fbpixel

Search icon
Search
Summer guide: Οργανώστε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα σε 5 απλά βήματα
INTERIORS

Summer guide: Οργανώστε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα σε 5 απλά βήματα

Με εύκολους τρόπους μπορείτε να βάλετε την επιθυμητή τάξη στην ντουλάπα σας


Η οργάνωση των ρούχων μας ταυτίζεται με την καθαριότητα, την άνεση και την πρακτικότητα. Κάθε εποχή του χρόνου, είναι απαραίτητο να βάζουμε σε απόλυτη τάξη την αντίστοιχη γκαρνταρόμπα μας, όπως επίσης και τα αξεσουάρ που την συνοδεύουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία μας διευκολύνει και μας απαλλάσσει από το πρωινό άγχος της αναζήτησης των κατάλληλων outfits. Με απλά και εύκολα βήματα μπορούμε να κάνουμε αυτήν την αλλαγή και να εξασφαλίσουμε μια περιποιημένη ντουλάπα, μακριά από σκόνη και ακαταστασία. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, δεν είναι η ολοκλήρωση της τακτικής αυτής, αλλά η απόφαση για την συντήρησή της κατά τη διάρκεια τη χρονιάς. Ας είμαστε συνεπείς και το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τον "έξυπνο" summer guide, ο οποίος μέσα από 5 απλά βήματα εγγυάται την επιθυμητή τάξη της ντουλάπας μας

Βήμα πρώτο: Εκκαθάριση και διαχωρισμός

shutterstock-1922007524.jpg

Αποτελεί τη Νο1 δραστηριότητα της to do λίστας μας. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε στην διαμόρφωση της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας, χωρίς να έχουμε προνοήσει για την βασική εκκαθάριση. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βγάλουμε όλα μας τα ρούχα από την ντουλάπα. Στη συνέχεια, τα διαχωρίζουμε σε αυτά που είναι παλιά ή αυτά που τα έχουμε φορέσει πολύ σπάνια και σε αυτά που είναι τα αγαπημένα μας και φτιάχνουν πάντα τη διάθεσή μας όταν τα φοράμε. Σύμφωνα με την expert της τακτοποίησης, Marie Kondo, σε όλες τις διαδικασίες και ειδικά σε αυτήν, στοιχείο-κλειδί αποτελεί η λέξη «ενέργεια». Αυτό σημαίνει ότι κρατάμε και οργανώνουμε τα αντικείμενα που μας φέρνουν χαρά. Έτσι, λοιπόν, αυτά που επιθυμούμε να αφήσουμε πίσω τα χωρίζουμε σε δύο κεντρικές κατηγορίες. Αυτά που ακόμη έχουν «ζωή» και μπορούν να φορεθούν, οπότε μπορούμε να τα πλύνουμε και να τα δωρίσουμε, και, από την άλλη πλευρά, σε όσα έχουν σκισίματα και είναι αρκετά παλιά, τα οποία θα μεταφερθούν στην ανακύκλωση. 

Βήμα δεύτερο: Η βάση της αποθήκευσης

shutterstock-345625022.jpg

Πριν προχωρήσουμε στα ζητήματα της πρακτικότητας και της αισθητικής της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας, είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε προσθέσει όλα τα απαραίτητα tools που θα αποτελέσουν την κύρια βάση. Αυτό που είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν είναι η εικόνα που θα δημιουργήσουμε να είναι minimal και να μην κουράζει το βλέμμα μας με πολλές πληροφορίες. Στόχος μας είναι η κομψότητα και η ομοιομορφία. Καλάθια, κουτιά αποθήκευσης, κρεμάστρες και διαχωριστικές θήκες για τα συρτάρια, αποτελούν τον κεντρικό αυτό εξοπλισμό. Δεν ξεχνάμε την ίδια παλέτα χρώματος όλων αυτών, ώστε να μην καταλήξουμε σε υπερβολές. Γι' αυτό και  επιλέγουμε κρεμάστρες ίδιου χρώματος, με το μαύρο και το λευκό να επικρατούν στις τάσεις. Το ίδιο ακολουθούμε και στους χώρους αποθήκευσης. 

Βήμα τρίτο: Κεφάλαιο πρακτικότητα

shutterstock-2095323856.jpg

Ειδικά τους θερινούς μήνες μας ενδιαφέρει να κυριαρχεί η άνεση και η πρακτικότητα στις ενδυματολογικές μας επιλογές. Γι΄αυτό, λοιπόν, είναι αναγκαίο να θέσουμε τους κανόνες στην ντουλάπα μας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να οργανώσουμε τα ρούχα μας με βάση τις διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε σύνολα πιο καθημερινά και loose, τα οποία επιλέγουμε όταν βγαίνουμε μια χαλαρή βόλτα, πιο αυστηρά για την δουλειά μας, αλλά και τα βραδινά outfits. Ο συγκεκριμένος τρόπος εξοικονομεί χρόνο και δημιουργεί την βάση για να σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη δημιουργικότητα, αλλά και λειτουργικότητα, τα outfit μας. 

Βήμα τέταρτο: Οργάνωση αξεσουάρ και κοσμημάτων

shutterstock-1054812530.jpg

Σε ό,τι αφορά στην οργάνωση των αξεσουάρ και των κοσμημάτων μας είναι χρήσιμο να προνοήσουμε και να δημιουργήσουμε ειδικούς χώρους με ξεκάθαρο διαχωρισμό και για την οργάνωσή τους, αλλά και για την ασφάλειά τους. Τακτοποιούμε τα συρτάρια μας ανά είδος, έτσι ώστε όλα τα αντικείμενα να έχουν πάντα συγκεκριμένη θέση. Για τα κοσμήματα, μπορούμε να αγοράσουμε ειδικές θήκες, τις οποίες να τοποθετήσουμε σε άλλο συρτάρι που θα αφορά μόνο σε αυτήν την κατηγορία. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, την κατηγοριοποίηση. 

Βήμα πέμπτο: Τακτοποίηση των μαγιό

shutterstock-1135357856.jpg

Όπως και στο προηγούμενο βήμα, έτσι κι εδώ αφιερώνουμε ένα ή περισσότερα συρτάρια στην οργάνωση των μαγιό μας. Τα κατηγοριοποιούμε σε στιλ και σχήμα και τα διαχωρίζουμε μέσα από την βοήθεια των ειδικών θηκών. Έτσι, κάθε μέρα, θα μπορούμε με ευκολία να αποφασίσουμε για αυτό που θα φορέσουμε στην παραλία. 

Καλή οργάνωση!