από περιοχές της Αφρικής ή της νότιας Αμερικής είναι ήδη προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες, την υπερβολική ζέστη και την έντονη ηλιοφάνεια.

Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τα φυτά και τα λουλούδια που διαθέτουν μεγαλύτερες αντοχές στο καλοκαιρινό κλίμα!

1. Ιβίσκος

shutterstock-2404647379.jpg

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φυτά, αρκετά δημοφιλή για την αντοχή του στη ζέστη και τον έντονο ήλιο του μεσογειακού καλοκαιριού. Σε ηλιοφανείς θέσεις ο ιβίσκος έχει πλουσιότερη ανθοφορία, ενώ σε ημισκιερές θέσεις, η εμφάνιση λουλουδιών είναι περιορισμένη. Από το φθινόπωρο κι έπειτα όμως, αρχίζει χάνει τα μεγάλα άνθη του, όπως και το φύλλωμα του. Αδιαμφισβήτητα όμως αποτελεί ιδανική προσθήκη για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας το καλοκαίρι, καθώς τα μεγάλα άνθη λευκού, μωβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος προσδίδουν μία εντυπωσιακή πινελιά.

2. Βουκαμβίλια

shutterstock-1337391224.jpg

Δεν γινόταν να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα, καθώς το συγκεκριμένο άνθος αποτελεί σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Η βουκαμβίλια είναι ένα αναρριχόμενο φυτό που ξεχωρίζει σε όποια γωνιά και αν βρεθεί. Το λουλούδι ανθίζει σε διάφορα χρώματα, κόκκινες, μωβ, ροζ, λευκές και πορτοκαλί αποχρώσεις και αποτελεί αγαπημένη επιλογή για να καλύψουμε φράχτες, πέργολες και μπαλκόνια, καθώς μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος τα δέκα μέτρα. Ωστόσο, είναι αρκετά ευαίσθητη στο κρύο και στον αέρα γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε μια προφυλαγμένη θέση για να τη φυτέψουμε.

3. Κατιφές

katifes.jpg

Ο κατιφές ξεχωρίζει για την πλούσια ανθοφορία του, η οποία διαρκεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, από την άνοιξη έως και τις αρχές του χειμώνα. Το φυτό αυτό προέρχεται από το Μεξικό και λόγω αυτού είναι αρκετά ανθεκτικό στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού. Ευδοκιμεί περισσότερο σε θέσεις που έχουν διαρκή πρόσβαση ηλιοφάνειας, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και σε ημισκιερές θέσεις. Το καλλωπιστικό αυτό λουλούδι μπορεί να φυτευτεί τόσο στον κήπο, όσο και σε γλάστρες και παρτέρια που διαθέτετε στο μπαλκόνι σας και υπόσχεται να γεμίσει κάθε χώρο με τα υπέροχα κίτρινα, πορτοκαλί και κεραμιδί λουλούδια του.

4. Γλαδιόλα

shutterstock-2336970343.jpg

Οι γλαδιόλες είναι βολβώδη φυτά που ανθοφορούν το καλοκαίρι, αφού με τη σειρά τους θεωρούνται αρκετά ανθεκτικά φυτά για τις υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου αυτής. Έχουν μυτερά, καταπράσινα φύλλα και λουλούδια σε ποικιλία χρωμάτων, όπως ροζ, λευκό και κόκκινο και η φύτευσή τους αποδίδει και στις γλάστρες στο μπαλκόνι. Χρειάζονται ωστόσο μία παραπάνω φροντίδα. Η ιδιαιτερότητά τους είναι το πότισμα και η λίπανση, καθώς χρειάζεται να ποτίζουμε και να λιπαίνουμε πιο τακτικά το φυτό αφού αρχίσει να εμφανίζει τα πρώτα φύλλα του, για να ανθοφορήσει. Στη συνέχεια όμως, αφού έχει αποδώσει άνθη, χρειάζεται πότισμα μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για να διατηρηθεί.