fbpixel

Search icon
Search
Τα best organizing tips για τη ντουλάπα σας την άνοιξη σύμφωνα με την Marie Kondo
WELLNESS

Τα best organizing tips για τη ντουλάπα σας την άνοιξη σύμφωνα με την Marie Kondo

Ανανεώστε τη γκαρνταρόμπα σας και χαρίστε τη φρεσκάδα που της αξίζει


Η άνοιξη ήρθε κι όλα ξαφνικά ξεκίνησαν να αλλάζουν όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην διάθεσή μας! Γι’ αυτό την πολύχρωμη αυτή εποχή, αφήνουμε στην άκρη τα ψυχρά και σκούρα χρώματα και «δίνουμε» ζωή στα χρωματιστά και γεμάτα ζωντάνια ρούχα. Πώς το κάνουμε αυτό; Με τη σωστή ανανέωση την γκαρνταρόμπας μας που μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία βασίζεται σε κάποιους σημαντικούς κανόνες, που μόνο μία γκουρού της οργάνωσης, όπως η Marie Kondo μπορεί να μας βοηθήσει.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τις εκπληκτικές οδηγίες της που για ακόμη μια φορά μας επιβεβαιώνει την φράση «δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο»!

Προετοιμασία γεμάτη επαγγελματισμό

Για να γίνει κάτι σωστά και να πετύχει έτσι ακριβώς όπως εσείς το επιθυμείτε δεν έχετε από το να προγραμματίσετε μέρες πριν το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας. Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την σκέψη σας, καθώς θα την οργανώσει αλλά και θα την ηρεμήσει, με αποτέλεσμα να «απομακρυνθεί» οποιοδήποτε τυχόν αρνητικό συναίσθημα -όπως είναι το άγχος και η νευρικότητα. Πέρα από την ψυχολογική προετοιμασία, σημαντικό ρόλο παίζει και η οργάνωση του εξοπλισμού που θα μας βοηθήσει στην εκκαθάριση και τακτοποίησή της. Άρα, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε μαζί σας εκείνη την ημέρα χάρτινα κουτιά για να βάλετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε, ένα πανάκι με ένα απορρυπαντικό για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της ντουλάπας πριν βάλετε τα ρούχα και ότι άλλο πιστεύετε θα σας χρειαστεί -όπως είναι οι ξύλινες κρεμάστρες και τα κουτιά αποθήκευσης.

kondo.png

Αποχωρισμός πραγμάτων που δεν χρειάζεστε

Όλοι μας δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε πράγματα, γιατί το καθένα απ’ αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό, κάποια έχουν συναισθηματική αξία και κάποια άλλα μπορεί απλά να μας αρέσουν, αλλά να μην τα επιλέγουμε ποτέ στις εξόδους μας. Το ερώτημα που μας προβληματίζει εδώ είναι το πως μπορούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε και τι όχι; Στην σειρά «Σπίτι και ζωή σε τάξη με τη Μαρί Κοντό» είχαμε ανακαλύψει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο πως τα ρούχα που κρατάμε είναι αυτά που με το που τα αγγίζουμε νιώθουμε θετικά συναισθήματα. Ενώ τα κομμάτια που δεν μας «βγάζουν» αυτό το συναίσθημα τους λέμε ευχαριστώ και τα τοποθετούμε με όμορφο τρόπο σε ένα κουτί, γιατί μην ξεχνάτε κάποτε αυτά τα ρούχα ήταν κομμάτι της ζωής μας!

Οραματιστείτε τον χώρο σας

Αφού έχετε πλέον βρει τα ρούχα που σας γεμίζουν χαρά και ευτυχία, το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι να ονειρευτείτε για λίγα λεπτά πως θα θέλατε να ήταν η γκαρνταρόμπα σας! Βέβαια, εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι συγκεκριμένο εκείνη την στιγμή, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από το Instagram, το Pinterest, το διαδίκτυο γενικότερα, όπου υπάρχουν τόσες πηγές για inspiration.

9df29dc7cc39b70afb7a0cf02141aef7.jpeg

Τακτοποιήστε ανά κατηγορία

Η expert organizer Marie Kondo έχει μια εύκολη μέθοδο διπλώματος που μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα είδη ένδυσης χωρίς να τα τσαλακώσει. Η μέθοδος αυτή όχι μόνο θα κάνει την ντουλάπα σας να φαίνεται πιο οργανωμένη από ποτέ αλλά θα σας εξοικονομήσει και χώρο. Αυτό που χρειάζεστε να κάνετε είναι να διπλώσετε την αριστερή μεριά του ρούχου προς τα μέσα, στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο την δεξιά μεριά, το διπλώνεται και τέλος το τυλίγεται! Plus, τα υπόλοιπα ρούχα που δεν ήταν κατάλληλα να διπλωθούν με αυτό τον τρόπο, τα κρεμάτε σύμφωνα με το βάρος τους στην ντουλάπα.

kondo-2.png

Κατανοήστε πως η οργάνωση συνεπάγεται με την ευτυχία

Η σημαντικότερη έννοια της μεθόδου που χρησιμοποιεί η Marie Kondo για τη δημιουργία ενός τακτοποιημένου και όμορφου περιβάλλοντος είναι να κρατήσει κανείς μόνο τα πράγματα που του προκαλούν χαρά! Άρα, όπως πολύ καλά αντιληφθήκατε η οργάνωση μιας ντουλάπας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αποτελεί μια δύσκολη αποστολή, που αν καταφέρετε και την νικήσετε θα είστε ευτυχισμένοι, γιατί η οργάνωση και η ευτυχία δεν έχουν μεγάλη απόκλιση.