fbpixel

Search icon
Search
Summer edition: Οι ταινίες που θα σας βάλουν απευθείας σε καλοκαιρινό mood
ARTS & CULTURE

Summer edition: Οι ταινίες που θα σας βάλουν απευθείας σε καλοκαιρινό mood

Και θα συντροφεύουν τα βράδια σας


Ανά περιόδους βρισκόμαστε στην αναζήτηση ταινιών, οι οποίες θα προστεθούν στην watch-list μας. Αυτή η διαδικασία μας βοηθάει να είμαστε προετοιμασμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πολλοί μάλιστα, προετοιμάζονται και με βάση την εποχή. Για παράδειγμα, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, επιθυμούμε να συγκεντρώνουμε ταινίες που αντιπροσωπεύουν ένα ανάλογο κλίμα, ώστε να εγκλιματιστούμε στην γιορτινή διάθεση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όσο καταφθάνουμε προς το καλοκαίρι.

Οι σκέψεις μας «τρέχουν» σε ευχάριστες εικόνες στην παραλία, σε εξόδους με φίλους και απέραντη διασκέδαση. Ζητάμε αυτήν τη ξεγνοιασιά, την οποία λόγω των υποχρεώσεων αδυνατούμε να την έχουμε διαρκώς μες την καθημερινότητα μας. Επομένως, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την απολαύσουμε μέσα από την οθόνη μας.

Το καλοκαίρι όλα μοιάζουν πιο όμορφα. Οι βόλτες, τα ξενύχτια, οι έρωτες, τα μαυρισμένα δέρματα… Αν αναζητάτε μια διέξοδο και θέλετε να μεταφερθείτε απευθείας στην αγαπημένη εποχή, τότε οι παρακάτω επιλογές είναι οι ιδανικές για αυτό τον σκοπό.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 5 + 1 ταινίες, οι οποίες θα γίνουν η συντροφιά σας για το επόμενο διάστημα

Βefore Midnight (2013)

0c42473a-c41e-11e2-aa5b-00144feab7de-1.jpg

Μια αμερικανική ρομαντική δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία του Richard Linklater. Η υπόθεση επικεντρώνεται στον ώριμο έρωτα του Jesse και της Céline, ένα 40χρονο ζευγάρι πλέον, οι οποίοι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους. Αναπολούν την κοινή τους ζωή και σκέφτονται τι μπορεί να είχε προκύψει στην πορεία, εάν έκαναν διαφορετικές επιλογές.

Διαθέσιμη: Amazon Prime

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke (Jesse Wallace), Julie Delpy (Celine), Jennifer Prior (Ella Wallace), Seamus Davey-Fitzpatrick (Hank Wallace)

Wonder Wheel (2017)

1-U0ZaK.jpg

Δραματική ταινία υπό την σκηνοθεσία του Woody Allen και απεικονίζει το καλοκαίρι των 50’s. Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που στο Coney Island παραβρέθηκαν 4 διαφορετικοί άνθρωποι: η Τζίνι, ο Χάμπι, ο Μίκυ, η Καρολίνα. Ένας παθιασμένος καλοκαιρινός έρωτας, μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή που δεν έρχεται, ήθος και μίσος, τρέλα… είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας.

Διαθέσιμη: Amazon Prime

Πρωταγωνιστούν: Kate Winslet (Ginny Rannell), Justin Timberlake (Mickey Rubin), Jim Belushi (Humpty), Juno Temple (Carolina)

Call me by your name (2017)

call-me-by-your-name-still-10-publicity-h-2017.jpg

Πρόκειται για ένα είδος ρομαντικής δραματικής ιστορίας, η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Luca Guadagnino. Τοποθετημένο στην εποχή του 1983 στη βόρεια Ιταλία, η ιστορία διαδραματίζει τον έρωτα που γεννήθηκε μεταξύ δύο αγοριών: του 17χρόνου Elio Perlman και του Oliver, ενός 24χρονου απόφοιτου-φοιτητή βοηθού του πατέρα του πρωταγωνιστή.

Διαθέσιμη: Apple Tv

Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet (Elio Perlman), Armie Hammer (Oliver), Michael Stuhlbarg (Mr. Perlman)

The Last Summer (2019)

2-5r4pd.jpg

Η τρυφερή εφηβική ταινία με σκηνοθεσία του William Bindley, είναι η ιδανική για την παρουσίαση του καλοκαιρινού έρωτα. Αφορά τις ζωές διαφορετικών παιδιών από το Σικάγο, οι οποίοι εξερευνούν τα όνειρα, τις σχέσεις και την ταυτότητά τους το τελευταίο καλοκαίρι πριν το πανεπιστήμιο.

Διαθέσιμη: Netflix

Πρωταγωνιστούν: K.J. Apa (Griffin), Maia Mitchell (Phoebe), Jacob Latimore (Alec), Tyler Posey (Ricky), Gage Golightly (Paige).

Palm Springs (2020)

3-G06HL.jpg

Προσεγγίζοντας την επιστημονική φαντασία με στοιχεία ρομαντικής κομεντί, σε σκηνοθεσία του Max Barbakow, ετοιμαστείτε για μια διαφορετική εκδοχή από τις υπόλοιπες με πολύ γέλιο. Ύστερα από μία τυχαία συνάντηση σε έναν γάμο στο Palm Spring, ο Nyles και η Sarah βρίσκονται κολλημένοι σε μία χρονική λούπα και δεν μπορούν να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλο.

Διαθέσιμη: Hulu

Πρωταγωνιστούν: Andy Samberg (Nyles), Cristin Milioti (Sarah), Camila Mendes (Tala), Meredith Hagner (Misty)

Along for the Ride (2022)

5.jpg

Κυκλοφόρησε στις 6 Μαίου και η Sofia Alvarez αποτύπωσε στην οθόνη μας την απόλυτη ρομαντική κομεντί. Όλα ξεκίνησαν, όταν η επιμελής Όντεν γνώρισε το καλοκαίρι πριν από το κολέγιο τον μυστηριώδη Ιλάι, ο οποίος τη βοηθά με νυχτερινές περιπέτειες να ζήσει την ανέμελη εφηβική ζωή που δεν είχε.

Διαθέσιμη: Netflix

Πρωταγωνιστούν: Belmont Cameli (Eli), Emma Pasarow (Auden), Andie MacDowell (Victoria), Kate Bosworth (Heidi)